www.car.cz
 

Trucktrialový šampionát se přehoupl do své druhé poloviny v Ujkovicích
     14.8.2010 10:49 - Pavel Jelínek


V Ujkovicích se sjel rekordní počet posádek.

Trucktrialový tuzemský šampionát se již rovněž přehoupl do své druhé poloviny. Po úvodním závodu v Milovicích, rallyetrucktrialu v Málkově u Průnéřova, závodu v Mohelnicích nedaleko Olomouce a v Krásné Lípěse uskutečnilo další klání ve středních Čechách. Tentokrát v krásném a také rozlehlém areálu pískovny v Ujkovicich na dohled Mladé Boleslavi. Zdejší závod se navíc dočkal neobyječně hojné účasti posádek, jelikož byl zařazen nejen do českého, ale navíc do německého šampionátu.

Určitě tedy bylo na co koukat, když některé třídy musely být rozděleny ne pouze na dvě, ale dokonce i na tři skupiny. Tolik přijelo do Ujkovic obřích závodních vozů.
Závody ale velmi komplikovalo nepříznivé počasí, které na jiných místech republiky přineslo i další letošní velké záplavy. V sobotu v průtrži byly závody i přerušeny, ale pak se pokračovalo opět dál. Terény zde byly velmi náročné a nabízely veliké a prudké sjezdy, bahno i rozbahněné stráně, vodu i písečné schody a písek.

Ve zmoklých Ujkovicích pak navíc byla oficiálně potvrzena novinka, tykající se závěru letošní trucktrialové sezóny. Došlo v ní dokonce k několika změnám. Zanedlouho již o posledním prázdninovém víkendu se pojede další závod a to v Kunštátu na Blanensku. Což je nedaleko nedaleko původně avizované a plánované lokality v pískovně v Drnovicích, kde se ale letos nepojede, jak jsme již dříve informovali. Také zdejší pískovna u Kunštátu by ale měla nabídnout náročné terény a tedy i zajímavé závody.

Smůlou pro fandy motorismu a taky jiných disciplín - ne jen trucktrialu - je fakt, že o stejném víkendu se jede Barum Rallye a také ME truicků na okruhu v Mostě :-(((

Další trucktrialovou novinkou pak je, že se podařilo dojednat také šestý závod na úplný závěr sezóny 2010, který se uskuteční u Prahy – a to ve známém HUMMER Centru. Najdete jej u dálnice na výjezdu směrem z Prahy na Hradec Králové, za benzínkou jen pár km za Prahou.... Ukázku trucktrialu pak bude možné vidět také na veletrhu v Praze na výstavišti, jako definitivní tečku za letošní sezónou.

viz také: www.trucktrial.cz

POZOR, soutěž !! : Připomínáme SOUTĚŽ o vstupenky do depa naTRUCKY do Mostu

                                 Otázky jsou jednoduché a pokud nevíte, navštivte sekci TRUCKY na našich stránkách !!!! Tam se toto v¨še dozvíte.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ME v trucktrialu v Německu 2010 a Tomáš Pražák a Bohouš Čáp

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose