www.car.cz
 

Jubilejní Nová Paka hlásí před nadcházejícím víkendem rekord a velké závody !!
     29.6.2010 10:13 - tisková zpráva


Jubilující Nová Paka hlásí rekord

Zřejmě dosavadní rekord v počtu přihlášených oznámil na tiskové konferenci v budově Autoklubu v Praze, věnované 30. ročníku Mistrovství Evropy v autokrosu v Nové Pace (2.-4. července), tajemník závodu Ladislav Tejchman. K 24. červnu bylo zaregistrováno sto dvacet jezdců ze sedmnácti zemí Evropy, a prý to není ještě konečné číslo. Nejvíce v divizi 3A , neuvěřitelných šestačtyřicet jezdců, divizi 3 – třicet devět, v divizi TAX sedmnáct a v Junior Buggy osmnáct.

I když lze předpokládat, že ne úplně všichni nakonec do Mekky autokrosu dorazí, už dnes hlásí organizátoři „poplach“, neboť počty startujících vypovídají o doslova vytrvalostní podívané. Vždyť do tréninkových jízd může nastoupit maximálně šest jezdců, do rozjížděk pak maximálně osm. A vzhledem k tomu lze říci, že startem ve finále A, si mohou být v divizi 3 a 3A jisti pouze vítězové dvou jízd. Jednoznačně se tedy ve Štikovské rokli schyluje k velice atraktivní podívané.

Avizované autogramiády legend autokrosu – W. Rösela, A. Havla, K. Havla a B. Křesťana budou včas oznámeny hlasatelem a k jejich příležitosti byl vytištěn speciální plakát formátu A4, kde jsou fotografie zmíněných jezdců.

Již v pátek 2. července začínají v depu od 13:00 hodin přejímky. Opozdilci mají ještě možnost převzetí v sobotu 3. 7. ráno od 7 do 8 hodin. Od 9 hodin se naplno rozběhou závodní jízdy, nejprve volnými tréninky, od jedenácti pak i měřenými tréninky. V 16:00 odstartují první závodní jízdy. A samozřejmě, že zajímavá podívaná to bude vzhledem k počtu startujících, už v sobotu. Neboť každý trénink nebo jízda budou značně hýbat pořadím a postavením na startu té následující jízdy.

Ti, kdo budou chtít stihnout vše podstatné v neděli, by měli svá divácká místa zaujmout již okolo deváté hodiny, neboť v půl desáté již na trať vyrazí první jezdci do druhých jízd. V půl dvanácté nastane slavnostní okamžik – ofocíálně budou zahájeny závody a divákům se představí všichni závodníci a pozadu nezůstanou ani pozvané legendy, které se pozdraví s diváky na trati, kde dosahovaly v minulosti veké úspěchy. Ve 12:45 startují třetí a pro mnohé rozhodující jízdy. Štikovská rokle se dostane „do varu“ v 15:45, kdy začínají finálové jízdy.

Tři nejlepší jezdci 30. ročníku evropských autokrosů budou dekorováni v prostoru startu hned po dokončení poslední finálové jízdy. Oficiální ceremoniál pro nejlepší desítku ve všech divizích začíná na tribuně v depu v 18:30. Připravenost tratě, autokrosovými daty „nabitý“ program, početné a skvělé jezdecké obsazení slibují na 3. a 4. červenec 2010 velké závody. Staňte se i Vy jejich přímými svědky!




Nová Paka 26. 6 2010 Pavel Vydra
Tiskové středisko AK NP

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Krásné Lípě 2010, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose