www.car.cz
 

V Milovicích trucktrial zpestřilo 13 pádů a kotoulů
     27.4.2005 18:07 - tisková zpráva


První podnik sezóny
Mistrovství České republiky - Český Truck Trial 2005.
Milovice 23. – 24.4.2005


Zúčastnilo se 26 posádek v pěti kategoriích.

Uměle vytvořená trať čítala celkem 15 závodních sekcí a následující statistika nám jen potvrzuje, že se jedná o extrémní závod.

Fakta:     2 soutěžní dny

  13 pádů
   5 zlomených poloos
   4 poruchy vozů v sekcích
   3 posádky závod nedokončily

( fotky najdete i v naší fotogalerii !!!)

Jediná žena za volantem - v celém startovním poli!
Jmenuje se Helena Obermanová, jezdí na voze Tatra 813 8x8 kolos a její Truck Trialové začátky sahají do roku 2002, kdy už jezdila jako spolujezdec a mohli jsme jí najít na startovní listině S5tek.
Výsledková listina prvního závodu sezony nám prozradila, že si  Helena Obermanová vyjezdila velmi pěkné čtvrté místo.

Pojďme ale k vítězům jednotlivých kategorií:

S1
Kategorie nejmenších sériově vyráběných  vozů nese označení S1 a v té kraluje startovní číslo 106. Václav Kabourek a Milan Kočí s vozem Mercedes Unimog 406. Za celý první závod nasbírali pouze 114 trestných bodů, což je zároveň i nejlepší výsledek celého startovního pole, bez rozdílu kategorií. Václav Kabourek jen potvrdil své kvality a jak sám řekl, i letos chce titul mistr ČR obhájit.

Druzí skončili „kaskadéři“ Martin Bílý a Josef Bílý. Jejich Unimog se startovním číslem 114 se opět válel na bocích a jen střecha zůstala tento závod ušetřena.

Třetí místo i se dvěma pády získala posádka Jiří Špeta a Vlasta Malíková. Jejich modrobílý Mercedes Unimog má startovní číslo 104.

S2
V kategorii S2 si na příčku nejvyšší po dlouhé době sáhla posádka vozu  211. Pavel Cacák a Martin Sviták na voze Praga UV 80.

Na druhé příčce se umístili Karel Fiala a Jan Šebor – startovní číslo 230. Pro letošní rok osedlali Mercedes Unimog 416 a zdá se, že jim změna vozu prospěla.

Až na třetí příčce se po prvním závodě umístil pětinásobný mistr ČR Bohumír Čáp se spolujezdcem Radovanem Švandou. Jejich Avie měla totiž v jedné ze sekcí poruchu řízení a tak jí dokončili se značným ziskem trestných bodů. I tak se ale v celkovém startovním poli (bez rozdílu kategorií) mohou pochlubit čtvrtým nejlepším výsledkem závodu.

S3
Nejpočetnější kategorií prvního závodu byla kategorie S3. S přehledem ji vyhráli Petr Ryba a Roman Mašek s Pragou V3S. Mají startovní číslo 328.

Druhé místo vyjezdila Tatra 138 4x4 s číslem 347. Václav Adámek a Jakub Adámek jeli standardně na jistotu a bez větších problémů. Na první místo ztrácí rovnou stovku trestných bodů.

Na třetím místě se naopak konalo překvapení. Startovní číslo 316, Jaroslav Dána a Jan Roubík – loňští mistři republiky – měli problémy v poslední závodní sekci, kde nasbírali 492 trestných bodů, a to jim v celkovém součtu hodně pohoršilo skóre. Jezdí s Tatrou 148 4x4.

S5
Největší sériové trucky jsou v kategorii S5. Mistři republiky Rostislav Drahokoupil a Vladimír Krčil bez větších problémů hájí, mezi Tatrami 813 8x8 kolos, první místo.

Jen 98 trestných bodů navíc má posádka na stříbrné příčce. Žlutá pancéřová Tatra 813 8x8 má číslo 503 a pilotuje ji Jiří Soukup, se zkušeným spolujezdcem Rudolfem Korytářem.

Třetí místo získala posádka 511, Pavel Jíška – Petr Kmeť – Pavel Kmeť, také na voze Tatra 813 8x8 Kolos.


P2
Truck Trialové speciály jsme v Milovicích viděli v kategorii P2. S náskokem 178 trestných bodů si mezi prototypy dojeli pro první místo Vladimír Jacháček a Michal Polák, na voze Šílený Max.

Druhá skončila posádka 702, Libor Kopeček a Radko Sýkora. Jejich prototyp nese jméno Praga Edward, ale z Pragy na tomto speciálu najdete maximálně několik šroubů J


Další závod Českého Truck Trialu se jede 21. a 22. května v nové lokalitě Beroun – Kosov

Veškeré další informace a fotografie najdete na www.trucktrial.cz

Josef Melen
Tiskový servis


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Milovice 2005 od Josefa Svobody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose