www.car.cz
 

Popov vybojoval první světové body ve VC San Marina 2011!
     5.9.2011 19:24 - tisková zpráva


Na pobřeží Jadranu dnes Miroslav Popov vybojoval své první mistrovské body za třinácté místo v závodu Velké ceny San Marina. Šestnáctiletý jezdec italské stáje ElleGi Racing v Misanu závodil na divokou kartu a od úvodních tréninků kubatury do 125ccm postupně získával zdravé sebevědomí, což potvrdil svým dosud nejlepším kvalifikačním výkonem a startem z šesté pozice v druhé řadě.
 
Právě ze startu měl český motocyklový závodník největší obavy. Po něm opravdu ztratil a v nájezdu do druhého kola byl třináctý. Nicméně jel ve skupince jezdců, která bojovala o desáté místo. Popov v sedle netovárního motocyklu hodně ztrácel v rychlých úsecích tratě, ale naopak výrazně získával v jeho technických pasážích.
 
Díky tomu si udržoval velmi dobré tempo a dokázal nejen odrážet ataky jezdců s tovární technikou, ale také úspěšně útočit. V závěru závodu měl Miroslav Popov šanci získat desáté místo, ale v jednu chvíli se pod českým jezdcem nepříjemně zavlnil jeho motocykl a hrozil pád. Český jezdec nechtěl nic riskovat a cílem projel třináctý.
 
Na Miroslava Popova teď čeká jen pár dnů odpočinku, protože už příští víkend pokračuje dalším závodem italský motocyklový seriál CIV na okruhu Vallelunga.
 
#95 Miroslav Popov (ElleGi Racing)
Závod 125ccm – 13. místo
 

Jsem hrozně šťastný. Pro mě je to sen, který se stal skutečností! Jezdit závody světového šampionátu a získat své první body. A to si představte, že jsem teprve před dvěma lety jel v Magione svůj vůbec první závod GP. Jako vždy se mi nepodařilo dobře odstartovat a nedokázal jsem tak využít skvělé příležitosti vyrazit do závodu z pozice v druhé řadě. Věděl jsem ale, že udržím dobré tempo. Mohl jsem tak zlepšit svou pozici a bojovat o desáté místo.

Bohužel dvě kola před cílem jsem viděl jezdce Moncaya jet trochu stranou, takže jsem přejel na vnitřek a když jsem pak otočil plynem, motorka dostala ´highsider´ a málem jsem spadl. V každém případě je výsledek velmi dobrý a chci poděkovat všem, počínaje mým fantastickým týmem a konče rodinou, která mi mnohé obětuje. Dále chci poděkovat všem sponzorům, kteří pro mě představují velkou oporu.”

 
GP San Marina, závod 125ccm: 1. Nicolas Terol (Aprilia) 40´59,229; 2. Johann Zarco (Derbi) + 0,022; 3. Efrén Vázquez (Derbi) + 4,932; 4. Sandro Cortese (Aprilia) + 9,322; ... 13. Miroslav Popov (Aprilia Team ElleGi) + 32,637
 

Mistrovství světa, 125ccm 12/17: 1. Nicolas Terol (SPA-Bankia Aspar) 216b.; 2. Johann Zarco (FRA-Avant-AirAsia-Ajo) 185b.; 3. Maverick Vinales (SPA-Blusens by Paris Hilton) 161b.; ... 27. Miroslav Popov (CZE-ElleGi Racing) 3b.


 
 
Fotogalerie:   Cardion AB Grand Prix České Republiky 2011 - Brno - Miroslav Popov

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose