www.car.cz
 

Mosteckému sobotnímu vedru kraloval Mercedes DTM
     9.8.2009 10:00 - Vladimír Rožánek


Sobota přinesla v Mostě dopolední vítězství Filipa Sládečky ve sprintu do 2000ccm3, kde si s extovární Alfou Romeo 156 poradil se zbytkem pole a s náskokem 35 sekund. Na body se těšil Mikuláško s Octávií, ale po kolizi v retardéru již v dalším kole pokračovat nemohl. Škoda též odstoupení Ostaševského, který byl po tréninku na čtrvtém místě. Druhé místo trochu překvapivě vybojoval Tomáš Horáček ze stáje Novera a třetí skončil Šimon Kubišta s Alfou Romeo 156. Pak následoval Novák s Bažatou a první polský jezdec obsadil v Mostě 6. místo. Byl jim Gajewski s Renaultem Clio, když za sebou nechal i Zdenko Pastvu s Alfou Romeo 156. Slovinec Smolnikar na další Alfě naopak pole uzavíral.

První závod formule do 1400ccm3 vyhrál Zbyněk Passer a s formulkou Van Diemen RF 02 jasně míří k titulu v divizi 3. Ani Chabr senior ho nepřekonal a po vítězství v kvalifikaci, skončil nakonec druhý. Třetí místo pak obsadil mladý Palmi a bramoborový věnec si z prvního závodu odvezl Loukota. Sedmý pak skončil nováček Midrla, další novic Bugner dojel jedenáctý. V neděli je na programu druhá jízda.

Tříhodinová bitva speciálů z divize 4 měla favority jasné. Speciály z DTM jsou natolik silné, že jen stěží hledají v českých vodách konkurenci. I přes několik jízd za Safety Carem upaloval jasně k vítězství Mercedes Benz DTM, kde vítězství vybojovala dvojice Peter Mücke a Jaroslav Janiš. Hodiny pak ukazovaly 11 minut do konce závodu, když se v depu začal na svou vítěznou jízdu připravovat Antonín Charouz a s náskokem sedmi okruhů pak pokynul pohárem ze stupňů vítězů.

Jeho největší konkurence v podobě Audi DTM skončila hned v úvodu závodu, po problémech s mazáním motoru. Velice pěkné souboje předváděli Poláci s italským původem. Trio Scarpaccio, Ghizzi a Cressoni dovezli své Ferrari 430 GT2 na druhé místě, když se na ně postupem času dotahovalo třetí Porsche 997 GT3 Cup S, se kterým se o třetí místo přetahovali Robert Pergl, Dan Želínský a Hynek Charous s Ferrari 430 GT2. Na pátém místě závod dokončilo rakouské Corvette C5-R v úpravě pro Le Mans Series. Zvuk jejich motoru nešel přeslechnout. Šesté až osmé místo obsadili Poláci na Ferrari 430 GT3, či Porsche 997 GT3.

Deváté a desáté místo pak obsadily vozy ze stáje Šenkýř Motorsport. Šéf stáje tak mohl být s výkony svých BMW nadmíru spokojen. Vítěznou posádku Šenkýř-Vencálek tedy na stupně vítězů v D4 do 3500ccm3 doprovodil ještě domácí Michal Dolák s Alexem Baranem a svým výkonem mohou být spokojení. Třetí v kategorii skončil Mičánek junior, kterému sekundoval Martin Jerman. Dvoulitry patřili jezdcům z TechFuture, tedy Hladíkovi s Dudou na Renaultu Clio RS, když porazili Horňáka s Valáškem i Hese, Barčáka a Hordossyho. Závod nedokončilo jen sedm posádek, což je na toto počasí velmi slušná bilance. Závody pokračují i v neděli, kdy startuje ČP Škoda Octávia Cup, Ceed Cup, Pikanto Cup a zóna střední Evropy pak sprintem nad 2000ccm3 a divize tři absolvuje svou druhou závodní jízdu.

Výsledky MMČR Divize 4 na 3 hodiny:

Absolutní pořadí:

Mücke/Janiš/Charouz – Mercedes DTM

Scarpaccio/Ghizzi/Cressoni – Ferrari 430 GT2

Cvörnjek/Peham – Porsche 997 GT3 Cup S

Pergl/Charous/Želínský – Ferrari 430 GT2

Talkanitsa/Talkanitsa jun. - Chevrolet Corvette C5-R

Stanco/Marcinkiewicz – Ferrari 430 GT3 Scuderia

Bilinski/Myszkowski – Porsche 997 GT3

Lukas/Kornacki – Porsche 997 GT3

Šenkýř/Vencálek – BMW M3 GTR

Dolák/Baran – BMW M3 GTR

Do 3500ccm3:

Šenkýř/Vencálek – BMW M3 GTR

Dolák/Baran – BMW M3 GTR

Mičánek/Jerman – Porsche 997

Kusín/Kotrba – BMW M3

Waszek/Vacík/Baran – Ferrari 360

Do 2000ccm3:

Hladík/Duda – Renault Clio RS

Valášek/Horňák – Renault Clio RS

Hes/Hordossy/Barčák – Renault Clio RS

Nykodým/Matějovský – Seat Leon SC Tdi

Nowacki/Nowacki/Nowacki – VW Golf

Vláďa Rožánek





 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge - rychlé prototypy budou o kamionech©P.Holzer

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose