www.car.cz
 

Enge s Turnerem zlatí v kvalifikačním závodě v Brazílii !!
     28.11.2010 00:54 - tisková zpráva


Enge s Turnerem zvítězili v kvalifikačním brazilském závodě

Sobotní kvalifikační závod světového šampionátu vozů GT1 ovládla posádka ve složení Tomáš Enge – Darren Turner s vozem Aston Martin DBR9 týmu Young Driver AMR. Začátek velkého finále v Jižní Americe začal pro česko-britskou posádku jak nejlépe mohl.

Teplota vzduchu se před startem hodinového závodu pohybovala okolo pětatřiceti stupňů. Vysoká teplota byla problémem nejen pro jezdce, ale především pro pneumatiky, které se na těžkých gétéčkách rychle sjížděly. Letmý start kvalifikačního závodu vyšel na okruhu Interlagos Darrenu Turnerovi výborně. Tomáš Enge vybojoval v kvalifikaci čtvrtou pozici, kterou britský jezdec v první zatáčce proměnil ve druhé místo. Turner a první Xandi Negrao s Maserati MC12 celému startovnímu poli odjeli.

Ve velmi dramatickém závodě plných kolizí rozhodla o vítězství povinná zastávka, před kterou Darren Turner stáhl prvního Negraa doslova na nárazník. Po otevření boxové uličky zajeli pro nové pneumatiky a výměně jezdců oba piloti najednou. Závod tak rozhodli mechanici týmů Young Driver AMR a Vitaphone Racing. Tomáš Enge vyrazil jako první a na Enriqua Bernoldiho získal náskok tří vteřin.

Tomáš Enge si v čele kvalifikačního závodu počínal suverénně, když nedal svým soupeřům nejmenší šanci. Český jezdec s přehledem dovezl vůz Aston Martin DBR9 do cíle sobotní jízdy a se svým kolegou Darrenem Turnerem získal do hodnocení jezdců a týmů osm bodů. Tímto výsledkem se česko-britská posádka posunula na průběžnou třetí pozici se ztrátou devíti bodů na druhého Thomase Mutsche, který závod po nehodě nedokončil. Mezi týmy se stáj Young Driver AMR posunula na čtvrté místo s minimální ztrátou dvou bodů na třetí pozici týmu Sumo Power GT.

Nedělní hlavní závod startuje v 18:00 hod. V přímém přenosu jej můžete sledovat na televizní stanici SPORT5 od 17:15 hod.

Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „Závod se vyvíjel velmi dobře. Dobrý základ jsme položili v kvalifikaci, kdy jsme s Darrenem vyjeli druhou řadu. Po volných tréninkách jsme ještě podstatně změnili nastavení vozu, se kterým jsme se v kvalifikaci ještě sžívali. Jak se ale ukázalo, udělali jsme krok správným směrem.“

„Darren předvedl vynikající start, když se probojoval na druhé místo. Rozhodla zastávka v boxech, kde naši kluci předvedli opět výbornou práci. Při výjezdu jsem se ale trochu zapotil, když mi do cesty vběhl jeden mechanik konkurenčního týmu. Naštěstí se vše obešlo bez větších problémů. Myslím, že náš vůz byl dnes k pneumatikám šetrnější, než konkurenční Maserati. Nemohli jsme to však zjistit, protože Bernoldi dostal penalizaci v podobě průjezdu boxovou uličkou. Pro zítřejší závod máme dobrou výchozí pozici.“ 

Výsledky závodního víkendu naleznete ZDE


Průběžné pořadí šampionátu
nalezneteZDE

BPA
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Enge s Turnerem na FIA GT1 v Brazílii 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose