www.car.cz
 

Slovenský Incar výrazně zabodoval ve sprintu
     23.9.2008 18:16 - Vladimír Rožánek


Dvoulitrová divize plechových vozů divize 4 si dala další dostaveníčko na automotodromu v Brně. Podzimní cena byla letos jediným podnikem této divize v Brně, neboť na začátku roku jezdila po dráze spíše těžká technika.

Závodu slabších plecháčů do 2000ccm3 vládl slovenský tým Incar Revco Team a zlatý věnec vybojoval Filip Sládečka s Alfou Romeo 156. Druhému kolegovi nadělil hned čtrnáct vteřin. Ďurovkin tak odvezl na Slovensko nejen stříbrný věnec, ale také double týmu. Audi A4 ST bylo nad možnosti třetího v cíli Roberta Pláteníka se Škodou Fábia, který se letos několikrát ukázal i v memoriálu Ing. Vojtěcha. Pláteník bojoval o třetí místo houževnatě s Vladimírem Vitverem z Náchoda, který pilotoval vůz Lotus WR-9 a také s Tomášem Vojtěchem, který se společně s nimi vešel v cíli do 3,5 sekundy. Sedmé a osmé místo opět patřilo Slovákům.  Úspěšnějším slovenským kolegou se stal Julius Konček s Vauxhallem Vectra STC, ale Matěj Konopka na něj s Renaultem Clio docela dost ztrácel. Závodu v Brně se zúšastnili i jezdci z AST Presskam Slovakia, kde převažovaly vozy Seat Leon a Škoda Fábia. Nejlepším z nich byl Marcel Liedl a se Seatem Leon Tdi dojel na sedmnáctém místě. Škoda, že nedojel Mikuláško, který měl dobré předpoklady dokončit závod na medailových pozicích.

Velkému sprintu vládl Charouz Racing Systém. Nikoho to však nepřekvapilo. Mercedesy mezi sebe pustily i Aston Martin GT1, se kterým do Brna přijel také tým CHRS. Mezi prvních pět se tak vklínil jen Tomáš Kostka s Audi A4 DTM. Na šestém místě dokončil Milan Maděryč, který však v zatáčkách musel čelit nátlaku Milana Kašpárka, jedoucího na Audi TT-R DTM starší specifikace, který letos jezdil převážně na kopcích. Pro něj to může být další motivace pro starty na okruzích, zvláště když porazil i Slováka Liedla na stejném voze. Až v dalším pořadí se dostaly ke slovu i poněkud slabší vozy, které ovšem do této divize nad 3500ccm3 patří.  Pro Slováka Daniše s Ferrari 430 nebylo rozhodně žádným zklamáním až deváté místo, v této konkurenci velmi silných strojů specifikace DTM.

Vítězstvím v kubatůře do 3500ccm3 se blýskl i Dan Suchý na BMW M3 GTR. Domácí okruh mu v tom směru velmi svědčil.  Stříbro odvezl další domácí jezdec Robert Šenkýř a jeho stájový kolega Líbal si pak nechal na krk zavěsit bronzovou medaili. Závod nedokončil Miro Konopka se Sallenem S7-R, Dan Želínský a také Petr Vacík s dalším Ferrari 360.

Výsledky PCB v Brně:

Sprint do 2000ccm3:

F.Sládečka (SK) – Alfa Romeo 156

M.Ďurovkin (SK) – Audi A4 ST

R.Pláteník – Škoda Fábia GT

V.Vitver – Lotus WR-9

T.Vojtěch – Ford Fiesta

Sprint do 3500ccm3:

D.Suchý – BMW M3 GTR

R.Šenkýř – BMW M3 GTR

P.Líbal – BMW M3 GTR

Sprint nad 3500ccm3:

T.Enge – Mercedes Benz DTM

P.Mücke (D) – Aston Martin DBR9 GT1

J.Janiš – Mercedes Benz DTM

T.Kostka – Audi A4 DTM

A.Charouz – Mercedes Benz DTM

M.Maděryč – Audi A4 DTM

M.Kašpárek – Audi TT-R DTM

V.Liedl sen. (SK) – Audi TT-R DTM

J.Daniš (SK) – Ferrari 430 Challenge

D.Suchý – BMW M3 GTR

 

Vláďa Rožánek

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Podzimní cena Brna 2008 - sobota, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose