www.car.cz
 

Na okruzích opět Mercedes versus Audi DTM
     21.9.2009 00:31 - Vladimír Rožánek


Předposlední závodní víkend na okruzích proběhl až na několik šrámů bez problémů. Téměř letní počasí vyhovovalo vozům se silným výkonem, a také to tak na trati Masarykova okruhu vypadalo.

Po vyhrané kvalifikaci vládl vytrvalostnímu sobotnímu klání s přehledem Mercedes DTM s Tomášem Engem a Stefanem Mückem z Německa. Antonín Charouz se tentokrát věnoval sprintu, protože díky návštěvě safety caru by stáj S-Auto při další návštěvě depa přišla o první místo. V cíli druhá posádka Thed Björk-De La Rosa nakonec na vítězný Mercedes ztratila jen jeden okruh. Třetí místo si vyjeli Nimč, Enge a Švýcar Harold Primat s dalším Mercedesem DTM.

Čtvrté místo za speciály z DTM obsadili Pergl-Želínský-Daniš na Ferrari 430. V dalším pořadí vozů nad 3,5 litru figurovali Kiabové ze Slovenska s Porsche 996 GT3 a Grühat s Pabelem na dalším Porsche, kteří si naše okruhové mistrovstí oblíbili. Další jezdci již nedojeli, mezi nimi i Machánek s Porsche, který nadělal starosti nejen traťovým komisařům,když jeho vůz Porsche pokryl trať vrstvou oleje. Závod nedokončil ani Vorba s Ferrari 575 Maranello, ani Válek s BMW M3. Na poslední chvíli musel svůj start zrušit pan Hajdůšek, kterému jeho Tatra Ecorra přestala fungovat.

V kubatůře do 3500ccm3 vyhráli Mičánek-Janák-Jerman s Porsche 997. Velmi pěkný výsledek ale zaznamenalo i Ferrari 360 z týmu Ed Hardy Racing s posádkou Dolák-Vacík-Baran. Třetí pak ještě dojel Šenkýř s Vencálkem na BMW M3. Dvoulitrům opět kraloval Tech Future team ve složení Hladík-Duda na Renaultu Clio, když je neporazili ani Hes s Hordóssym a Kašpárkové s Tomášem Kusým na dalším Renaultu Clio.

Sprint závod do 2000ccm3 vyhrál Mikuláško se Škodou Octávia, když tentokrát svůj trůn opustil dosud neporaženýSládečka s ex tovární Alfou Romeo. V Brně dojel až na desátém místě. Druhé místo si vybojoval Robert Pláteník s Fábií, bronz odvezl Horáček s další Octávií a bramborová medaile zbyla na Julo Končeka s Vauxhallem Vectra STC, za jehož tým startoval i pátý Zdenko Pastva s Alfou Romeo.

Velký sprint si vychutnal na závěr Antonín Charouz na Mercedesu, když porazil kolegu Nimče a dvojici Audi A4 DTM se Slovákem Danišem a Švýcarem Kammem, kteří oba jeli v barvách BRT. Pátý skončil Talkanitsa s Corvette C5-R, šestý Miro Konopka na Sallenu S7-R a sedmé místo Jaromíru Jirgalovi na Ferrari 430 týmu MenX. Ve kubatůře do 3,5 ltr. Vyhrál favorizovaný Michl, před Mičánkem, Vacíkem a Danem Suchým.

Divize 2 se ani na závěr sezóny nekonala, a tak jsme mohli obdivovat pouze formulky do 1400ccm3, kde podvakrát dominoval Ital Amaduzzi s formulí Gloria C8F.

Výsledky Podzimní ceny v Brně:

Divize 4 vytrvalostní závod:

Mücke/Enge – Mercedes Benz DTM

Björk-De la Rosa – Audi A4 DTM

Nimč-Primat-Mücke-Mercedes Benz DTM

do 3500ccm3:

Mičánek-Janák-Jerman – Porsche 997

Dolák-Vacík-Baran – Ferrari 360

Vencálek-Šenkýř – BMW M3 GTR

do 2000ccm3:

Duda-Hladík – Renault Clio

Hes-Hordossy – Renault Clio

Kusý-Kašpárek-Kašpárek – Renault Clio

Divize 4 sprint do 2000ccm3:

Mikuláško – Škoda Octavia

Pláteník – Škoda Fábia Sedan Evo

Horáček – Škoda Octávia

Divize 4 sprint nad 200ccm3:

A.Charouz – Mercedes Benz DTM

Nimč – Mercedes Benz DTM

Daniš – Audi A4 DTM

do 3500ccm3:

D.Michl – Opel Michl

Mičánek – Porsche 997

Vacík – Ferrari 360

Divize 3:

1 a 2. jízda: Amaduzzi, Chabr senior, Passer

Nyní čeká na účastníky divize cestovních vozů již jen závěrečný Epilog na Masarykově okruhu v Brně, který se koná 16-17. října. Pro ostatní již sezóna na okruzích skončila a mohou se připravovat na další ročník.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   PC MO 2009 objektivem Jana Škody aneb Kašpárci v Brně

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose