www.car.cz
 

Dušan NOVOSÁD z Jezevec racing teamu má za sebou slušnou sezónu
     2.12.2010 22:19 - tisková zpráva


Silniční závody motocyklů na přírodních okruzích se těší velké oblibě a jejich popularita rok od roku stoupá.Na základě těchto faktů byl v letošní sezoně vyhlášen první ročník oficiálního mistrovství pod názvem CZECH ROAD RACING CUP. Do seriálu se započítávalo pět závodů: Staré Město, Hořice, Ostrava – Radvánice, Těrlicko a Kyjov.

Ve třídě 125 ccm GP dosáhl velkého úspěchu severočeský závodník Dušan NOVOSÁD, na HONDĚ RS z populárního Jezevec racing teamu. Tento jezdec, závodící za MOTOKLUB Kyjov skončil na druhém místě a obhájil tak stejné místo z loňského, lze ho nazvat „nultého“ ročníku.

Tato obhajoba byla ale velmi dramatická. Před posledním závodě v Kyjově byl Novosád na druhém místě o jediný bod před dalším naším vynikajícím jezdcem Oldřichem PODLIPNÝM.
Matematika byla jednoduchá. Kdo v přímém souboji porazí svého soupeře – je druhý. Dušan nastupoval do závodu z výhodné pozice, startoval z první řady.
Ale start se mu nepovedl a v prvním kole se propadl až na deváté místo.

Ale při průjezdu cílem třetího okruhu už jeli s Podlipným kolo na kole. Ale hned v následující zatáčce Novosád po velmi ostrém souboji na brzdy havaroval.

Motocykl rychle zvedl a z prakticky už beznadějné pozice se pustil do boje. A neskutečné se stalo skutkem. Za další čtyři okruhy předjel za mohutných ovací diváků Podlipného a svůj fantastický výkon korunoval, když v posledním okruhu zajel nejrychlejší kolo závodu. Dojel na třetím místě – tedy na „bednu“, Podlipný skončil na čtvrtém místě.
Slavnostní vyhlášení poháru se konalo 20. listopadu 2 010 v Havířově, kde jezdci na prvních třech místech obdrželi krásné poháry.

Více : http://www.jezevecracing.cz/ 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose