www.car.cz
 

Motokrosař Máca se uvedl s novým motocyklem
     27.4.2005 09:42 - Pavel Jelínek


Třebíč: Sedmý nejlepší motokrosař loňského mezinárodního mistrovství republiky PAP OIL Cup 2004 ve třídě OPEN a třináctý v supercrossu NOVA SERVIS Cup, František Máca z Třebíče, vstoupil úspěšně i do letošní motokrosové sezóny. Přesto  pro něho letošní rok nezačal vůbec dobře.Zimní přípravu jsem po doléčení různých drobných zranění začal ještě před závěrem loňského roku. Vše probíhalo bez problémů – lyžování, posilování, běhání, ale také tréninky  na motocyklu“ zhodnotil úvodní přípravu Fanda Máca a pokračoval: „Po novém roce jsem zaměřil vše ke zdárné účasti v AKAI Arenacrossu v brrněnské hale Rondo. Pro závěr přípravy jsem zvolil po dohodě s mým manažérem (jinak i otcem) testování ve Volarech, kde v bývalé velké výrobní hale, vznikla podobná hliněná trať jako v Brně“.

Výsledek však bohužel byl jiný než si Fanda představoval:Pojedu ještě jedno nebo dvě kola a budeme končit, sdělil jsem otci. A pak se to stalo. Po jednom skoku jsem dopadl velmi tvrdě i na nohy. Ihned se ozvala prudká bolest a věděl jsem, že je zle. Výsledek z ortopedie třebíčské nemocnice hovořil jasně. Zlomená patní kost zmařila jednak můj první start v Brně, ale také oddálila přípravu na celou sezónu“ informoval Fanda Máca.

Jakmile se zranění zahojilo začal Máca s tréninkem. Pro letošní rok změnil motocykl, když nahradil loňskou dvoutaktní dvěstěpadesátku Suzuki za nový čtyřtakt Suzuki RMZ 450. „Je to prostě dělo do terénu“ konstatoval Ing. František Máca po úvodním testu, který absolvoval jeho syn  při závodě mistrovství Moravy a motokrosové trati v Petrovicích u Karviné, kde skončil celkově na druhém místě. Pak již přišel na řadu  závod na pacovském Propadu, kde se jel úvodní podnik letošního mezinárodního mistrovství republiky PAP OIL Cup 2005.

V silné konkurenci nejlepších jezdců dojel Fanda Máca v první závodě na devátém místě. Daleko lépe měl rozjetý druhý závod, kde bojoval o šesté místo s Janem Hlaváčem a Jindřichem Hrabicou, ale prázdné kolo ho nakonec odsunulo na osmou pozici“ zhodnotil úvodní vystoupení svého syna Ing. Máca.

Po dvou závodech je na čele třídy OPEN dvojice MX Racing Teamu, Martin Žerava (Yamaha 450) 47 b., a Miroslav Kučírek (Honda 450) 45 b.. Máca, který i v letošním roce startuje v týmu Racing Team MAX 2,  je na průběžném sedmém místě s 25 body. Již o tomto prvním májovém víkendu může bodový zisk rozšířit neboť v západočeském Lokti nad Ohři se jede další republikový závod.


Jaromír Navrkal,

26. 5. 2005


 
 
Fotogalerie:   E-on Brněnský Drak 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose