www.car.cz
 

Zraněný Karel Abraham se vrátil do Česka a již plánuje Japonsko
     19.9.2011 13:35 - tisková zpráva


Karel Abraham se vrátil do České republiky,
v Brně se podrobí dalším vyšetřením
 Karel Abraham byl po těžkém pádu ve Velké ceně Aragonie propuštěn z nemocnice a odcestoval do České republiky. Jezdec týmu Cardion AB Motoracing se v Brně podrobí dalším vyšetřením. Jeho start na další Velké ceně v japonském Motegi by neměl být ohrožen.
Abraham spadl v prvním kole, zřejmě po kontaktu s jinými jezdci. Do závodu český závodník vystartoval z osmého místa. Pohyboval se ve středu startovního pole, pak ale přišel pád. „Start, který je obvykle mým slabým místem, mi vyšel perfektně. Co se stalo těsně před pádem, vůbec nedokážu říct, bylo to strašně rychlé,“ komentuje okolnosti zranění Abraham. Při pádu udeřil hlavou o zem, ztratil štít helmy a poté jej znovu do hlavy udeřil letící motocykl. Od místa pádu odešel Karel Abraham s pomocí záchranářů, kteří jej převezli do nemocnice v blízkém Alcaňizu, kde podstoupil vyšetření a CT hlavy. Z nemocnice byl Abraham propuštěn v neděli večer. „Naštěstí nemám nic zlomeného a skončilo to jen otřesem mozku,“ uvedl v pondělí jezdec.
Abrahamovi patří průběžné čtrnácté místo v šampionátu MotoGP, před českého závodníka se dostal druhý nováček v MotoGP Cal Crutchlow. „Jsem rád, že jsem z toho vyšel bez větších následků, ale je strašná škoda, že to takto dopadlo. Zajel jsem jeden z nejlepších letošních výsledků v kvalifikaci, skvěle jsem odstartoval. Teď to musím hodit za hlavu a soustředit se na další závod,“ konstatoval český závodník. Pokud dopadnou výsledky vyšetření v České republice dobře, je Abraham připraven odcestovat do Japonska, kde se 2. října jede na okruhu v Motegi Velká cena Japonska, která byla na podzim odložena po ničivém jarním zemětřesení.
 

 
 
Fotogalerie:   Cardion AB Grand Prix České Republiky 2011 - Brno - Karel Abrahám

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose