www.car.cz
 

Sosnová přivítá evropskou rallycrossovou elitu !!
     7.9.2010 15:56 - tisková zpráva


ALL-INKL.COM MISTROVSTVÍ EVROPY V RALLYCROSSU SOSNOVÁ
18. – 19. 9. 2010


Autodrom Česká Lípa přivítá evropskou rallycrossovou elitu

Finále evropského rallycrossu zavítá, stejně jako poslední dvě sezony, na sever Čech, na Global Assistance Racing Arénu Autodrom Česká Lípa. Žádná motoristická duše nesmí na tomto svátku motorismu chybět. Vezte, že 18. – 19. 9. 2010 budete mít jedinečnou šanci opět shlédnout souboje nesilnějších speciálů vůbec. Můžete se těšit na tvrdé souboje severských jezdců napříč divizemi, kterým bude chtít znepříjemnit život celý zbytek Evropy včetně českých hvězd rallycrossu.

Jezdci mají za sebou již osm odjetých závodů a souboje o tituly se pěkně přiostřují. Důkazem může být i havárie Liama Dorana z první zatáčky ve finále A v Buxtehude, kdy se svým Citroënem udělal doslova stojku na „čumáku“. V divizi 1 se nám rýsují hned čtyři favorité na zisk titulu, i když je na tom obhájce Sverre Isachsen zatím bodově nejlépe. Růžky zde vystrkují Michael Jernberg, Kenneth Hansen a překvapení letošní sezony Liam Doran, který je v rallycrossových kuloárech pasován na černého koně letošní sezony. Dokázal vyhrát ve finské Kouvole a vyrazil tak ve stopách svého otce Pata Dorana. Náš Pavel Koutný ještě nestihl připravit svoji novou zbraň, ale i tak dokáže pravidelně zajíždět časy v top 10.

Šestnáctistovkaři stále hledají recept na vozy Renault Clio z dílny Jussiho Pinomäkiho a letos je jim to daří. O titul svádějí souboj Timur Timerzyanov,www.paywatches.net Zdeněk Čermák, Ildar Rakhmatullin a Johan Larsson. Další český jezdec Jaroslav Kalný sice vynechal dva letošní závody, ale i tak je na tom bodově velmi dobře. Dvoulitrové zadokolky divize 2 se nám rozrostly o další zajímavé stroje. Souboj o titul tak jistě svede irský pilot Derek Tohhil s Norem Knutem Ove Borsethem, úřadujícím šampiónem. Nejlepším českým zástupcem je Roman Častoral, který se stále snaží dotáhnout technický náskok severských pilotů, kde má závodění s poháněnou zadní nápravou velkou tradici. Nutno podotknout, že se mu daří a na posledním závodě v Buxtehude dokonce sváděl velké souboje s Derekem Tohhilem.

Čeká nás tedy velké finále v Sosnové, bude se rozdělovat posledních 20 mistrovských bodů v každé divizi, které rozhodnou o titulech Mistra Evropy. Sledujte tento server, dozvíte se další novinky z příprav, jezdecké obsazení a další pikantnosti.


Program závodu:

sobota 18. září 2010
10:30 – 11:30 1. Volný trénink
12:00 – 13:00 2. Volný trénink
13:30 Oficiální měřený trénink
15:00 Začátek první série rozjížděk

neděle 19. září 2010
08:30 – 09:30 Warm Up
10:00 Začátek druhé série rozjížděk
12:15 Začátek třetí série rozjížděk
14:00 Autogramiáda jezdců
15:00 Finále

Další informace na www.rallycross-sosnova.cz  

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose