www.car.cz
 

Posádka Čáp - Švanda hned po dramatickém karambolu v Mohelnici vítězila
     7.6.2007 23:33 - tisková zpráva


EXTREM TRUCK – TRIAL NAKONEC BEZ VÁŽNÝCH ZRANĚNÍ

 

MOHELNICE – Jako opravdu lehká se nakonec ukázala zranění spolujezdce Bohumíra Čápa, která utrpěl Radovan Švanda při nejhůře vyhlížejícím karambolu na Extrem Truck Trialu v Mohelnici. Za nehodu si přeloučská posádka vysloužila titul „Karambolista ČSAD Logistik cupu“ a hned následující víkend závodila ve francouzském Montalieu, kde zvítězila a posunula se na společné první místo v průběžném pořadí trucktrialového Evropského poháru.

 

I když se v mohelnickém lomu na příkrém srázu Avia 31D přeloučské posádky přes pravý bok a střechu otočila zpět na všechna čtyři kola, nebyl řidič Čáp zraněn vůbec a jeho spolujezdec utrpěl jen pohmožděniny končetin a lehký úraz krční páteře, takže mu byl nasazen fixační límec. „Za dva dny už pracoval na autě, které to odneslo mnohem více,“ řekl lídr posádky Bohumír Čáp. Podle něj nehoda poničila ochranné rámy za kabinou a na konci vozidla, praskl měch u pérování a utrhl se závěs vzpěry nápravy. „Všechno jsme ale včas opravili, a i když nás výsledky z Mohelnice netěší, máme velkou radost z výsledků ve Francii,“ doplnil Čáp.

 

Během náročných klání v Mohelnici došlo celkem ke 12 karambolům, které s jásotem vítalo téměř 15 tisíc fanoušků závodů nákladních aut v extrémně náročném terénu. „Jiná zranění jsme naštěstí nezaznamenali, i když některé pády vypadaly opravdu ošklivě. To ale právě k našemu závodu patří, a má proto mezi jezdci i diváky dobrý zvuk,“ konstatovala ředitelka ČSAD Logistik cupu Zuzana Boučková.

 

 

PR

 

Bohumil Roub,
Více se dozvíte na www.extremtrucktrial.cz

 

PS: reportáž ze závodu bude k vidění v MotorTipu !!


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose