www.car.cz
 

Do Nové Paky přihlášeno rekordních více jak 130 jezdců
     26.6.2008 22:48 - tisková zpráva


Ve Štikovské rokli se sejde  letošní nejlepší konkurence

 

Na společné tiskové konferenci  35. ročníku Rally Bohemia a ME v autokrosu v Nové Pace v budově Autoklubu ČR v Praze byly ve středu 25. 6. zveřejněny aktuální informace týkající se těchto vrcholných motoristických akcí, které se konají první červencový víkend.

Novopačtí zde měli pět členů organizačního výboru v čele s ředitelem závodu Ing. Vladimírem Preislerem a předsedou off roadové komise panem Tejchmanem. Sedmadvacátý ročník závodu Mistrovství Evropy zde zastupovali i dva závodníci, kteří by měli promluvit do pořadí na prvních místech v divizi 1 a v divizi 3 – Václava Fejfara a Petra Bartoše.

 

Oba se vyjádřili, že novopacký závod je pro ně prestižní záležitostí na který se speciálně připravují. Václav Fejfar si cení obrovské podpory fanoušků, Petr Bartoš své loňské vítězství považuje za nejlepší závod své dosavadní kariéry.

 

S neskrývaným potěšením sdělil Ladislav Tejchman informace ohledně přihlášek a kvality startovního pole, která se bezpochyby ve Štikovské rokli na okraji Nové Paky sejde. Ještě před oficiálním termínem uzávěrky bylo přihlášeno více jak 130 jezdců a ani toto číslo nemusí být konečné. Ještě potěšující je fakt, že ve všech vypsaných kategoriích ME nechybí nikdo z aktuální průběžné desítky.

 

V divizi 1 je registrováno čtyřiadvacet jezdců v čele s Naujokaitisem, Kvashinem, Káraiem, Zébergsem, Fejfarem, Brožkem nebo Makarovem. V divizi 3A do 1600 nechybí Hanák, Svoboda, Nosálek, Boks, Freischlad, Waldschmidt, celkem neuvěřitelných 43 závodníků. Stejně tak je pěkně zaplněna i kategorie nejsilnějších bugin divize 3. Zde zaslalo přihlášku šestatřicet jezdců, například Turek, Stubbe, Bartoš, Hošek, Van Rosmalen, Keřka, Štětina nebo Engel.

 

Doplňovým programem je závod Junior Buggy v rámci Euraca Cupu. Zde je přihlášeno sedmnáct závodníků.

 

Celý program letošního ročníku začne již v pátek 4. července, kdy bude otevřen ve 13 hodin sekretariát závodu a začnou administrativní a technické přejímky. Stejně tak i sobotní program začne přejímkami a to již od sedmi hodin. Od 9 hodin odstartují volné tréninky, na ně navážou od jedenácti hodin měřené jízdy. První série rozjížděk začíná v sobotu 5. července od 16 hodin.

 

V neděli 6. července začíná závodní program druhými rozjížďkami v půl desáté. Před polednem proběhne tradiční představení jezdců a ve 13:45 startují třetí rozjížďky. Ve čtvrt na čtyři odpoledne odstartují finálové jízdy.

 

Krátce po sedmnácté hodině čeká na nejúspěšnější závodníky vyhlášení vítězů v prostoru startu.

 

 

 

 

 

Nová Paka 26.6. 2008                                                           Pavel Vydra

                                                                                           Tiskové středisko

 


 
 
Fotogalerie:   Formule master a Porsche Cayman Cup 14-15.6.2008 Foto: Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose