www.car.cz
 

ME: V Nové Pace úvodní rozjížďky v sobotu v podvečer poměrně dramatické
     6.7.2008 07:33 - tisková zpráva


Startujeme

V pátek, kdy do areálu závodiště najíždělo od ranních hodin nejvíce účastníků závodu ME v autokrosu a Euraca Cupu, provázelo dopoledne deštivé počasí. Odpoledne se počasí umoudřilo, a tak byla trať příjemně prokropena.

Definitivní tečku za počtem převzatých jezdců udělala sobotní devátá hodina. Převzato bylo celkem 15 jezdců v kategorii Junior Buggy, 20 v divizi 1, 37 v divizi 3A a 32 v divizi 3, celkem ze šestnácti zemí. Už první měřené tréninky naznačily reálné šance jednotlivých závodníků.

Ve Štikovské rokli vládlo dopoledne ideální počasí, po poledni se výrazně ochladilo. Hned v prvním měřeném tréninku zajel nejrychlejší čas v divizi 1 domácí Václav Fejfar před Kvashinem a Naujokaitisem.
V buginách se na přední pozice prosadili v prvních tréninkových jízdách:
D3A: Zde zatím vládne letošní suverén Ladislav Hanák, kterého následuje Christian Freischlad a Vít Nosálek.
D3: V této divizi vyhrál 1. měřený trénink jediný nečeský zástupce – Berndt Stubbe před Petrem Bartošem, který se do Paky moc těšil. Třetí pozici uhájil Jan Smrž. Všichni očekávají, jak si povedou jezdci ve druhém měřeném tréninku, který začne krátce před čtrnáctou hodinou.

První rozjížďky se odjely v sobotu

Všechny rozjížďky první série byly poměrně dramatické a odjely se za plného jezdeckého nasazení. Došlo k několika drobným kolizím, které se naštěstí obešly bez následků. Ta nejkurióznější se odehrála v poslední jízdě divize 3 4000, kde se do sebe zaklínily tři buginy a bylo nutné je od sebe dostat pomocí traktorů.
Nejlépe si včera vedli – v nejsilnější divizi 3 Petr Turek před Stubbem a Bartošem. V divizi 3A 1600 suverénně Ladislav Hanák před Waldschmidtem a Nosálkem. V divizi 1 se příliš nedařilo domácímu Václavu Fejfarovi, který suverénně vyhrál trénink a vedl 1. rozjížďku do doby, než ho vyřadila porucha. Vyhrál tak Ital Giarollo startující alespoň za Fejfarovu stáj před Karaiem a Marochkinem.
V kategorii Junior buggy si vedli nejlépe Radomír Kupec před Ivanou Kuželovou ( vyhrála svoji rozjížďku ) a Karlem Kupcem.
Dnes se startuje v půl desáté a očekává se pravé letní počasí a velká divácká kulisa.





Nová Paka 6.7. 2008 Pavel Vydra
Tiskové středisko


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose