www.car.cz
 

Autokrosové finále v Nové Pace je minulostí
     11.10.2011 09:23 - tisková zpráva


Nová Paka. Závěrečný závod MM ČR v autokrosu měl výbornou úroveň

Celkem devadesát osm jezdců bylo převzato k závěrečnému závodu Mezinárodního mistrovství ČR v autokrosu v Nové Pace. Bohužel se naplnila předpověď poměrně nepříznivého počasí, přesto závody měly již v sobotu velmi dobrou úroveň. Než přejdeme ke sportovnímu hodnocení, je nutné udělit velké poděkování za přesné dodržení časového harmonogramu jak výborným pořadatelům, tak ukázněným jezdcům. Velká bitva se odehrávala ve špičce divize Super buggy i mezi šestnáctistovkami, ale napínavé souboje se v průběhu obou dnů objevovaly i v ostatních kategoriích.

A protože se ve většině divizí rozhodovalo o letošních mistrech republiky, bylo se skutečně na co dívat. Po deštivé sobotě se v neděli i výrazně zvedla divácká návštěva. Pohodu a většinou férové souboje narušily v rozjížďkách pouze větší havárie Jiřího Breta a Tomáše Pospíšilíka, které se naštěstí obešly bez zranění. Do finálových jízd se probojovala většina favoritů. Krátce před polednem nastalo v depu velice příjemné zpestření, když se v prostorách technické kontroly konala autogramiáda zpěváka a závodníka Daniela Landy (jeho otec je několikanásobným misterem ČSSR a vítězem řady závodů v autokrosu). Byl o ní skutečně velký zájem a během půlhodiny se zde vystřídalo několik set zájemců o autogram a focení se sympatickou osobností.

A pak už se ve finálových jízdách bojovalo „kolo na kolo“ – začaly to vozy v divizi 6, kde zvítězil loňský mistr Tomáš Handík. Ve společné divizi Touring autocross a D5 nenechal nikoho na pochybách domácí Václav Fejfar a vyhrál v Pace ze tří letošních startů potřetí. Ve finále pak předjel pět jezdců o celé kolo a potlesk diváků ho i v závodě domácího šampionátu velice potěšil. Z domácích jezdců se na čtvrté příčce umístil Vlastimil Svoboda, šestý Lubor Zívr a na sedmé příčce skončil po technické závadě Daniel Landa, který do té doby jel třetí. Velké želízko v ohni měli domácí fanoušci i v Junior Buggy. Ivana Kuželová podala v rozjížďkách i finále velmi sympatický a bojovný výkon, který stačil na čtvrtou pozici. V šestnáctistovkách sice vyhrál Marek Sekanina, ale díky druhé pozici se radoval z titulu Tomáš Pospíšilík.

Šanci na titul měli v kategorii Super Buggy tři jezdci Bartoš, Keřka a Stloukal. A právě posledně jmenovaný dal „ránu závodu“, když po poškození kola se jeho vůz stal v rychlém průjezdu cílovou rovinkou neovladatelným a po několika saltech jezdec naštěstí vystoupil ze zdemolované buginy nezraněn. Finále se opakovalo a vítězství si pohlídal Roman Kalvoda, ovšem druhý Petr Bartoš si zajistil do sbírky další mistrovský titul. Ještě jednou je nutné vzdát hold skvělým pořadatelům z Autoklubu Nová Paka, členům dalších organizací i jednotlivcům, kteří se podíleli na zdárném průběhu posledního mistrovského závodu v tomto roce.

 

Vítězové jednotlivých kategorií:

RB 160: Martin Kadlečík
RB 125: Dominik Prokop
RB 250: Václav Tříska
Kartcross: Sláva Ducháček
D6: Tomáš Handík
D5: Jičí Coural
D5+TA: Václav Fejfar
Junior Buggy: Jiří Formánek
D8: Stanislav Bous
Buggy 1600: Marek Sekanina
D7: Aleš Pařízek
Super Buggy: Roman Kalvoda  
 
                                                                                                            Pavel Vydra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose