www.car.cz
 

Výborně obsazený Epilog s Johnem Hauglandem!
     16.10.2008 18:40 - Vladimír Rožánek


Známý účastník rallye závodů, kde startoval také se značkou Škoda, potvrdil účast na posledním závodu sezóny. Epilog se opět pojede na šest hodin a na voze Tatra Ecorra V8 Sport usedne za volant nejen Stanislav Hajdůšek, ale také Nor Johny Haugland, kterého snad netřeba představovat.

Podle jeho sdělení se na samotný závod a mnoho společných známých velmi těší a věří, že Tatra uvidí šachovnicový praporek na některém bodovaném místě. Na otázku jaké si přeje počasí odpověděl typicky Norsky, mokro, déšť a ani sníh by nevadil.

Mezi dalšími vozy uvidíme speciály DTM ze stájí Charouz Racing Systém a BRT, několik vozů Porsche, dokonce startují i dva vozy z Litvy. Na rozloučení se sezónou 2008 se vydají i dvě Ferrari 430, do kterých usednou i Robert Pergl, Ján Daniš a Pavel Ondráček. S vozy Aston Martin Vantage V8 pojedou nejen naši, ale také stáj Jet Alliance, v čele s Rakušanem Engelhornem a Jakoubkem, kteří patří mezi přední rakouské piloty cestovních a GT vozů. Naději si na přední umístění dělá i rakouský AT Racing, kde startují otec a syn Talkanitsové na Corvette C5-R, která jezdí i FIA GT.

Ovšem nejen ve velkoobjemové kategorii je připravena skvělá konkurence, neboť chybět nebudou vozy do 3500ccm s Kačírkem, Suchým, Lucákem, Šenkýřem a Kusínem.

Poslední závod sezóny pojedou i vozy ze seriálu BMW 1 Challenge, neboli BMW 130i, ve kterých se mimo jiných představí i Slovák Čambal, Josef Sýkora a Němci Milde a T.Schulze.

Dvoulitry a slabší vozy pochopitelně zastupuje také početná flotila, ze které bychom rádi vyzdvihli Škodu Fábia Turbo s posádkou Januška-Moravec-Hüner, Renault Clio se Slovenkou Savkaničovou a bratrské duo Foukalů s Hondou S2000. Pěkné zastoupení mají na brněnském Epilogu také polští závodníci. V těch nás nejvíce zaujala jména Robert Lukas, Jakub Marcinkiewicz, Pjotr Soja, nebo Mateusz Lisowski, který v sezóně skvěle jezdil ČP Škoda Octávia Cup.

Všichni závodníci, v čele s legendárním Norem Hauglandem, se těší na diváky, kteří je doprovodí ke konci závodní sezóny, která se koná již přístí víkend na automotodromu v Brně.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Srpnový Most 2008 trochu jinak, objektivem Ladislava Kuruce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose