www.car.cz
 

Jen speciály z DTM stály na bedně při Epilogu v Brně.
     26.10.2008 11:47 - Vladimír Rožánek


Celkem šest hodin čekalo na účastníky tradičního závěru okruhové sezóny v Brně, při Epilogu sezóny 2008. Do MMČR se započítávala ovšem jen poloviční doba, stejná, jako při klasických závodech, tedy tři hodiny. Ten kdo čekal, že i závěru sezóny budou kralovat Mercedesy DTM, ten se nespletl.

Závod nakonec po šesti hodinách vyhrála čtveřice Charouz-Enge-Mücke-Lacko s Mercedesem DTM. Druhý skončil jedinný vůz stáje BRT. Druhý vůz měl sice oproti rozbitému z tréninku trochu handicap, ovšem i druhé místo v takto náročném závodu bylo velkým úspěchem. Maděryč-Kostka-Björk a Janák si odvezli stříbrné věnce. Třetí místo si zasloužili Enge-Charouz-Janiš-Mücke s druhým Mercedesem DTM. Čtvrté místo obsadila posádka otce a syna Talkanitsových, doplněná o Wolfganga Kaufmanna na Chevroletu Corvette C5-R LM GT1. Vláček strojů Porsche přivezl do cíle Machánek s Rosinou, který startoval s novým Porsche 997 GT3 RS, ale na vítězný Mercedes, který se ale nedá s Porsche srovnávat, ztratili celkem devět okruhů. Šesté místo v konkurenci 80-ti posádek vybojoval Milan Bezák se Studeničem na Porsche 911 GT3 Cup. Velmi pěkně zajeli Kačírek-Suchý-Firla a Skalický, kteří s BMW M3 GTR dojeli na devátém místě absolutně, což je na 3,5 litorvý vůz velmi slušné umístění. Avizovaný Nor Haugland dojel s bratry Hajškovými na Tatře Ecorra V8 Sport na šestnáctém místě. Maserati MC12 ze stáje JMB skončilo až na padesátém místě, když odjelo jen 23 okruhů. Šenkýř s Dolákem, Friedem a Líbalem na BMW M3 GTR skončili celkově na 20. příčce. Aston Martin Vantage se neprosadil a oba vozy skončily v hlouby pole.

V MMČR zvítězili do 1400ccm3 Levíček s Kobliškem na Škodě Fábia, dvoulitry opanovala polsko-italská posádka Scarpaccio-Ghizzi-Cressoni s Alfou Romeo 147. Klasifikaci do 3500ccm3 vládla čtveřice Kačírek-Suchý-Firla a Skalický na BMW M3 GTR a nad 3500ccm3 zvítězili Charouz-Enge-Mücke a Lacko.

Výsledky MMČR na 3 hodiny:

D4 1400ccm3:

Levíček-Koblišek – Škoda Fábia E1

D4 do 2000ccm3:

Scarpaccio/Ghizzi/Cressoni – Alfa Romeo 147

Hladík/Duda – Renault Clio RS

Hes/Pecina – Renault Clio RS

D4 do 3500ccm3:

Kačírek/Suchý/Firla/Skalický – BMW M3 GTR

Kusín/Kotrba – BMW M3

Kusín/Kotrba/Válek/Forman – BMW M3

D4 nad 3500ccm3:

Charouz/Enge/Mücke/Lacko – Mercedes DTM

Enge/Charouz/Janiš/Mücke -Mercedes DTM

Maděryč/Kostka/Björk/Janák -Audi A4 DTM

Talkanitsa/Talkanitsa/Kaufmann – Corvette C5-R LM GT1

Marcinkiewicz/Stanco/Buscema – Ferrari F 430

Stále více vozů přibývá na startu tohoto velice náročného závodu. Letos jich startovalo hned 80, ovšem vždy může zvítězit jen jeden. Na ostatní se tak usměje slunce snad příští rok, kdy opět budeme rozebírat výsledné pořadí jednotlivých klasifikačních tříd. Okruhová sezóna 2008 vzala definitivně za své, další sezóna však na sebe nenechá dlouho čekat a těšíme se, že okruhovým závodům u nás zachováte svoji přízeň.

Vláďa Rožánek,foto J.Toman

MMČR na okruzích 2008


 
 
Fotogalerie:   Podzimní cena Brna 2008 objektivem Jirky Mlse

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose