www.car.cz
 

FormulaStar se zaměřila na výběr mladých talentů
     28.11.2010 22:32 - tisková zpráva


FormulaSTAR test

V úterý 16. listopadu se na mosteckém autodromu uskutečnil poslední letošní test týmu FormulaStar, který byl zaměřen na výběr mladých talentů a potencionálních pilotů pro sezónu 2011.

K tomuto testu se přihlásilo celkem 42 zájemců ze kterých bylo vybráno 18 jezdců jenž dostali možnost ochutnat svezení s formulí Gloria C8F.

Při těžkých podmínkách, kdy se na povrch mosteckého autodromu snášely proudy deště a rtuť teploměru dosahovala hranici 7 stupňů Celsia mělo všech 18 adeptů relativně vyrovnané podmínky.

Jedna jízda trvala 25 minut, do kterých byly hned na začátku zahrnuty 2 seznamovací kola na seznámení s technikou a tratí. Zbytek času mohli jezdci využit ke kroužení po trati, přičemž byli neustále pod dozorem republikového mistra DIVIZE 3 z roku 1993 Jiřího Jupy a týmového šéfa, pana Josefa Křenka.

Hodnoceny byly nejen záznamy z telemetrie a dosažené časy (i když ty nebyly až tak důležité), ale také spolupráce s týmem a naslouchání týmovým inženýrům. Na řadu došly také rady a zkušenosti od týmových jezdců Jana Skály, Lukáše Hanžla a Jakuba Klášterky.

Hlavním kritériem pak bylo hodnocení základního ovládání formule – řazení, práce s plynem, brždění, pravidelnost jízdy a správná stopa.

Závěrečné hodnocení nebylo vůbec jednoduché, protože věková hranice jezdců se pohybovala v rozmezí 14 až 23 let. Stejně tak to bylo i s dosavadními zkušenostmi. Mezi uchazeči se našli jezdci co s formulí jezdili již dříve a stejně tak zde bylo pár „nováčků“ co za volant formule usedlo úplně poprvé, což znamená, že v daném případě bylo již velkým úspěchem, že se jezdec dokázal při takto obtížných podmínkách udržet na trati.

Hodnocení jezdců Josefem Křenkem vyznělo následovně:

Mezi nejlepší z tohoto testu rozhodně patří: (v abecedním pořadí)
Václav Bazika, 18 let - výborně řadí, ovládání formule a stopa velmi dobrá, chce to jenom trochu zrychlit
Petr Dolezal, 23 let – vyrovnaná a velmi pravidelná jízda, stopa i ovládání formule velmi dobré, nejrychlejší čas
Gabriela Jílková, 15 let - stopa i základní rychlost velmi dobrá, je třeba trochu zlepšit techniku seřazování rychlostních stupňů při brždění, jedna z nejlepších celého testu
Jan Rieger, 18 let - ovládání formule, řazení, stopa velmi dobré, výborný cit pro jízdu na vodě

Po této skupince jezdců je třeba vyzdvihnout také výkon nejmladšího, teprve 14-ti letého Jiřího Osměry. Stopa i brzdy velmi dobré, pokud zvládne řazení má díky svému věku a již získaným zkušenostem z motokár velký potenciál stát se velmi úspěšným závodníkem.


Z dalších účastníků bych je třeba zmínit také Jiřího Kroba (19 let) a Tomáše Fialu (18 let). Oba předvedli velmi slušný výkon. Jiří Krob se snažil jet rychleji než bylo v jeho silách. Tomáš Fiala jel zase pomaleji než by byl schopen. V případě obou jezdců je ale velice pravděpodobné, že by se v Národní Formuli neztratil ani jeden z nich.

Pozitivní hodnoceni zní také ve prospěch pro Petra Cusana, Michala Saidla, Tomáše Louckého a Dominika Stanka, kteří zvládli všechny nástrahy testu a výborně spolupracovali s celým týmem.

Dodatečně se pak omlouváme Lukáši Viskotovi, který přijel až z Brna (den před testem však došlo ke změně časového harmonogramu - autodrom Most po dohodě s námi zrušil polední přestávku a odpoledni jízdy se tak posunuly o jednu hodinu dopředu). Tato zpráva se k Lukášovi nedostala včas a když dorazil, bylo již pozdě...) Svou příležitost však dostane hned při našem prvním jarním testu na automotodromu v Brně.

PR

www.krenekmotorsport.cz, www.krenek.cz, www.formulastar.cz

 

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Listopadové testy nováčků Formule Star, foto týmu KM

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose