www.car.cz
 

Mistr Evropy 09 Václav Janík ve slovenské Dobšiné
     22.6.2010 00:30 - tisková zpráva


Po krátké přestávce, pokračovalo o víkendu Mezinárodní Mistrovství České republiky, konající se ve slovenské Dobšiné. Náš Nutrend racing team se na tento, organizačně velmi vydařený závod, vydal tentokrát po delší pauze.

Václav Janík startoval již tradičně s vozem Lola B02/50, ve skupině formulových vozů E2.
Sobotní den byl ve znamení hustého deště, a jak již v minulosti Václav Janík potvrdil, že deštivé počasí mu sedí, potvrdil to tentokrát i na Slovensku. V první závodní jízdě, dojel Janík na třetím místě absolutního pořadí. Při druhém závodu se pak bohužel objevily menší problémy s brzdami, které zapříčinily propad na čtvrté místo ve skupině. I přesto však byl team s touto bramborovou medailí nadmíru spokojen.

http://old.dobsina.sk/dobsinskykopec/slovak/results/2010/saturday.php
V neděli se již během první tréninkové jízdy ke slovu přihlásila opět technika. K špatně brzdícímu vozu se navíc přidaly problémy s řazením, které team trápily až do konce nedělního závodu. Janíkův vůz stávkoval při řazení na menší rychlostní stupně, což zapříčinilo propad ve skupině formulových vozů. Vedení teamu po těchto problémech zvažovalo odstoupení z poslední závodní jízdy.

Nakonec však zvolilo jízdu na jistotu a Václav Janík si tak dojel na konečné sedmé místo absolutního pořadí.
http://old.dobsina.sk/dobsinskykopec/slovak/results/2010/sunday.php


Nyní mají mechanici teamu plné ruce práce, aby vůz do příštího závodu, který startuje 03.-04.07. v italském Trentu-Bondone, byl opět „v kondici“.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2010 a partnerské posádky Motormixu, foto Pavel Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose