www.car.cz
 

ŘEKLI před závodem „PAP OIL CUPU 2007“ v Šumperku
     20.6.2007 21:07 - tisková zpráva


Také letos pokračujeme v tradici, kdy někteří z oslovených jezdců se na stránkách našeho programu ohlížejí za minulým závodem PAP OIL CUPU a zároveň přidávají názor na trať nejbližšího dalšího podniku seriálu a svoje cíle. A protože po Šumperku následuje v PAP OIL CUPU 2007 bezmála dvouměsíční přestávka, zeptali jsme se motokrosařů navíc na jejich dosavadní letošní poznatky i na to, jak budou trávit nastávající období dovolených a prázdnin.

Třída MX2 (125 ccm)

# 5 František SMOLA (CZ, ORION LITOMYŠL – MEFO ACERBIS, Suzuki)

Jinín – v 1. jízdě první, ve 2. jízdě čtvrtý, celkově 3. místo, vedoucí jezdec seriálu

 „První jízda těžkého jinínského závodu mně vyšla suprově a vcelku bez větších problému jsem ji vyhrál. Průběh druhé jízdy ovlivnily moje dva pády, které mě posunuly až na 4. příčku. Ale své očekávání jsem             si v Jiníně splnil, protože i přes smůlu ve 2. jízdě zůstávám i nadále vedoucím jezdcem šampionátu třídy          125 ccm-MX2. Co říci k podmínkám? Bláto mám rád a celkem mi vyhovuje, naštěstí jsem neměl problémy           s fyzičkou. S dosavadním průběhem první poloviny mistrovského seriálu jsem díky svému celkovému vedení více než spokojený, i když to vedení je jen velmi těsné a boj o prvenství bude určitě pokračovat v každé jízdě. Víkend po Jiníně jsem jel ve Slovinsku mistrovství Evropy, kde jsem skončil na skvělém 2. místě. Ale teď jsem měl na tréninku pád a zlomil jsem si palec pravé ruky, takže sádra a asi 4 týdny bez motorky. Takže závod           v Šumperku…???? Trať se mi líbí i vyhovuje, ale bohužel kvůli zranění se budu asi jen dívat. V seriálové přestávce se budu soustředit na to, abych se uzdravil a pokud to půjde, pojedu pár závodů ME a budu hodně trénovat na Holice, abych zase skončil na stupních vítězů.“

# 4 Michal VOTROUBEK (CZ, MŇUK MOTOCROSS TEAM VYSOKÉ MÝTO, Yamaha)

Jinín - v 1. jízdě pátý, ve 2. jízdě třetí, celkově 4. místo

„Moje výkony byly ovlivněny ošklivou bouračkou, kterou jsem měl týden před Jinínem. Na závod jsem               se necítil, ale byl jsem u několika doktorů a ti mě dali dohromady. Do první jízdy jsem vyjel na druhé místě, pak jsem spadl, ale do cíle jsem nakonec dojel. Před druhou jízdou jsem si musel vzít prášky proti bolesti, naštěstí pro mne to byl kvůli bahnu pomalejší závod. Takže až na tu bolest jsem byl vzhledem k okolnostem docela spokojený. V Jiníně to byl totiž těžký závod, jezdilo se v jedné koleji, důležité bylo nespadnout a nějak to dokroužit.

 

 Situace v naší třídě je stále nejasná, může to ještě dopadnout jakkoliv. Se čtyřtaktní dvěstěpadesátkou Yamaha jsem určitě nadmíru spokojený, za což hlavně vděčím svému týmu. Příjemně mě překvapuje jezdecká vyrovnanost, dobrá konkurence i to, že o mistrech ještě zdaleka není rozhodnuto. Bohužel, kvůli tomu, že jsem v Pacově nemohl odstartovat do druhé jízdy a v Jiníně moje výsledky nebyly nic moc, mám v průběžné klasifikaci určité bodové manko. Proto jsme se rozhodli, že v Šumperku nepojedu          a místo toho se zúčastním v Itálii mistrovství Evropy amatérů, které zatím vedu. Přes léto nebudu mít               na dovolenou čas, pojedu volné závody, mezitím přijdou tréninky a relaxace.“

Třída Open

# 4  Jiří ČEPELÁK (CZ, KTM CZ – DELTA RACING TEAM, KTM)

Jinín - v 1. jízdě čtvrtý, ve 2. jízdě první, celkově 2. místo

V Jiníně jsem splnil své krédo přiblížit se bodově vedoucímu Michkovi,  teď už je náskok malý a můžu jet více v klidu. V první jízdě jsem měl dobrý start, jel jsem druhý, ale asi v polovině jsem upadl při předjíždění jezdce o kolo zpět a ztratil jsem hodně času. V cíli jsem byl rád za čtvrté místo. Do druhé jízdy jsem odstartoval jako první a už před sebe nikoho nepustil – z mého pohledu jsem předvedl bezchybnou jízdu a i přes tlak Zaremby jsem jel v klidu a s přehledem. Trať byla velmi těžká s mnoha drážkami, byla to prověrka jak jezdecké techniky a umu, tak hlavně fyzické kondice.

 

Průběh mistrovství je velmi vyrovnaný – po šesti jízdách                  je rozestup první čtveřice pouhých devět bodů a to slibuje dramatický souboj o titul. Já osobně jsem spokojen se svou pozicí, upřímně až takto jsem to nečekal, zvláště po zapsané nule v první jízdě v Pacově. Motorka mi sedí, jsem spokojen.V Šumperku mi trať nikdy k srdci nepřirostla, ale v současné formě bych neměl mít problém držet krok s ostatními soupeři. Chtěl bych zaútočit na vedení v šampionátu, ale není to podmínkou.

 

Po Šumperku následují Holice a Třemošnice a to jsou tratě, které mi sedí a tam se bude lámat chleba. V seriálové přestávce bych se měl zúčastnit tří závodů MS, tam ale bude velmi těžké projít kvalifikací…Určitě pojedu nějaký závod mistrovství Německa, takže určitě kvalitní závody. Relax bude probíhat  s rodinou, to mě nabije nejvíce.

# 3 Petr BARTOŠ (CZ, ORION LITOMYŠL -AGROFERT TEAM, Suzuki)

Jinín - v 1. jízdě šestý, 2. jízdu nedokončil, celkově 13. místo

„Tím, že v Jiníně byla v blátě průjezdná pouze jedna stopa, tak všechno podstatné se odehrávalo na startu. Výsledek znamenal pro mne zklamání, ale bylo to počasím, bláto totiž nemám rád. Fyzicky Jinín pro mne náročný moc nebyl, spíš jsem se soustředil, abych zbytečně nespadl. S dosavadním umístěním v seriálu nemohu být spokojený, těsně před sezónou jsem byl zraněný a v prvním podniku v Pacově jsem nestartoval. Zatím se pomalu vracím do formy, s motocyklem žádné problémy nemám, jsem nadmíru spokojený. Výsledky mě překvapil Čepelák, nepříjemné jsou pro mne zatím jen moje výsledky, které se pokusím co nejdřív vylepšit.

 

Proto jsem se snažil před závodem v Šumperku co nejvíc jezdit na motorce. Trať v Šumperku se mi líbí, loni  se mi tam dařilo, a tak doufám, že i letos se mi konečně podaří nějaký dobrý výsledek. Každopádně na závod se moc těším. V létě moc relaxovat nebudu. Kvůli zranění před sezónou jsem až dost odpočatý, takže se budu snažit co nejvíc trénovat. Kromě toho pojedu závod mistrovství světa třídy MX3 ve slovenském Sverepci.“

# 2 Martin ŽERAVA (CZ, UFO RACING TEAM, Honda)

Jinín - 1. jízdu nedokončil, 2. jízdu nedokončil, celkově 29. místo

„V Jiníně se mi od rána dařilo, jezdilo se mi moc dobře. V kvalifikaci jsem měl nejlepší čas, s čímž  jsem byl hodně spokojený. V první jízdě jsem odstartoval první a v klidu nasadil na únik, postupně jsem udělal desetivteřinový náskok a jel úplně klidně. Jenže v takovém blátě stačí sebemenší chybička, která hned hrozí pádem. A právě tohle se mi stalo a potom jsem nemohl rychle nastartovat motorku. Ve druhé jízdě jsem měl start nepatrně horší a v první vracečce mě někdo sundal. Pak jsem se snažil stahovat, ale po půl kole mi sjela ruka z řídítka a znovu jsem upadl. 

 

Zrovna jsem předjížděl jednoho jezdce a tomu jsem spadl pod kola. Takže jsem nedojel ani druhou jízdu. V Jiníně jsem chtěl vyhrát, k tomu mi ale scházela troška závodnického štěstí. Trať byla sice rozblácená, přesto se mi jelo dobře - jsem zvyklý i na větší bahno. Teď jsem absolvoval závody mistrovství světa MX3 ve Španělsku, kde se mi naopak zadařilo. V první jízdě jsem byl pátý, ve druhé třetí, celkově to vyšlo na třetí místo. Do Šumperku se bojím těšit, protože jsem si tam loni zlomil ruku. Tratě se však v žádném případě neobávám, takže toho těšení asi přece jenom trochu bude...

 

Letní pauza v seriálu je sice trochu delší, ale mám v plánu dost závodů mistrovství světa MX3, v nichž bych chtěl dojíždět co nejlépe.           Ze závodnického rytmu nevypadnu, akorát po závodech v Chorvatsku bych chtěl zůstat s rodinkou pár dní          u moře.“

Třída Veterán

# 1 Bohumil POSLEDNÍ (CZ, SKMP-KTM CZ PRAHA, KTM)

Jinín - 1. jízdu i 2. jízdu vyhrál, celkově 1. místo

„Myslím, že obě jízdy v Jiníně byly velkou loterií. Bylo důležité vyvarovat se chyb, nebo jich udělat alespoň            co nejméně. Jinak výsledek předčil moje očekávání. Do Jinína jsem odjížděl s odhodláním vyhrát obě jízdy,  ale že to bude relativně tak snadné, mě nenapadlo ani ve snu. Očekával jsem velmi těžké souboje s Romanem Heinrichem, bohužel si v Jiníně vybral závodnickou smůlu, když kvůli poruše motocyklu nemohl nastoupit ani  k jedné jízdě. Trať v Jiníně byla hodně  těžká i pro velmi dobře připravené jezdce, nemluvě o těch horších. Nikdo si nemohl být jistý, že ho nepotká pád.

 

Řekl bych, že dosavadní průběh seriálu je výsledkově velmi zajímavý  a divácky vděčný. Osobně jsem s vývojem ve třídě Veterán spokojený, což také platí o mém motocyklu KTM 525. Příjemně mě překvapila i velká účast jezdců v prvních třech závodech, nepříjemné zážitky si zatím žádné nevybavuji. Příprava na Šumperk?

 

Trénink nula, ale alespoň jsem stihl odjet mistrák v enduru. Od závodu v Šumperku očekávám návrat Romana Heinricha v plné formě. Nevím, jestli tamní trať mi zrovna vyhovuje, ale líbí se mi. Má úseky jak na srdce, tak i technické pasáže. V přestávce mezi Šumperkem                 a Holicemi pojedu tři závody v enduru a doufám, že se dostanu i k nějakému tréninku. Dovolená v létě nebude, až ke konci roku.“

# 99 Petr DOKOUPIL (CZ, EMOS KAWASAKI RACING TEAM, Kawasaki)

Jinín - v 1. jízdě čtvrtý, ve 2. jízdě druhý, celkově 2. místo

„V Jiníně byl těžký terén, ale takové věci mi nevadí. V první jízdě jsem dvakrát ležel, ve druhé už jsem si dával pozor. Dostal jsem se na bednu, takže jsem byl hrozně moc spokojený, navíc tam přijeli fandové z Moravy, kterým děkuji za podporu. S průběhem sezóny jsem spokojený, ale konec je ještě daleko.

 

 S motocyklem  a týmem, za který startuji, nemám problém. Překvapila mě vyrovnanost jezdců a kvalitní startovní pole,  také pořadatelé jsou zatím OK. Po Jiníně jsem jel enduro, jinak jsem se šetřil. Čtvrtý podnik seriálu je konečně na Moravě, do Šumperku to mám kousek, takže i když trať je tam dost rychlá, těším se.

 

Opět se budu držet hesla „Pomalu při kraji a pak zdravý domů“. Asi hned po závodech půjdu na operaci, mělo to být    už 12. června, ale chci jet Šumperk, kam zvu k naší podpoře všechny motokrosové fandy. Po Šumperku budu o prázdninách relaxovat a rehabilitovat.“

# 87 Bronislav KRČ (CZ, SMS MOTOKROSU OPAVA , Honda)

Jinín - v 1. jízdě i ve 2. jízdě třetí, celkově 3. místo

„K první jízdě v Jiníně snad jen to, že mi nevyšel start jak bych si přál. Ve druhé jízdě jsem už byl se startem maximálně spokojený, dokonce jsem zpočátku jel na druhém místě. Výsledkem v Jiníně jsem svoje očekávání nejenom splnil, ale z mého pohledu zcela určitě i předčil. Bláto je na fyzičku náročné vždy, ale v Jiníně to bylo opravdu velmi těžké.

 

Z favoritů jsem na vlastní oči viděl spadnout jenom Petra Kováře, mě se pády naštěstí  v obou jízdách vyhnuly. S první polovinou PAP OIL CUPU 2007 jsem velmi spokojený, průběh předčil moje očekávání. S motorkou Honda jsem nanejvýš spokojený, není jí co vytknout. Nepříjemně mě překvapila snad jen ztráta motocyklů Jankovského při závodech v Lokti, což by se myslím stávat nemělo. Naopak mě příjemně překvapují perfektně připravené tratě a kvalitní úroveň zázemí pro jezdce. V pauze mezi závody v Jiníně  a Šumperku jsem jel jenom závod  přeboru Moravy ve Vranově u Brna.

 

Šumperská trať se mi velice líbí  a svým profilem vyhovuje. Je rychlá a má pěkné skoky. Před srpnovým pokračováním seriálu v Holicích bych se chtěl udržet alespoň ve stejné kondici jako nyní. Relaxovat hodlám zhruba dva týdny, zatím ale ještě nevím kdy a kde.“

# 4 Roman HEINRICH (CZ, MOTOCROSS RACING TEAM, TM)

Jinín - do závodu vinou technických problémů nenastoupil

„Co mám k Jinínu říct? Hned při kvalifikaci se mi pokazilo zapalování, motorku jsem tedy naložil a jel domů.  To jsem tu polovinu mistráku dobře završil... Naštěstí motorku mám už spravenou, jde jako švýcarské hodinky, takže do Šumperku se těším.

 

Tamní trať je můj šálek kávy, s Vranovem je  moje nejoblíbenější. Letos se Vranov v rámci PAP OIL CUPU nejede, což mě mrzí, ale přebor Moravy s ním bohudík počítá. V létě chci jet k moři a do termálů. Stoprocentně pojedu do Itálie, kterou mám rád hlavně kvůli její kuchyni. 

 

 Pak mám rád také maďarskou kuchyni, takže termály jedině v Maďarsku. Závodit samozřejmě chci i přes prázdniny, určitě pojedu přebory Moravy a nějaké volné závody.“

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2007 - foto Vladan Hubík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose