www.car.cz
 

SCC při DTM ozdobilo 26 jezdců
     9.5.2012 00:49 - Vladimír Rožánek


Dříve u nás populární Sports Car Challenge, která patří sportovním prototypům si svůj druhý letošní závodní víkend užila ve společnosti vozů DTM na Lausitzringu. Opět kontroloval čelo vítez úvodních dvou jízd Andreas Fiedler na PRC BMW.

Po roce 2005 se opět jezdci Sports Car Challenge těšili společnosti závodů DTM, tedy i velmi početné divácké kulise. A nenabídli vůbec špatnou podívanou, to když na startu tohoto závodu stálo velmi pěkných 26 sportovních prototypů a hned 13 vozů stálo na startu v první divizi, včetně nově startujících jezdcům na prototypech Saker Subaru Turbo. Původ vozu nalezneme v Holandsku, odkud přijeli také jezdci Meijer a Boender, které doplnil Němec Lars Erichson, který tento vůz prohání také v Interserii.

V první jízdě zvítězil celkově i ve své první divizi Sven Barth na PRC Audi Turbo a zavzpomínal na velmi povedenou loňskou sezónu. Druhé místo obsadil Thorsten Rüffer, který pilotuje letos Normu Nissan a třetí místo si vyjel Andreas Fiedler se starší konstrukcí PRC s moterem BMW. Ovšem ani nový desing vozů PRC WPR60 Fiedlera na lopatky nepoložil. A mnoho neztratil na vítěze ani čtvrtý Siegmar Pfeiffer s dalším vozem PRC BMW. Nový model opět prohnal po dráze Peter Kormann a jeho snažení s motorem BMW znamenalo v první jízdě páté místo, když porazil i Prinze na PRC Audi Turbo a se stejným vozem jedoucího Breitenmosera ze Švýcarska, pro kterého to byla také premiéra ve Sports Car Challenge. Sven Barth zvítězil s náskokem 27,5 sekundy a těšil se na druhou jízdu, ikdyž počasí závodům SCC mnoho nepřálo a trať byla pogumováná od dalších závodních sérií.

V divizi druhé opět zvítězil Fabian Plenz na PRC Honda, před Gerhardem München na Norma Honda CN a Johnem Shephardem na Radicalu. Celkem startovalo pět účastníků. Na bramborové pozici skončil Behler s Radicalem SR3.

Třetí divize patří starším monopostům C3, či CN. Na start se postavilo deset vozů a nechyběly ani retro prototypy Crosslé Ford 2.0ltr. Zvítězil Marcus Klay ze Švýcarska na PRC Opel, kterému velmi dobře sekundovala Beat Eggimann na Crosslé. Nově se představil divákům René Voss na KTM X-Bow.

Barth se těšil, že i druhá výhra bude jeho, ovšem proražená pneumatika o obrubník mu dodala do klasifikace jen 2 body. Bohužel tentokrát pro tohoto jezdce stěstěna moc nezapracovala. Vyhrál Tedy Andreas Fiedler z Německa na PRC BMW, když porazil Thorstena Rüffera na Normě Nissan i Siegmara Pfeiffera na PRC BMW. Pole uzavíral Charrier na PRC BMW a dva vozy Saker Subaru Turbo s jezdci Erichsonem a Boenderem.

Druhá divize skončila vítězstvím Plentze, druhý dojel opět Münch a třetí Shepard na dalším Radicalu. Brambory spadly do klína Marcelu Berndovi na PRC Opel CN.

Švýcarský souboj ve třetí divizi nejlépe zvládl Klay, před Eggimanovou a na stupně vítězů se vmísil ještě Grau na Crosslé. Čtvrtý skonči po dobrém výkonu Stutz na PRC Opel.

Další závodní víkend čeká jezdce SCC na okruhu Hockenheimring a očekává se opět nabitý startovní rošt.

Pořadí SCC po 4 jízdách:

Divize 1:

A. Fiedler (D) – PRC BMW – 51

S. Barth (D) – PRC Audi Turbo – 49

J. Boyd (D) – PRC BMW - 32

T. Rüffer (D) – Norma Nissan – 25,5

B. Charriere (CH) – PRC BMW – 23,5

P. Kormann (D) – PRC BMW – 22,5

T. Tulpe (D) – PRC Ford – 20,5

S. Pfeiffer (D) – PRC BMW – 20

M.Schultis (D) – Oreca FLM – 20

A. Prinz (D) – PRC Audi Turbo – 17

Divize 2:

F. Plenz (D) – PRC Honda CN – 65

G.Münch (D) – Norma Honda CN – 38

A. Lativ (GB) – Wolf Honda CN – 22

Divize 3:

M. Klay (CH) – PRC Opel – 64,5

B. Eggimann (CH) – Crosslé Ford – 49,5

H. Grau (CH) – Crosslé Ford – 42


Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2012

foto P. Holzer


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose