www.car.cz
 

Zónové body formulí zůstaly v Rakousku
     4.6.2012 20:18 - Vladimír Rožánek


Trochu nervózní z role favorita byl před startem na RedBullringu teprve šestnáctiletý pilot Andre Rudesdorf z Německa. Ovšem svou úlohu v závodě zvládnul skvěle a na stroji Dallara 307 zvítězil před svým hlavním soupeřem Lucou Stolzem na Dallara 307 VW. Austria F3 Cup tak měl i pro druhou jízdu o favority postaráno. Třetí pak dojel v první jízdě Fin Tammi s Dallarou 306 Mercedes. Ve druhé jízdě rakouského poháru formulových monopostů zvítězil stylem start-cíl opět mladíček Rudesdorf, když za sebou zanechal dobře jedoucího Stolze a bronzový věnec si z Rakouska odvezl Švýcar Chuard na Dallara 302 Mercedes. Na pěkné šestém místě závod dokončil promotér této série Rakušan Franz Woess na Dallara 302 Opel. O nejcennější poháry z Austria Renault Cupu se podělili Thomas Amweg a Kurt Böhlen ze Švýcarska na strojích Tattus Renault 2.0ltr.

Na tomto okruhu se však odehrál souboj o body do zónového středoevropského mistrovství FIA. Dvoulitrové formule nejsou v našich končinách mnoho populární, vždyť poslední závody divize 2 republikového mistrovství se konaly naposledy v roce 2008 a absolvovaly společné podniky s poněkud slavnější Interserií. Nezapomeneme hlavně na souboj při TGP v Mostě, kde se utkal Dušan Nevěřil s F3000 a Kolumbiec C. Saavedra na formuli F3. Ale zpět k zónovým závodů započítávaným do klasifikace FIA Zone CE.

V první jízdě zvítězil domácí pilot Romann Hoffmann na formuli Masters, který zvítězil pře Neuburgerem a Abererem na strojích F3. Brambory si z Rakouska odvezl Polák Smiechowski na formuli Renault 2.0ltr.

Druhá zónová jízda se již tak dobře Hoffmannovi nepodařila a skončil s dvoukolovou ztrátou na deváté příčce. Závod vyhrál Neuburger ze stáje Franze Woesse, stříbrný věnec si zasloužil s Dallara 302 Opel Franz Woess a bronzový stupínek patřil Smiechowskému z Polska. Nás moc nepotěšila neúčast našich závodníků, při tom tyto vozy v ČR máme. No uvidíme co přinesou další zónové závody FIA Zone CE.

Výsledky FIA Zone CE:

první jízda -

R. Hoffmann (A) – formel Masters 2.0

S. Neuburger (A) – Dallara 305/7 Opel

M. Abererer (A) – Dallara 306 VW

druhá jízda -

S. Neuburger (A) – Dallara 305/7 Opel

F. Woess (A) – Dallara 302 Opel

J. Smiechowski (PL) – formel Renault 2009

Austria F3 Cup:

A. Rudesdorf (D) – Dallara 307 Mercedes

L. Stolz (D) – Dallara 307 VW

J. Tammi (FIN) – Dallara 306 Mercedes

druhá jízda:

A.Rudesdorf (D) – Dallara 307 Mercedes

L. Stolz (D) – Dallara 307 VW.

P. Chuard (CH) – Dallara 302 Mercedes

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose