www.car.cz
 

Během tří dnů MotoGP na Masarykův okruh dorazilo 238 tisíc diváků.
     17.8.2011 22:10 - tisková zpráva


Stejný počet diváků jako v loňském roce napočítali organizátoři Cardion ab Grand Prix České republiky. Během tří dnů na Masarykův okruh dorazilo 238 tisíc diváků.

„V neděli tu bylo víc lidí než v loňském roce, konečné číslo ale pokazila sobota. Tam zřejmě negativní roli sehrála ranní průtrž mračen, která se nad Masarykovým okruhem přehnala krátce před zahájením prvního tréninku,“ zhodnotila výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. V neděli bylo na Masarykově okruhu 155 tisíc diváků, v sobotu jich přišlo 67 tisíc, v pátek pak víc jak 17 tisíc.

Podle údajů Policie ČR v okolí Automotodromu Brno zaparkovalo 8800 osobních vozů, 4650 motocyklů, 60 autobusů a 200 karavanů. Po skončení závodního programu se automobily rozjížděly přibližně dvě hodiny. Policisté proud vozů operativně směřovali na volnější trasy. „Kolony ve směru na Brno způsobila drobná nehoda u Ostrovačic a hlavně omezení rychlosti na 184 kilometru (za Kývalkou směrem na Brno) na 80 kilometrů za hodinu,“ uvedl velitel policejního opatření Jindřich Rybka.

Grand Prix České republiky se obešla bez vážnějšího incidentu. „Při tak obrovském počtu lidí na jednom místě je to skvělá zpráva. Nezbývá než poděkovat všem návštěvníkům, že respektovali pokyny pořadatelů. A samozřejmě také za to, že na Masarykův okruh přišli a vytvořili tady skvělou atmosféru,“ doplnila Ivana Ulmanová. V průběhu nedělního dne se na Masarykově okruhu sešli ministři dopravy Pavel Dobeš a školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš, brněnský primátor Roman Onderka a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s výkonnou ředitelkou Automotodromu Brno Ivanou Ulmanovou a předsedou dozorčí rady Karlem Abrahamem.

Společně debatovali o možnosti podpory Grand Prix České republiky, tak aby bylo možné brněnský závod zachovat v kalendáři šampionátu. Politici vedení Automotodromu Brno přislíbili pro příští rok podporu v celkové výši 40 milionů korun na úhradu zalistovacího poplatku. Ten činí v závislosti na kurzu eura víc jak sedmdesát milionů korun. Podporu přislíbil i ministr dopravy. „Konečné rozhodnutí, zda Grand Prix České republiky v roce 2012 zůstane v kalendáři mistrovství, musíme učinit nejpozději v září,“ sdělila Ulmanová.


Jiří Smetana, tiskový mluvčí Automotodrom Brno, a.s.
www.automotodrombrno.cz 


 
 
Fotogalerie:   MotoGP 2011 v USA a Karel Abraham

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose