www.car.cz
 

Filip Salaquarda ve voze Formula Superleague
     15.12.2010 23:10 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy

Praha 15. prosince 2010

Jak se jezdí za AC Milano

Už i tak pestrý seznam monopostů, jež během své kariéry vyzkoušel, si Filip Salaquarda tentokrát rozšířil o skutečného „divočáka“. Testoval totiž vůz ze seriálu Formula Superleague, který pohání šestilitrový dvanáctiválec s výkonem přes 750 koní!

Dostal jsem pozvání od anglického týmu Atech/Reid, jenž v právě skončeném ročníku F Superleague nasazoval dokonce šest aut. Jezdil jsem na okruhu Monte Blanco nedaleko španělského města Sevilla. Je to poměrně nová trať, dlouhá přibližně 4,1 kilometru a určená výhradně k testování, tedy bez tribun. Má dost pomalých zatáček a na to, jak je nová, je v některých úsecích docela hrbolatá a rozbitá,“ vysvětlil genezi své cesty k AC Milano Filip.

Zde je na místě vysvětlit, že princip F Superleague je postaven na originálním nápadu propojit automobilový sport s populárními fotbalovými kluby, do jejichž barev se „převlékají“ jednotlivé monoposty. Filip Salaquarda se tak symbolicky zařadil do sestavy milánských „rossoneri“, zatímco druhé auto mělo na sobě „dres“ FC Liverpool a stylově ho řídil Brit Oliver Oakes.

„První den jsem se držel trochu zpátky, protože lehce pršelo, teprve jsem se seznamoval s autem a nechtěl jsem ho pochopitelně hned rozbít. Navíc jsme se netrefili do nastavení, někde byl vůz nedotáčivý, jinde zase silně přetáčivý. Nazítří to už bylo o sto procent lepší, našli jsme správný setup a v polovině seance jsem už zajížděl časy, s nimiž jsem mohl být spokojený,“ zhodnotil své účinkování Filip.

Primárním cílem testování bylo seznámit se s novou technikou a zjistit, zda českému závodníkovi sedne: „Tým mě pochválil, také mé pocity jsou veskrze kladné. Je docela dobře možné, že ve F Superleague absolvuji celou příští sezonu,“ uzavřel naše setkání Filip Salaquarda.



Zpracoval: Sport-Press
PR


 
 
Fotogalerie:   Renault týmu MKR a její bublinový rekord, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose