www.car.cz
 

ADAC GT Masters s rekorním počtem značek v roce s dvanáctkou
     6.3.2012 00:12 - Vladimír Rožánek


Do roku 2012 vstoupí německý šampionát GT vozů se slušnou plejádou značek a už jen dvě místa zbyla na případné další zájemce o tento prestižní seriál, který i letos navštíví Německo, Rakousko, či Holandsko.

Šampionát velkých gétéček zahajuje svou další sezónu závodem na německém Oscherslebenu a po osmi závodních víkendech skončí svou pouť na okruhu Hockenheimring při ceně Baden-Würtenbergska. Stane se též spoluúčastníkem velice prestižního klání FIA Truck Prix na Nürnburgringu, který se loni stal vůbec nejnavštěvovanějším podnikem závodů tahačů na okruzích, jak je tomu již několik sezón. V průběhu sezóny zahlédneme tento seriál i na Sachsenringu, Lausitzringu, Redbullringu v Rakousku, ale také v Holandsku na Zandwoortu. Loňskou sezónu zvítězil v týmech Reiter Engineering, před Liqui Moly Team Engstler a třetí místo v konečném hodnocení obsadil známý ladičský tým vozů Audi – Team Abt Sportline. Reiter Engineering zavládl se třemi vozy značky Lamborghini Gallardo LP600, z nichž jeden pilotoval také vítěz mezi amatéry Marc A. Hayek ze Švýcarska, který nakonec s Lamborghini bodově udolal i Svena Dollence s Porsche 911 GT3 a Olivera Mayera na Mercedesu Benz SLS AMG GT3.

Mezi piloty profesionály dominovala dvojice Francouz Dino Lunardi a Alexandros Margaritis z Řecka na BMW Alpina B6 GTR. Druzí dokončili loňskou sezónu Ferdinad a Johannes Stuck z týmu Reiter Engineering s Lamborghini Gallardo a bronzový stupínek obsadil Christopher Mies z Německa na Audi R8 LMS. Čtvrtý pak skončil jeho stájový kolega Luca Ludwig, když ho při jednom závodu v Assenu zastoupil Christer Jöns.

V amatérském bodování si vysloužil čtvrté místo skokan Sven Hannawald z Německa, ale startovali i další známé tváře, jako Pierre Mentlen, další lyžař Patrick Ortlieb, kamiońák Uwe Nittel, nebo Arjan van der Zwaan. Mezi profíky pak jmenujme Rakušana Zubera, Dominika Farnbachera z Německa, či jeho krajana se zkušenostmi z F1 Heinze Haralda Frentzena. Dokonce se objevili i závodníci z Ruska, a to David Sigacev na Mercedesu Benz AMG GT3 v týmu MS Racing, nebo Oleg Petrišin. Letos se na startu sejdou velmi kvalitní vozy, jejichž pole by mělo čítat 44 vozů, zastoupených třinácti značkami. Jejich výčet je velmi zajímavý, kromě BMW Alpina B6, Audi R8 LMS, Mercedesu Benz AMG GT3, Ferrari 458 GT3, pojedou i takové skvosty jako Lamborghini Gallardo, McLaren MP4 GT3, Chevrolet Camaro, Nissan GT-R a svůj návrat oznámila i značka Aston Martin se zbrusu novým vozem Vantage GT3. Máme se tedy na co těšit, zvláště když do týmu Reiter Engineering přijde slovenská posila Stefan Rosina, který bude jezdit s Albertem von Thurn & Taxisem.

První závod ostartuje sezónu již 31.3. na okruhu Oschersleben v Německu. Společně s GT vozy se můžeme těšit na ADAC Formel Masters, ATS Formel F3 Cup, či ADAC Procar series, které doplní jinak dobře obsazené závodní víkendy.

Kalendář ADAC GT Masters 2012:

31.03-01.04.Motorsport Arena Oschersleben

05.05-06.05.Zandvoort / Nizozemsko

09.06-10.06.Sachsenring

14.07-15.07.Nürburgring (ADAC Truck-Grand-Prix)

11.08-12.08.Red Bull Ring / Rakousko

25.08-26.08.Lausitzring

15.09-16.09.Nürburgring (Grand Prix okruh)

29.09-30.09.Hockenheimring cena Baden-Württemberg

Vláďa Rožánek, foto ADAC GT Masters


 
 
Fotogalerie:   Interserie v letním Mostě 2011 z foťáku V.Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose