www.car.cz
 

MOTOKROSOVÝ PAP OIL CUP Vás vítá a informuje.
     tisková zpráva


MOTOKROSOVÝ PAP OIL CUP VÁS VÍTÁ !
Milí sportovní přátelé, diváci, hosté, činovníci a jezdci, vážení partneři,                                                             
po tradičním zimním halovém motokrosu v brněnském Rondu se u nás na Brněnsku opět scházíme s výkvětem našeho motokrosu zde, v malebném prostředí sportovního motoristického areálu „Vranovský žleb“ ve VRANOVĚ          u Brna na premiérovém představení seriálu „PAP OIL CUP 2004“. Pod tímto oficiálním názvem letos sledujeme prestižní závody šestidílného seriálu mezinárodního mistrovství České republiky v MOTOKROSU tříd 125 ccm, Open a Veterán jednotlivců a samostatný jedinečný dvojzávod mezinárodního mistrovství České republiky motokrosových družstev, který v polovině října tohoto roku zakončí letošní bohatou sezónu.
 
 Loňský dynamický nástup nových subjektů do českého motokrosu, provázený řadou svěžích organizačních a propagačních nápadů i vstřícných přístupů vůči jezdcům všestranně zaujal, a tak není divu, že také letos stojí AGENTURA FORSAGE Brno                      u promoterského kormidla společně s dnes již v motokrosu tradičními partnerskými značkami PAP OIL, IVECO/PROFI AUTO CZ, CITROËN/INTENSYS CZ, TEXACO LUBRICANTS, CRYSTALEX, AKUNA CZ, NOVASERVIS, značka AKAI a SEBAK. Úspěšnost tohoto kursu by samozřejmě nebyla možná bez spolupráce s českou motocyklovou sportovní autoritou AUTOKLUBEM ČESKÉ REPUBLIKY (AČR), jeho Federací motocyklového sportu, Svazem motokrosu AČR a pořadateli jednotlivých závodů seriálu.
 
Druhá polovina seriálu „PAP OIL CUP 2004“ začíná svým čtvrtým dílem symbolicky právě nedaleko brněnské metropole coby města motorizmu. Po delší odmlce se do „Vranovského žlebu “ celá prestižní „mistrovská motokrosová rodina“ ráda vrací a všichni se zde společně těšíme na hezké a dramatické závody. Závod „RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS“ nám představí domácí špičku tohoto sportu i velmi početné a kvalitní jezdecké pole obohacené o jezdce dalších zemí v rámci prestižního mezinárodního mistrovství. Za úspěšnou přípravu této motoristické akce je proto potřeba poděkovat jeho titulárnímu generálnímu partnerovi firmě OPPORTUNITY spol. s r.o. a také členům a spolupracovníkům AMK ZBROJOVKA BRNO v AČR, i všem místním partnerům a sponzorům.
 
Skutečnost, že ani jeden ze závodů „PAP OIL CUP 2004“ termínově nekoliduje s podniky motokrosového mistrovství světa, by se měla zejména v případě české jezdecké elity příznivě promítnout v kvalitě startovních listin, letos navíc obohacených například o výborné rakouské či německé jezdce. Jejich souboje s našimi špičkovými závodníky, okořeněné starty dalších zahraničních jezdců, slibují motoristickým fanouškům napínavou podívanou. Sportovní reglementy „PAP OIL CUP 2004“ jednotlivců zaznamenaly oproti loňskému ročníku několik změn. Možnost startu      ve dvou třídách během jediného dne navýší správnou konkurenční atmosféru, zápočet všech získaných bodů bez škrtání nejhorších výsledků pak přispěje ke snadnější průběžné orientaci diváků, médií i samotných jezdců a týmů.
 
Jak uvádíme na jiném místě, letos v červenci uplynulo 100 let od památného setkání zástupců evropských motoristických nadšenců na zámku v Pacově, které položilo o čtyři měsíce později ve francouzské metropoli základní kámen oficiálně utvořené Mezinárodní motocyklové federace FIM. Proto k dnešnímu čtvrtému dílu „PAP OIL CUP 2004“ v  pečlivě připravovaném motokrosovém areálu „Vranovský žleb“ přistupujeme s vírou, že organizační a sportovní úrovní důstojně oslaví osvícené myšlenky průkopníků motocyklového sportu ve světě i u nás.
 
Jsme rádi, že jste jako diváci zavítali do našeho motoristického areálu a děkujeme Vám za korektní chování a za správné sportovní fandění svým favoritům, které tím podpoříte v jejich sportovním zápolení. Všem aktérům a vám divákům dnešního závodu pak přejeme hodně sportovního štěstí, úspěchů, krásnou vzrušující podívanou a celkově příjemně prožitý den ! A budete-li spokojeni, tak všichni nashledanou na podobných akcích ve Vranově u Brna i příště, třeba při Mezinárodním mistrovství ČR v závodech terénních ČTYŘKOLEK               a SAJDKÁRŮ v NEDĚLI 12. září tohoto roku.  

                                         Dana PAULOVÁ        

                                                                                           Ing. Jan JUŘIČKA

                              AGENTURA FORSAGE Brno                                                       AGENTURA FORSAGE Brno   organizační výbor „RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS“                         promotér „PAP OIL CUP 2004“

INFORMACE  O  MOTOKROSOVÉM SERIÁLU

Na tomto místě Vás chceme krátce informovat o letošním MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR                     V MOTOKROSU TŘÍD 125ccm/OPEN/VETERÁN – „PAP OIL CUP 2004“. Tento významný motoristický seriál navazuje svou koncepcí na předchozí ročník, klade si však vyšší cíle v oblastech kvalitní organizace a zajištění jezdecké účasti včetně spolupráce s činovníky a jezdci na mezinárodní úrovni.
VYPSANÉ TŘÍDY - Třída 125ccm - 2dobé motory 100-125 ccm/4dobé motory 175-250 ccm, jezdci od 14 let.
Třída OPEN - zahrnuje třídy 125, 250 a 500 ccm - třída 125 ccm 2dobé motory 100-125 ccm/4dobé motory 175-250 ccm, jezdci od 14 let - třída 250 ccm 2dobé motory 175-250 ccm/4dobé motory 290-450 ccm, jezdci od 15 let - třída 500 ccm 2dobé motory 350-500 ccm/4dobé motory 475-650 ccm, jezdci od 16 let.
Třída Veterán - 2dobé motory 125-500 ccm/4dobé motory 175-650 ccm, jezdci od 40 let.
ZÁKLADNÍ PRAVIDLA ZÁVODU -  Jezdci startují dle kubatury motocyklu a věku v uvedených třídách Po volném (nepovinném) tréninku startuje každý jezdec v kvalifikačním tréninku. Zde je ve vymezeném čase (30/20 minut dle počtu jezdců a třídy) všem nepřetržitě měřen čas potřebný k ujetí jednoho kola. Podle nejlepších časů je stanoveno sestupné pořadí. Prvních 40 jezdců každé třídy se přímo kvalifikuje do závodu, další dva jezdci jsou pro každou závodní jízdu připraveni jako náhradníci (v případě účasti více jak padesáti jezdců je kvalifikační trénink rozdělen na dvě samostatné skupiny A a B, ze kterých do závodu postupuje vždy prvních 20 jezdců/jeden náhradník). V odpoledním závodě nastupuje 40 jezdců v každé třídě do dvou samostatně bodovaných jízd. Závod je vypsán na pevně stanovený čas (třída Veterán 15 minut, ostatní 30 minut) + 2 kola. Poté jsou jezdci při průjezdu cílem odmávnuti šachovnicovým praporkem.                    Dle dosaženého pořadí v jízdě jsou jezdci bodováni od 1. do 20. místa následovně: 25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Body z obou jízd se každému jezdci sčítají a tak je stanoveno celkové pořadí v závodě. První tři jezdci celkového pořadí jsou na závěr odměněni cenami na stupních vítězů. Motokrosový seriál „PAP OIL CUP 2004“            je v kategorii JEDNOTLIVCŮ ve třídách 125 ccm a Open vypsán jako ŠESTIDÍLNÝ, třída Veterán má pak o jeden závod více. Tento dodatečný závod (Jinín) je  ve třídách 125 ccm a Open vypsán jako závod DRUŽSTEV, jede se jako dvoudenní (sobota kvalifikace, neděle závod) startují tříčlenná družstva. Jejich jezdci nastupují v jednotlivých kombinovaných jízdách samostatně, body    za umístění se však započítávají do celkového výsledku družstva. Bodováno je pořadí dle umístění, vítěz jízdy připisuje 1 bod, druhý 2 body atd. (bez rozdílu kubatury závodního stroje). Každý jezdec startuje ve dvou jízdách, do konečných výsledků družstva se započítává 5 nejlepších bodových umístění jeho členů. Dle celkových výsledků závodů jednotlivců a závodu družstev je po sezóně vyhlášeno celkové pořadí v seriálu včetně vítězů jednotlivých tříd, kterým jsou uděleny tituly MEZINÁRODNÍ MISTR ČR.
 
NOVINKY A ZAJÍMAVOSTI „PAP OIL CUP 2004“ - Do celkových výsledků seriálu jednotlivců se letos započítávají všechny jízdy (třídy 125 ccm a Open - 12 výsledků, třída Veterán - 14 výsledků). Jeden jezdec se může při každém závodě zúčastnit jízd ve třídách 125 ccm a Open, proto je letos pozměněno pořadí jízd na 125 ccm + Veterán + Open. Ve třídě Veterán budou vyhlašováni samostatně 3 nejlepší jezdci kategorie nad 50 let – Pohár firmy TEXACO. Závěrečné vyhlášení vítězů seriálu PAP OIL CUP 2004 jednotlivců se uskuteční jako slavnostní společenský večer v SOBOTU 9.10. 2004 v KAPLICI (vstup i pro veřejnost). Před každým závodem je organizováno Slavnostní zahájení závodu se slovním představením všech kvalifikovaných jezdců, osobně budou představeni význační jezdci tříd Veterán     a Open. Po každé jízdě absolvují 3 první jezdci zkrácené ČESTNÉ KOLO s věnci na krku. Motocyklový sport není levnou záležitostí a každý z jezdců musí do sezóny investovat statisíce korun. Tomu odpovídají i letos nadstandardní finanční prostředky rozdělované v každém závodě pro jezdce. Jedná se o celkovou částku 200.000,- Kč. Jezdci přijatí     do tréninku hradí pořadateli finanční vklad, jezdci kteří  se kvalifikovali do odpoledního závodu pak obdrží za každou jízdu startovné (cestovní náhrada), prvním patnácti jezdcům (třída Veterán 3 jezdci) jsou rovněž za každou jízdu vyplaceny peněžité odměny. Celkoví vítězové MEZ M ČR MOTOKROS - PAP OIL CUP 2004 ve třídách 125 ccm      a Open obdrží kromě jiného i hodnotné věcné ceny, kterými jsou na závodišti vystavené nové OSOBNÍ AUTOMOBILY značky CITROËN- vítěz třídy 125 ccm vozidlo CITROËN C2, vítěz třídy OPEN pak obdobně jako loni vozidlo CITROËN C3.
AGENTURA FORSAGE Brno

AKTUÁLNÍ VYSLEDKY PO TŘECH ODJETÝCH ZÁVODECH

„PAP OIL CUP 2004“
MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR V MOTOKROSU TŘÍD 125ccm/OPEN/VETERÁN
Třída 125 ccm
P. St.č. Jezdec                         Stát Team                                               Stroj      Pac   Šum  Lok     Celkem
1. 2     BRABEC Jan               CZ   MOTOKROS TEAM MAX 2              KTM      44.0  36.0               47.0      127.0
2. 78   KULHAVÝ Josef                SK                                                      LR COSMETIC BONVER KTM CZ     KTM                                       20.0   47.0                                                   41.0        108.0                                                                    
3.  5     VOTROUBEK Michal CZ   VCES racing team Náchod                   Yamaha  33.0   31.0   42.0      106.0
4. 75   BUČENEC Tomáš      SK   VCES racing team Náchod                   Suzuki     36.0  47.0               14.0    97.0
5.  11   HRABICA Jindřich       CZ EMOS KAWASAKI RACING TEAM  Kawasaki 25.0  34,0  36.0        95.0
6. 76   KOHÚT Martin                   SK                                                      SMF                 KTM       28.0    31.0       30.0   89.0
7.  112 ČEPELÁK Jiří             CZ   BONVER KTM CZ MOTOSPORT     KTM      50.0   20.0   -             70.0
8.  9     NEUGEBAUER Filip          CZ                                                      EMOS KAWASAKI RACING TEAM                                       KTM                                                          28.0        -        36.0     64.0
9.  10   JANKOVSKÝ Luděk    CZ KTM NOFEAR CZ                             KTM     19.0  22.0  15.0        56.0
10.       8                                    JANKOVSKÝ Jiří         CZ                       YOKO CZ RACING Team   KTM          25.0                                       24.0                                                            -               49.0
 
Třída OPEN
P. St.č. Jezdec                         Stát Team                                               Stroj      Pac   Šum  Lok     Celkem
1. 16   ŽERAVA Martin          CZ   BONVER KTM CZ MOTOSPORT     KTM      47.0  45.0               50.0      142.0
2. 3     MASAŘÍK Petr           CZ   HIPOZ - ORION TEAM LITOMYŠL   Honda 36.0  35.0   42.0      113.0                                                                    
3.  2     KUČÍREK Miroslav    CZ   VCES racing team Náchod                                 Honda     35.0          37.0  34.0   106.0
4. 1     BARTOŠ Petr              CZ   RS SCHALKO Racing team                  Yamaha         47.0   45.0      -    92.0
5.  5     SVOBODA Stanislav     CZ KOVO team SVOBODA                     Honda     15.0  29.0   42.0        86.0
6. 9     MÁCA František         CZ   SUZUKI Kurz                                     Suzuki     21.0  23.0  30.0        74.0
7.  7     MACHTLINGER Ervin A ORION TEAM Litomyšl                      Honda     36.0  36.0   -             72.0
8.  86   ČADEK David             CZ   KTM NOFEAR CZ                             KTM      26.0  31.0   -             57.0
9.  56   SVATOŠ Bohuslav        CZ                                                            PROFISTAV team Litomyšl                    Honda                                   21.0                                                            20.0        13.0     54.0
10.       91                                  DOLEŽAL Aleš             CZ                      AMK TEAM MILITEC 1-Zruč n.S.        Yamaha                                  9.0                                                            14.0        24.0     47.0
 
Třída VETERÁN
P. St.č. Jezdec                         Stát Team                                               Stroj      Pac   Šum  Lok     Celkem
1. 62   HROBSKÝ František         CZ                                                      CASIO TEAM Suzuki            44.0       47.0                                       47.0                                                            138.0
2. 5     HEINRICH Roman     CZ   SMS motokrosu Opava                         Honda     40.0  47.0   45.0      132.0                                                                    
3.  2     KOVÁŘ Petr                CZ   ORION TEAM Litomyšl                      Honda     36.0  40.0   42.0      118.0
4. 71   JANEČEK Stanislav           CZ                                                      SMS motokrosu Benátky n. Jizerou     Yamaha                                   26.0      29.0                                                29.0          84.0
5.  7     VELKÝ Zdeněk                   CZ                                                      YOKO CZ RACING Team    Honda    28.0   32.0                                18.0   78.0
6. 44   PRAŽÁK Antonín        CZ   SMS motokrosu Opava                                       Honda         31.0      36.0       -        67.0
7.  6     KLANICA Bohumil     CZ   SMS motokrosu Opava                         Honda       9.0  24.0   22.0        55.0
8.  47   BUŠ Vladimír                CZ   SMS motokrosu Opava                        KTM      24.0  29.0   -             53.0
9.  59   KOZÁK Petr                CZ   SMS motokrosu Stráž p. Ralskem                        Honda           1.0      24.0       27.0   52.0
10.       301 POSLEDNÍ Bohumil                                                               CZ          KBS ÚAMK TEAM AMK Unhošť KTM                              50.0 -                                                          -               50.0
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose