www.car.cz
 

Co nás čeká letos v závodech na okruzích?
     Pavel Jelínek


První závody v České Republice jsou již na dohled. Zahajuje se již tradičně na Masarykově okruhu v Brně první květnový víkend (1. -2.5.04).

Čeká nás jako v minulých letech Škoda Octavia Cup. Novinkou bude start Daniela Landy, který má závodní zkušenosti jak s truckem, tak i z rallye. Druhým nováčkem je Roman Kresta, ten hodlá vyzkoušet zase pro změnu něco jiného něž je rallye. Repasované a seřízené motory pocházejí z dílen Kuřimského Michl Motorsportu, které už by měli být na sezónu připraveny.

Dalším zajímavým seriálem budou závody Národní formule 1400, v nichž čekáme hned několik zbrusu nových vozů, a dokonce i nové tváře. Tou by měl být syn bývalého závodníka na okruzích Jan Heřmánek ve stáji Auto Schwarz. Již se pro něj testuje nový model nf1400 Delta III, která bude zcela novým vozem. Další nový vůz bude pilotovat Tomáš Chabr – Tomis 99-03, ale napřed musí doléčit zánět v koleni.
Pro zcela nový vůz se rozhodli i třebíčan Langer a Žemla, ten však zápolí s nedostatkem financí. Další změnou v nf1400 bude přestavba formule Ford 1600, o kterou se pokusí hned 3 piloti. Jsou jimi D. Palmi, S. Ulmann a L. Plaček. Pro tuto sezónu měli nelehkou volbu. Buď mohli startovat s dvoulitrovými formulemi, nebo auta přestavět podle pravidel nf1400. Loni představoval auto na podobné bázi Mičánek Jun. a nevedl si špatně.

Dvoulitrové formule D2 jsou jako vždy otázkou jestli se sejde dostatečný počet startujících.
Minulý ročník za moc nestál. Lubomír Glogar a slovenský jezdec Tomáš Jung si nemohli konkurovat a další jezdci se špatně hledali. Uvidíme jestli se podaří naplnit startovní rošt.

V neposlední řadě bychom si měli představit D4, tentokrát jen pro plechová auta. Spidery, které jsme vídali vloni mají pro letošní ročník start zapovězen od FAS. Uvidíme tedy všechno ostatní co je možné zařadit podle regulí mezi plechová auta. Atˇjiž Mercedes Benz DTM pana Charouze, několik GT Porsche např. Jana Vonku, Rudolfa Machánka, se kterým bude jezdit Jaroslav Honzík. Na okruhy se chystá také Líbal Motorsport se svým BMW GT-R 3,2. Dvojici pro vytrvalostní závody doplní úspěšný Jilemnický závodník Otakar Krámský. Se zbrusu novým vozem vyjede Dan Michl. Jedná se o vůz Lotus s motorem Audi. Pěkný sportovní vůz představí Mudr. Jaromír Jiřík, Alfu Romeo 147 Cup, kterého čeká také Alfa 147 Cup v zahraničí.

Pro milovníky spyderů se nám podařilo získat informaci o nově vzniklém okruhovém poháru pro prototypy, jenž se pojede jako součást Interserie Endurance Trophy a Supersprint challenge konané na našem území. Pohár je pouze pro jezdce s českou závodní licencí.


Pohár zatím hledá svého sponzora. Zatím jediným je server www.vrchy.com .
Přejeme tomuto novému poháru plný startovní rošt a o výsledcích Vás budeme pravidelně informovat.

Vláďa Rožánek
Pro www.car.cz


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose