www.car.cz
 

Motokrosu pokročil do své druhé letošní poloviny na trati v Šumperku
     28.7.2009 17:15 - tisková zpráva


Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu začalo druhou polovinu seriálu v Šumperku

V Šumperku se  pokračuje
26.07.2009
PROFI AUTO IVECO CUP 2009, mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu, začíná druhou polovinu seriálu. Severomoravský Šumperk přivítal 117 jezdců z Polska, Rakouska, Slovenska a České republiky a i přes menší přízeň počasí potvrzuje enormní zájem jezdců o seriál.

Členitá trať v motoristickém areálu „Rapotínská stráň“ je po včerejším dešti ve velmi dobrém stavu a jezdci během mítinku s ředitelstvím závodu nevznesli žádné připomínky. Silné zastoupení mají dnes v Šumperku Rakušané, jejichž někteří jezdci mohou výrazně zamíchat s pořadím ve třídách MX2 a MX3-Open.

Kvalifikace
I v dnešní kvalifikaci jako tradičně ukázal všem záda Martin Kohút za Slovenska, současný lídr třídy MX2. Druhý v pořadí skončil nováček letošního seriálu rakouský jezdec Phillip Ringhofer, který letošního lídra trošku potrápil.
Dále se umístili Kulhavý Josef, Romančík Jaromír, Votroubek Michal, Sukup Marek, Šimko Tomáš (SVK), Špičák Milan, Smola František a Čadek David. Ve třídě MX3-Open opět jako v minulém závodu chybí loňský vítěz této třídy Martin Žerava, který si doléčuje zranění.

Šance se chopilo šest adeptů na titul, kteří teď nechtějí nic ponechat náhodě a v kvalifikaci dojeli v pořadí Čepelák Jiří, Kadleček Michal, Bartoš Petr, Zaremba Jan, Masařík Petr a Slovák Tomáš Bučenec. Na dalších místech dojeli Vojta Brumla, Stloukal Petr a rakouští jezdci Machtlinger Kurt a Reisinger Oswald.Třídu Veterán opět suverénně ovládl třináctinásobný mistr republiky Miroslav Kučírek, druhý Majer Roman,třetí účastník letošní Rallye Dakar Jan Franěk a jako čtvrtý dojel loňský vítěz Roman Heinrich.

Třída MX3 – Open, 1.jízda
26.07.2009
Rozlícený Kadleček, holeshot pro Bučence (letos druhý!) s Bartošem v patách. To byl úvod královské třídy v Rapotíně. Kadlečkovi nebyl druhý nejrychlejší čas v tréninku nic platný, když mu před startem závodu zastávkoval motocykl…

Ještě v průběhu 1. kola odstoupil další z favoritů Masařík, po pádu s pohmožděnou rukou. Vpředu si zatím „Bučko“ zadělával na překvapení. Ale jen do poloviny závodu. Potom nastoupil Čepelák, který v Šumperku umí (2008 – 1. místo ve druhé jízdě, 2009 vítěz závodů). Nejdříve pozávodil druhého Bartoše, a poté i Bučence. Ten sice kontroval, ale druhý soupeřův nástup nezachytil.

Mezitím se dotáhl do poloviny první desítky Zaremba, když před sebou měl překvapivě výborně odstartujícího Brumlu na 4. příčce a pátého Stloukala. Posledně jmenovaný měl větší výdrž, zatímco Brumla v závěru klesl na 6. místo za Zarembu. První pětka byla odmávnuta v pořadí Čepelák, Bartoš, Bučenec, Stloukal a Zaremba. 


Třída Veterán – 1.jízda
26.07.2009
Letošní sedmý holeshot v řadě získal na lajně za první zatáčkou Kučírek „o prsa“ před Špačkem UFO racing teamu. Dakarský vytrvalec Froněk, na začátku sezóny doléčující zranění, byl v kvalifikaci v laufu, což zúročil třetím nejrychlejším časem, když mezi něho a Kučírka se překvapivě vklínil „soukromník“ Majer.

V závodě však oba za svými výkony zaostali, když Froňka přibrzdila kolize (nakonec dojel jedenáctý) a na Majera byli soupeři až příliš rychlí… Naopak hodně nahoru postupoval Dokoupil a po nevydařeném startu i úřadující mistr Heinrich. Za Kučírkem tak projeli další jezdci cílem v pořadí Špaček, Dokoupil, Krč a Heinrich. Šestým místem připomněl výborný výkon z Pacova (3. příčka v jízdě) Malovaný. Mezi padesátníky byl už tradičně nejlepší Potůček, celkově odmávnutý jako desátý. 

Třída MX2 – 2.jízda
26.07.2009
Kohút si dojel napodruhé pro 15 stovek s Kulhavým a Romančíkem v zádech. Zakrátko si vypracoval náskok hodný mistra, ale za ním se děly věci! Natěšený Romančík, možná povzbuzený i výkonem týmového kolegy Bartoše odsunul za sebe Kulhavého, za vedoucí trojicí se srovnali Šimko, Špičák a Čadek.

Smola a Votroubek pokazili starty (po 1. kole 14., resp. 19 místo). Úplně nejhůře ale odjeli Michalec a Sukup (27. a 29.). Oba se ale srdnatě prodrali na body, když Michalec dosáhl až na 16. místo. Vpředu mezitím nevydržel nasazené tempo Romančík, zatímco soutěžák Čadek prokázal, že je jezdcem druhé rundy. Skončil čtvrtý za Kohútem, Kulhavým a Špičákem, pátý dojel Šimko. Smola, který mohl v průběžné klasifikaci jako jediný vážněji konkurovat Kohútovi, načal v cíli druhou desítku. Slovenský reprezentant tak zvýšil náskok v seriálu už na 46 bodů.

Třída MX3 – Open, 2.jízda
26.07.2009
Bučenec měl znovu nejrychlejší start před Brumlou, Bartošem a Stloukalem. Do závodu nenastoupil Masařík, který si poranil rameno v 1. jízdě. Netrvalo dlouho a na čelo protlačil Bartoš, kterého se překvapivě chytil Stloukal. Bučence překonal ještě Zaremba.

Jemu to ale ve druhých jízdách stále ještě nejde, jak by chtěl. Naopak Čepelák po jednom ze svých horších startů potvrdil pověst závodníka druhých jízd postupem alespoň na třetí místo. Ve druhé polovině závodu si všichni hlídali vydobyté pozice. Nepovedlo se to jen Brumlovi, který dojel po skvělém úvodu šestý. Závěrečná kola nic převratného nepřinesla. Kdo však nemá rád na stupních stále stejná jména, ten musel být spokojen.

Ať už s výkonem Bartoše nebo výsledkovou „bombou“ v podobě druhé příčky Stloukala. Konečné bodové součty jsou nejlepší pozvánkou do Přerova. Červenou tabulku vedoucího jezdce převzal od Zaremby Bartoš. Čepelák zůstává třetí, ale od druhého Zaremby ho dělí pouhý bod!

Třída Veterán – 2. jízda
26.07.2009
Vypadalo to, že tentokrát si vydělá Krč. Kučírek to ale nakonec stihl, a potom už jen zvyšoval náskok. Za ním se usadil Dokoupil, později vystřídán na 2. místě Heinrichem. Své pozice si už oba rivalové pohlídali. Ne tak čtvrtý Krč, který nakonec propadl na 6. příčku k potěše Malovaného a Štauda. V průběžné klasifikaci, kterou vede Kučírek před Dokoupilem si polepšil Heinrich. V rapotínské stráni si vyzávodil v seriálu 3. pozici, na které vystřídal Krče.

Forsage

Průběžné pořadí MEZ MČR-MX2
1. Martin KOHÚT 195 bodů
2. František SMOLA 149 bodů
3. Michal VOTROUBEK 97 bodů


Průběžné pořadí MEZ MČR-MX3-OPEN
1. Petr BARTOŠ 170 bodů
2. Jiří ČEPELÁK 160 bodů
3. Jan ZAREMBA 160 bodů

Průběžné pořadí MEZ MČR-VETERÁN
1. Miroslav KUČÍREK 200 bodů
2. Petr DOKOUPIL 150 bodů
3. Roman HEINRICH 138 bodů

Průběžné pořadí Poháru VETERÁNŮ nad 50 let
1. Jaroslav POTŮČEK 200 bodů
2. Zdeněk VELKÝ 156 bodů
3. Bohdan RŮŽIČKA 148 bodů


 
 
Fotogalerie:   Ivoš Kaštan a jeho rekordní ministroj, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose