www.car.cz
 

Pátý závod MS MX3 a čtvrtý ME EMX2 v Holicích je úspěšnou minulostí
     10.6.2009 11:13 - tisková zpráva


HOLICE PŘÍJEMNĚ PŘEKVAPILY 08.06.2009
 
Pátý závod mistrovství světa motokrosu třídy MX3 a čtvrtý závod mistrovství Evropy EMX2 jsou za námi. Závodiště v Holicích bylo velmi pěkně přichystáno, i když po nočním vytrvalém dešti byla trať velice blátivá a kluzká. To možná také přispělo k mnoha jezdeckým překvapením a nesporně zajímavým závodům a tak se diváci, kterých přijelo celkem hodně, měli na co se dívat a hlavně komu fandit. Naši jezdci se totiž ve světové konkurenci rozhodně neztratili.
 

V evropském mistrovství ve třídě EMX2 zajel skvěle Martin Kohút, který v první jízdě dojel pátý a ve druhéna skvělém druhém místě. To mu také zajistilo místo po pravici celkového vítěze Francouze Christopa Charliera, třetí byl Matthias Walkner.

Na tiskové konferenci Kohút řekl: „ Je to můj nejlepší výsledek v EMX2 a jsem za to šťastný. Jezdím pro český tým a bylo to jako jet doma. Cítím se opravdu dobře. Moje druhá jízda byla celkově lepší a s druhým místem jsem opravdu spokojený.“

Nejzajímavějším zážitkem bylo vítězství Martina Žeravy hned v první jízdě třídy MX3, kdy se po fantastickém startu dokázal dostat na první příčku a tak dojel až do cíle za fantastické podpory diváků, kteří ho hnali a podporovali v každém koutě závodiště. Za ním dojeli Alex Salvini a Christophe Martin. Vedoucí jezdec šampionátu Julien Vanni dojel na čtvrté příčce.

Před druhou jízdou, zrovna, když jezdci nastupovali na start, začalo pršet. Naštěstí to vydrželo jen chvíli a napršelo jen tolik, aby byla pokropená trať, na které se již začínalo místy prášit. Druhý start vyšel naprosto bez chybičky Vannimu. Martin Žerava zůstal tentokrát malinko pozadu, ale po pár kolech, kdy diváci sledovali každý metr jeho jízdy, se pomalu začal dostávat dopředu. Každé předjetí diváci ocenili hlasitými ovacemi.
 
Pár kol před cílem, kdy se Žerava suverénně držel na druhém místě, se zdálo, že nic nestojí v cestě celkovému prvenství v závodě. Po vyjetí z koleje si však Martin „zašlápl“ motorku a než ji stačil nastartovat a dál pokračovat v jízdě, předjely ho 4 jezdci a Žerava si tak dojel pro 6. místo. První tedy dojel Vanni, druhý byl Renet a Salvini třetí. Po sečtení bodů, díky Žeravově triumfu v prvním závodě, to nakonec dalo krásné třetí místo a tak jsme opět po dlouhé době mohli vidět českého zástupce „na bedně“. O to hezčí to byl pocit, že se tak stalo „doma“.
Celkové pořadí v Holicích MX3: první Julien Vanni, druhý Alex Salvini a třetí Martin Žerava.

Na tiskové konferenci Martin Žerava řekl: „Tento víkend byl pro mě velice náročný. Je to domácí podnik a každý očekával nejlepší výsledek. V sobotních trénincích jsem škaredě upadl a necítil jsem se zrovna dobře. Bohužel jsem neměl dost času na zotavení, ale dnešek byl o hodně lepší.
 
První jízdu jsem vyhrál před domácím publikem a myslím, že to je to nejlepší pro každého jezdce. Ve druhé jízdě jsem po problémech dojel šestý, ale nejdůležitější je, že jsem skončil na bedně.“

Podrobnější výsledky najdete na www.casomeric.com (v levém sloupci pod heslem MS MX3 a datum závodu) nebo na www.motocrossmx1.com

Hodnocení závodu a podrobnější informace jistě najdete na stránkach pořadatelů, kterým je třeba poděkovat za úspěšně a kvalitně připravené závody.
 
A tak určitě navštivte
www.automotoklub-holice.cz 
AMK + forsage
PR

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose