www.car.cz
 

Avia a přeloučský Bohouš Čáp získali titul vícemistra Evropy 2009
     5.11.2009 23:11 - tisková zpráva


Mistrovství České republiky v TRUCK TRIALU se skládalo z pěti závodů. První závod se uskutečnil v Milovicích, kde team AVIA FUTURE obsadil druhé místo. Druhý závod proběhl v Mohelnici, kde náš team bezkonkurenčně zvítězil. V následujícím třetím závodě v Krásné Lípě jsme obsadili třetí místo.

Předposlední soutěžní klání proběhlo v Ujkovicích u Mladé Boleslavi, kde jsme dojeli na třetím místě. Po těchto soutěžích jsme byli na čele českého šampionátu. Bohužel poslední závod v Drnovicích se nám kryl s konáním Mistrovství Evropy v Rakousku, tudíž jsme tento závod museli vynechat a tímto jsme se posunuli na celkové třetí místo v České republice v kategorii S2 za rok 2009.

Do soutěží na Mistrovství Evropy jsme nastupovali s velkými ambicemi, jelikož jsme v zimním období kompletně přestavěli závodní Avii /odlehčení o 240 kg, zvýšení výkonu motoru o 20 PS, přestavba nových tlumičů pérování/. Tímto bych chtěl poděkovat všem přátelům a kamarádům, kteří se podíleli na této úpravě vozidla.

První závod na Mistrovství Evropy se jel v Montelieu ve Francii, kde jsme zabodovali na čtvrtém místě. Následoval závod v Ostravě. Zde jsme se umístili po těžkém karambolu /utržená převodovka, poškozené karbany, proražená vana motoru/ na čtvrté pozici. Další soutěžní klání se konalo u známého závodního okruhu Nürbugring v Německu, kde jsme zvítězili. Stejné vítězství se podařilo na okruhu Davidu Vršeckému v teamu Buggyra, a proto se slavilo společně toto vítězství českých posádek různého automobilového odvětví. Následoval dvojzávod v Německu v Osnabrücku.

V tomto těžkém závodě jsme si dojeli pro druhé místo a celkově jsme vystoupali na druhou pozici v evropském trialu. Koncem srpna jsme odjeli do Rakouska. V alpském regionu ve městě Voitsberg se naší posádce nedařilo. Bohužel přišlo nevlídné počasí se spoustou vody, a to našemu teamu nesvědčilo, což se projevilo v umístění pouze na šestém místě. Následoval poslední závod v Maďarsku v Lakiteleku a s ním i famózní první příčka v čele startovního pole. Toto první místo nám zajistilo titul vícemistra Evropy za rok 2009.

Na evropském šampionátu jede v kategorii S2 jedna posádka v továrním vozidle Mercedes Unimog a šest dalších privátních vozů Mercedes Unimog proti naší jediné Avii, tudíž je konkurence více než dobrá a motivuje nás tímto k podávání stále lepších výkonů s ryze českým vozem.

 

Za team AVIA FUTURE driver Bohumír Čáp a navigátor Radovan Švanda


 
 
Fotogalerie:   ME v trucktrialu 2009 v Ostravě, foto Mirek Knedla sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose