www.car.cz
 

Neratovický motocyklový tým startoval v německém IDM
     19.5.2010 23:52 - tisková zpráva


První mokrá zkušenost

S cílem proniknout do nejlepší dvacítky, odcestoval neratovický Interwetten SRP Racing Team ke druhému podniku německého šampionátu IDM 125cc.


Velmi náročný víkend začal pátečními tréninky, které proběhly sice ve velmi chladných povětrnostních podmínkách, ale povětšinu ještě bez dešťových přeháněk. Teprve třináctiletý jezdec týmu Marco Nekvasil z Rakouska při nich naznačil, že splnění cíle by se v nedělním závodě mohlo proměnit v realitu. Nicméně sobotní probuzení ještě více ztížilo přípravu jezdce, jenž letos startuje ve své první sezoně závodů kategorie GP 125cc.

Pohled na zataženou oblohu, ze které se k zemi po celý den valily přívaly vody, nebyl příjemný pro nikoho z týmu, zvlášt ě pak pro mladého závodníka, pro něhož to byly první kilometry v takto složitých podmínkách. Navíc v úvodní kvalifikaci jezdce Interwetten SRP Racing Teamu zastavila již po několika set metrech úvodního kola technická porucha na elektronickém systému Hondy RS125. Veškerá snaha o dosažení dobré startovní pozice tak byla zúžená na jedinou odpolední kvalifikaci. V ní dokázal Marco objet celkem 14 kol a dosáhnout času 1:58,712, což znamenalo 23. pozici na startu, mimo jiné před vycházející německou nadějí Lucou Amatem z Heidolfova světového Racing Teamu Germany, či s tovární KTM 125FFR startujícím Švýcarem Rämym Damienem.

Nedělní závod se již jel za celkem příjemného počasí, kdy povětšinu závodu jezdce doprovázely i sluneční paprsky, jedinou nepříjemností tak byl pouze velmi silný vítr. Marco ve svém dalším závodě v německém IDM bojoval s Němcem Kämmerlingem a svým krajanem Trautmannem. Po tvrdém boji nakonec projel cílem na 20. pozici.


Jiří Šrámek, majitel a manažer týmu : „Pátek pro nás byl slibný, Marco stále zrychloval i vzhledem k nepřízni počasí. Byla hrozná zima, ale ještě se našly i chvíle, kdy nepršelo. V sobotu však již pršelo bez jediné přestávky celý den. Bohužel, první kvalifikace pro nás skončila v prvním kole díky technickému problému. Ve druhé kvalifikaci, která byla opět za mokra, již vše fungovalo jak má a my dokázali zajet 23. čas. Do závodu jsme šli s cílem pokusit se o první dvacítku. Nakonec jsme dojeli právě na 20. místě, což je sice částečná spokojenost, nicméně jsme čekali trošku víc.

Časy v tréninkách, které Marco dosahoval na pátečním suchém povrchu, by nás zapojily do skupiny bojující o 13. – 18. místo. Bohužel Marco nebyl schopen toto tempo udržet. Z Oscherslebenu můžeme ale odjíždět se vztyčenou hlavou. Marcovi je 13 let, vše je pro něj nové a hlavně se opět dokázal zlepšit oproti prvnímu závodu. Na Nürburgringu, kde za dva týdny IDM pokračuje, to ale jednoduší určitě nebude. Jedná se o specifickou a velmi náročnou trať, na které Marco pojede poprvé v kariéře."










Petr Štola
Media servis

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Neratovický SRP Racing na IDM 2010. foto týmu P. Štola

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose