www.car.cz
 

Zámecký vrch se pojede o prvním květnovém víkendu
     2.5.2012 17:11 - Jirka Navrkal


Třetím podnikem letošního seriálu Liqui Moly Berg Cupu 2012 bude 5. a 6. května, 31. ročník Zámeckého vrchu Mann Filter 2012, který se uskuteční v Náměšti nad Oslavou. Po třech létech se vrátí na Zámecký vrch jezdci, startující v Mezinárodním mistrovství ČR.

Úvod dvoudenního klání předznamená páteční technická a administrativní přejímka závodních vozů a jezdců. Sobotní i nedělní program bude zahájen dopoledními tréninkovými jízdami, po nichž budou  následovat vlastní závodní jízdy.

S opravami povrchu trati se již začalo

Každoročním problémem, který přináší pořadatelskému sboru vrásky na čele, je kvalita povrchu trati. „Tato situace se opakuje každoročně. Letos byly opravy povrchu již zahájeny, aby problematická místa byla v dostatečném časovém předstihu odstraněna a aby byla trať ve dnech konání závodu v co nejlepším stavu“ sdělil tuto informaci ředitel závodu Ivan Rybníček.

Vršeckého Buggyru doplní vyhlídkové lety helikoptéry

„Diváci se mohou opět těšit na předváděcí jízdy Davida Vršeckého, který bude letos  brázdit tratě mistrovství Evropy závodů trucků. U nás představí po testovacích jízdách na mosteckém autodromu nový vůz“ uvedl Ivan Rybníček a současně doplnil informaci o zcela nové atrakci, kterou budou  vyhlídkové lety helikoptéry pro diváky. „Budou-li chtít diváci spatřit závodní speciály z ptačí perspektivy, budou moci prožít atmosféru závodu zcela netradičně. Firma HeliJet připravuje na neděli 6. května  vyhlídkové lety a to nejenom nad tratí Zámeckého vrchu. Tyto se uskuteční v době od 9.00 do 17.00 hodin se startem a přistáním na louce u odbočky k sokolovně“.

Kvalitu závodu budou tvrdit jezdci domácího týmu

Letošní Liqui Moly Berg Cup 2012 má za sebou již dva závody. Úvodní se jel na části trati brněnského Masarykova okruhu – Brněnský drak. Druhý závod se uskutečnil na ryze vrchařské trati v Násedlovicích nedaleko Kyjova – Slovácký kopec. V obou závodech dominovali jezdci Liqui Moly Komvet Racingu. Tři vítězství získal David Komárek na sportovním voze Norma M20F s třílitrovým motorem. Úspěšný byl i Marek Rybníček, který si na tomto voze vybojoval prvenství ve druhém brněnském závodě a následně obsadil místa na stupních vítězů s vozem Mitsubishi Eclipse EVO 650. . Mezi trojici nejlepších  dosáhl týmový novic, Jakub Trnka, startující taktéž s vozem Norma, který však má dvoulitrový motor. V desítce nejlepších jezdců   se umístnili Jiří Špalek (Mitsubishi Lancer WRC 05), Martin Zeman (Mitsubishi Lancer EVO VI). Toto duo doplnil při letošní premiéře s Mitsubishi Lancer EVO IX v Násedlovicích Drahoslav Šubert. Na začátku druhé desítky se umístil s Peugeotem 106 Maxi Vojtěch Staněk. První body si připsal i Richard Meixner, startující na Mitsubishi Lancer EVO VIII. Z tohoto  přehledu je patrné, že domácí jezdci budou patřit k favoritům závodu.

 

TZ Zámecký vrch Mann Filter 2012


 
 
Fotogalerie:   Brněnský Drak 2012, foto Michal Němec

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose