www.car.cz
 

Fenomenální italský jezdec Max Biaggi vyhrál druhý závod MS SBK v Brně
     12.7.2010 00:01 - Pavel Jelínek


Max Biaggi králem brněnského okruhu.
11. 07. 2010

Fenomenální italský jezdec Max Biaggi dnes vyhrál druhý závod Mistrovství světa Superbiků na brněnském automotodromu. Bylo to jeho desáté vítězství na tomto jeho oblíbeném okruhu a Max se tak stal legendou novodobých dějin motocyklových závodů v Brně. Po druhém závodě Max Biaggi řekl: Znám tuto trať a vášeň diváků v České republice velmi dobře. Snažili jsme se, udělali jsme několik změn na motorce a teď jsem šťastný. Pro mě jo to desáté vítězství tady a tahle země je můj druhý domov. Miluji toto místo!!

Devátý podnik seriálu WSBK v Brně sledovalo za nádherného letního počasí na 64.000 spokojených diváků. Vždyť bitvy motocyklových gigantů je doslova zvedaly z pomyslných sedadel.
Od pátečních tréninků to vypadalo, že by se do boje o přední příčky mohl zapojit i český jezdec Jakub Smrž, který si zvykal na nový motocykl Aprilia, na kterém seděl poprvé až v pátek v Brně. Všechny předešlé závody odjel na Ducati a takto rychlý přechod mezi značkami není jednoduchý. Bohužel už od soboty se Jakub potýkal s problémy. V neděli první závod nedokončil poté, co ho soupeřův stroj sestřelil hned v první zatáčce a ve druhém závodě přišly technické problémy a poté i pád. Výborné páteční časy by však mohly být příslibem do dalšího průběhu sezóny.

V prvním závodě Superbiků zvítězil Jonathan Rea, druhý dojel Max Biaggi a třetí Cal Crutchlow. Druhý závod opanoval Max Biaggi před Jonathanem Reou a třetím Michelem Fabriziem.

Organizátoři v Brně připravili jako již tradičně bezchybnou akci světového významu a proto se jen můžeme těšit na další závody na tomto prestižním automotodromu, kterými budou na přelomu července a srpna Mistrovství světa cestovních vozů a v srpnu letošní vrchol Mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand prix.


Jaroslav Mareček

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů WSBK na Náměstí Svobody 8.7.2010 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose