www.car.cz
 

Pro Martina Matzkeho a Miloše Pavloviče byl Zolder válkou všech proti všem
     13.4.2011 22:55 - tisková zpráva


Mistrovství světa GT1 v Zolderu ve znamení zvratů

V pátek 8.dubna začal v belgickém Zolderu druhý podnik seriálu FIA GT1 Mistrovství světa. Tento start by se dal pro česko – srbskou posádku Fordu GT Martina Matzkeho a Miloše Pavloviče nazvat válkou všech proti všem. Oba jezdci si začali velmi rychle osvojovat zavodní trať i techniku, a bylo to znát na každém kroku. Daleko jistěji se pohybovali jak ve voze, tak v týmu, a vše šlo o poznání lépe než v Abu Dhabi na prvním závodě sezóny.

V měřeném tréninku, kdy dosáhl Pavlovič velmi dobrého desátého času v závodním poli a Matzke se chystal na druhou sérii měřeného tréninku, přišla ledová sprcha. „Miloš dostal penalizaci za přejetí traťové linie v nejrychlejším kole, a tak jsme rázem přišli o náš nejlepší čas, což znamenalo pokles na patnácté místo, a tím i o možnost účasti v další fázi tréninku. První závod jsem rozjížděl já a jsem rád, že jsem to v té velké strkanici v první zatáčce zvládl, a do druhé zatáčky jsem vjížděl jako desátý,“ řekl Martin Matzke. V dalším kole však přišel kontakt se Stefanem Muckem na Astonu, což znamenalo propad na patnáctou příčku.

Pak se Martinovi podařilo předjet jednoho ze soupeřů, a tak byl rázem za Fordem týmové kolegyně Vaniny Ickx, kterou několik kol vezl jak se říká na předním nárazníku. Když byl odstup minimální, dal Martin několikrát Vanině najevo, že ji bude předjíždět. Ona naznačila, že rozumí, a tak Martin v šikaně zahájil předjíždění. V té chvíli ho Vanina zavřela tak nešťastně, že došlo ke kolizi obou Fordů, a to znamenalo konec pro obě posádky. Navíc incident vypadal jako jasná chyba Martina.

Zůstává otázkou, proč Vanina nedodržela nepsané pravidlo v týmu, že jasně pomalejší umožní rychlejšímu předjet. „Je to velká škoda, že to takhle dopadlo. Nakonec dojelo jen devět vozů z celého startovního pole, tudíž těžily z vývoje a kolizí během závodu posádky ze zadních startovních pozic. Ještě je co zlepšovat, a bude-li dostatek času na testování, začnou jistě přicházet i výsledky. V plné míře využívám zkušenosti z minulých let a věřím, že nastane doba, kdy přijdou i cenné body,“ dodal Martin Matzke.

Druhý nedělní závod startoval Miloš Pavlovič, a i jemu se start povedl. I když na trať po hromadné nehodě vyjel Safety Car, tak se po několika kolech pole rozjelo a Pavlovič si do střídání svoji pozici udržel. Martin Matzke pak po výměně jezdců dokončil závod na jedenáctém místě.

Další podnik mistrovství světa, který jezdce čeká, se pojede v portugalském Algarve 8.5. 2011.

KK


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke před premiérovou sezónou ve FIA GT1 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose