www.car.cz
 

U Berouna zápolilo 21 trucktrialových posádek
     23.5.2005 08:41 - tisková zpráva


 

Druhý podnik sezóny

Mistrovství České republiky - Český Truck Trial 2005.

Beroun - Kosov 21. – 22.5.2005

 

 

Zúčastnilo se 21 posádek ve čtyřech kategoriích.

 

Trať vytvořená v kamenolomu Čertovy schody čítala celkem 15 závodních sekcí a byla velmi náročnou zkouškou odolnosti všech závodních vozů.

 

Fakta:              2 soutěžní dny

                         4 pády

                         3 zlomené poloosy

                         1 prasklá tyč řízení

                         1 proražený bok převodovky

                         4 posádky závod nedokončily

 

Oba slunné dny daly divákům možnost shlédnout vše, co k Truck Trialu patří.

Jízdy neprostupným terénem, dramatické situace, krkolomné pády i vyprošťování trucků.

V takto obtížném terénu se k vyproštění nepojízdného, či zaklíněného vozu mezi balvany, používá jeden, či více jeřábů. Pouhým vytažením vozu ze sekce, tak jak tomu bývá třeba v bahnitém terénu, by se vozy o kameny ještě více poškodili. Na konci druhého závodního dne pak proběhly divácky tolik oblíbené volné, exhibiční jízdy.

 

Vítězové jednotlivých kategorií:

 

S1

V kategorii nejmenších sériově vyráběných nákladních vozů, diváci sledovali urputný boj o první místo. Václav Kabourek a Milan Kočí s vozem Mercedes Unimog 406 měli doslova v patách západočeskou posádku č. 104 - Jiří Špeta a Vlasta Malíková na Unimogu 404. O konečném výsledku však rozhodla porucha řízení v poslední brance závěrečné sekce zmiňované posádky a s tím spojený zisk trestných bodů. V závěrečném součtu jim na první místo přebývalo 70 trestných bodů. I tento závod tedy vystoupil Václav Kabourek na stupínek nejvyšší

 

Třetí místo, i přes dvojí vyprošťování, získala posádka Martin Bílý a Josef Bílý. Jejich žlutý Mercedes Unimog má startovní číslo 114.

 

S2

V kategorii S2 si první místo vyjezdila posádka vozu  214. Tomáš Pražák a Ondřej Vodička. Pro letošní rok vyměnili IFU 4x4 za Mercedes Unimog a rozhodně jim tato změna prospívá.

 

Na druhé příčce se umístili Karel Fiala a Jan Šebor – startovní číslo 230. Jejich Unimog nasbíral o 119 trestných bodů více.

 

Bronz si z Berouna odvezli Pavel Cacák a Martin Sviták s vozem Praga UV 80. V polovině druhého závodního dne prorazili převodovou skříň a závody dokončili s doslova zabandážovaným spodkem Pragovky.

 

Pětinásobný mistr ČR Bohumír Čáp se spolujezdcem Radovanem Švandou na Avii se v náročném kamenitém terénu umístil až na místě čtvrtém. Je to letos již podruhé, co nedosáhli na stupně vítězů

 

S3

Nejpočetnější byla v Berouně kategorie S3.

Nevidí se často, aby tak zkušený jezdec, jako je Jaroslav Dána ležel se svou Tatrou 148 bezmocně na boku. Na Čertových schodech se mu ale tento nechtěný kousek podařil a diváci to ocenili velkými ovacemi. I přes tento pád však udržel první příčku s náskokem 772 trestných bodů na druhé v pořadí.

 

Druhé místo vyjezdila stejně, jako minulý měsíc v Milovicích, Tatra 138 4x4 s číslem 347. Václav Adámek a Jakub Adámek jeli standardně na jistotu.

 

Na třetím místě se umístili jezdci Petr Ryba a Roman Mašek s Pragou V3S. Mají startovní číslo 328 a zatím si v průběžném pořadí šampionátu vedou velmi dobře.

 

P2

Truck Trialové speciály se Berouně představily v kategorii P2.

433 trestných bodů, což je nejlepší výsledek v celém startovním poli bez rozdílu kategorií, získal mezi prototypy Šílený Max. Pilotuje ho Vladimír Jacháček a Michal Polák, kteří si na své konto připsali další vítězství.

 

Druhou příčku získali nováčci závodu s prototypem Praga V3S. Posádka ve složení Jiří Benda a Eva Bendová však pro poruchu závod nedokončili.

 

Čertovy schody byly poslední prověrkou českých posádek před závodem Europa Truck Trialu, který se jede 11. a 12. červnaNejdku u Karlových Varů.

 

Veškeré další informace a fotografie najdete na www.trucktrial.cz

 

Josef Melen

Tiskový servis


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose