www.car.cz
 

Přípravu na sezónu zahájí Mičánek junior v cizině
     Pavel Jelínek


Cílem úřadujícího vicemistra Národní formule 1400 bude získat titul

Přípravou na zahraničních okruzích vstoupí do letošní sezóny Jiří Mičánek junior, který se loni stal vicemistrem České republiky v Národní formuli 1400. Testováním na tratích ve Velké Británii a Itálii začne brněnský jezdec ladit svoji formu před starty v českém šampionátu, v němž má za cíl zisk titulu.
Loni ve své druhé sezóně za volantem závodního vozu měl Jiří Mičánek junior prvenství v Národní formuli 1400 na dosah. Čerstvě sedmnáctiletý pilot s pěti vítězstvími v kvalifikaci a po sérii čtyř vyhraných závodů startoval do finálového souboje z vedoucí pozice. Od senzačního historického prvenství v šampionátu jej ovšem nakonec dělilo pouhých sedmasedmdesát tisícin vteřiny, o které zaostal za vítězem v poslední mistrovské bitvě. Výsledek závěrečného závodu navíc Mičánka odsunul z druhé na třetí pozici v celkovém hodnocení formulové Divize 3.
Mičánkův otec a zároveň týmový šéf potvrdil, že přípravný program před startem letošní sezóny je součástí útoku jeho syna na titul mistra. "Po loňském stříbru ani nemůžeme mít jiný cíl," konstatoval pětadvacetinásobný český šampión, v jehož týmu Mičánek junior startuje. "Loni bylo testování před sezónou ovlivněno dokončováním přestavby formule a Jura nebyl v prvních závodech rozjetý tak, jak bylo potřeba. Když jsme poté manko v testování dohnali, přineslo to podstatně lepší výkony a také výsledky. Neponecháváme tedy nic náhodě a letos s vylepšenou technikou začneme trénovat tak, aby byl Jura už v prvních závodech v nejlepší kondici. Proto jsou v týmovém plánu testy na některém z italských okruhů, kde s ohledem na počasí můžeme trénovat dříve než u nás," uvedl dále Mičánek senior a poznamenal: "Příprava na letošní sezónu ovšem začala už loni na podzim."
V závěru loňského roku si vicemistr Národní formule 1400 na domácí trati vyzkoušel vůz formule BMW Junior. "Absolvovali jsme zkušební test s jedním z předních německých týmů," sdělil Mičánek senior, ale odmítl prozradit bližší podrobnosti. Potvrdil však, že došlo k jednání o možných startech jeho syna v některém ze zahraničních formulových seriálů. "Chceme také sbírat zkušenosti v jiném šampionátu na tratích v cizině. Zatím je ovšem brzy mluvit na toto téma konkrétněji," sdělil Jiří Mičánek starší. "Starty mimo české mistrovství budou každopádně doplňkové. Budeme se koncentrovat hlavně na domácí šampionát, kde není vyloučena ani účast v závodech cestovních vozů Divize 4," doplnil šéf týmu Mičánek Motorsport.
Úřadující vicemistr Národní formule 1400 se začátkem března vrátí ze studentského pobytu ve Velké Británii, kde pobýval poslední měsíce. "Mým hlavním úkolem je zdokonalovat se v anglickém jazyce a zlepšovat fyzičku," řekl Mičánek junior ke svému působení na britských ostrovech. "Osobní přípravě se věnuji podle náročného plánu sestaveného vlastním trenérem. Chodím plavat a do posilovny," prozradil dále mladý jezdec a dodal: "Ještě před odjezdem domů se chystám na svezení s formulí na některém z anglických okruhů."


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 777 315 663 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose