www.car.cz
 

WSBK 2009 – Brno: Češi dali osobě vědět.. Ondra Ježek vybojoval třetí místo v Superstock 1000.
     26.7.2009 21:55 - Jirka Navrkal


Nejen v prestižní kategorii Superbike se představili čeští jezdci . V přidružených závodech se představilo hned několik českých jezdců. Nejlépe si vedl brněnský Ondra Ježek , který vybojoval výborné třetí místo v kategorii Superstock 1000.   

Superstock 1000

       Jako první vyjeli k závodu jezdci objemové skupiny Superstock 1000. Mezi 35 startujícími jezdci měla Česká republika jediné zastoupení v osobě Ondřeje Ježka, startujícího v týmu MS Racing II na motocyklu Honda CBR 1000RR. Ten ve včerejším měřeném tréninku zajel vynikající páté místo a startoval ze druhé řada startovního roštu. S

tart se Ondřejovi příliš nezdařil a při průjezdu cílem prvního kola byl na desátém místě. Čelo závodu vodil po dvě kola nejrychlejší z tréninku Belgičan Xavier Simeon. Od třetího kola šel do čela Francouz Maxime Berger a když už se zdálo , že mu vítězství nemůže uniknout, havaroval v posledním kole  a vítězství tak připadlo šťastnému Simeonovi.

Dramatický závod se šťastným koncem připravil pro domácí fanoušky Ondra Ježek. Ten se postupně posouval do horních řad průběžného pořadí a od sedmého kola se probojoval na čtvrté místo těsně za  Španěla Javiera Forese. Po pádu Bergera se tak Ježek posunul na nádherné třetí místo.

Kompletní výsledky : ZDE

 

Supersport

    Dvacetdevět jezdců se postavilo na start závodu třídy Supersport, který byl dramatický až do cílové mety. Do patnáctého z osmnácti kol vévodil celému poli, suverén této třídy, Angličan Cal Crutchlow. Technická závada mu však nedovolila závod dokončit a tak poslední tři kola téměř kolo na kolo byli na sebe nalepeni Lascorz, West, Foret a Fujiwara.

Až cílová zatáčka rozhodla o tom, že palmu vítězství si z Brna odveze Francouz Fabien Foret.  Ze tří českých jezdců, kteří v tomto závodě startovali,  Patrik Vostárek, Matěj Smrž a Jiří Brož viděl cílovou šachovnicovou  vlajku pouze posledně jmenovaný, když měli technické problémy s  motocykly a ty jim zhatily veškeré naděje na slušné umístění.

Kompletní výsledky : ZDE

Superstock 600.

      K závodu evropského šampionátu se probojoval nejmenší počet startujících a to třiadvacet. Přesto byl závod dramatický až na cílovou pásku. Sedm jezdců bojovalo o vítězství a nakonec časový rozdíl mezi prvním Belgičanem Vincentem Lonboisem a sedmým v pořadí Italem Marco Bussolottim  1,262 sekundy.

 Z českých jezdců dokončil závod pouze David Látr z týmu Intermoto Czech na šestnáctém místě.

Kompletní výsledky : ZDE

Oficiální stránky seriálu : www.worldsbk.com

Stránky Masarykova okruhu : www.czechgp.com

 

Pro www.car.cz : Jaromír Navrkal

Foto : Jiří Navrkal

 


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek a MS Racing při WSBK 2009 v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose