www.car.cz
 

Ve středu 28. září vyvrcholí v Třemošnici (poblíž Čáslavi) seriál PAP OIL CUP 2005
     27.9.2005 00:15 - tisková zpráva


Vážení přátelé,
nadcházející středu 28. září vyvrcholí v Třemošnici (poblíž Čáslavi) seriál PAP OIL CUP 2005, oficiálně zastřešující mezinárodní mistrovství České republiky motokrosu tříd 125 ccm, Open a Veterán. 

V šestidílném PAP OIL CUPu 2005 tak připadla východočeskému městu s bohatými motoristickými a zejména motokrosovými tradicemi čest pasovat letošní mezinárodní mistry republiky tříd 125 ccm a Open, zatímco jezdci třídy Veterán si na stejnou poctu počkají o dva týdny později, kdy jejich seriál završí dvě jízdy v rámci mezinárodního mistrovství České republiky motokrosových DRUŽSTEV v Kaplici.

Promotérem PAP OIL CUPu 2005 je brněnská AGENTURA FORSAGE, která ve spolupráci se svými partnery stejně jako loni připravila letošním mezinárodním mistrům České republiky tříd 125 ccm a Open nadstandardní ceny v podobě v osobních automobilů značky Citroën. Právě tato nezanedbatelná motivace dodá středečnímu závodu v Třemošnici patřičný, divácky vděčně přijímaný vzruch.

PAP OIL CUP 2005
10.4.2005 PACOV
01.5.2005 LOKET nad Ohří
29.5.2005 VRANOV u Brna
14.8.2005   PETROVICE u Karviné
28.8. 2005                         ŠUMPERK
28.9.2005 (volná středa) TŘEMOŠNICE
08.10.2005 (sobota) KAPLICE – závod družstev a třídy Veterán

Bodové stavy před závodem v Třemošnici
Třída 125 ccm: 1. Jan ZAREMBA (CZ, FATO Racing Team, KTM) 213, 2. Tomáš BUČENEC (SK, EMOS KAWASAKI RACING TEAM, Kawasaki) 171, 3. Martin KOHÚT (SK, LR COSMETIC ADOS RACING TEAM, KTM) 169, 4. Josef KULHAVÝ (SK, LR COSMETIC ADOS RACING TEAM, KTM) 166, 5. Petr BARTOŠ (CZ, ORION LITOMYŠL – AGROFERT TEAM, Suzuki) 158, 6. Jan BRABEC (CZ, MAX TRADE MOTOCROSS TEAM, KTM) 135, 7. Michal VOTROUBEK (CZ, UFO racing team, Yamaha) 126, 8. Martin KUKLÍK (CZ, KTM CZ, KTM) 100, 9. Karel MITVALSKÝ (CZ, SMS motokrosu NEPOMUK, Kawasaki) 78, 10. František SMOLA (CZ, SVS Delta Racing Team, Yamaha) 63.


Třída Open: 1. Martin ŽERAVA (CZ, UFO racing team, Yamaha) 217, 2. Miroslav KUČÍREK (CZ, UFO racing team, Honda) 216, 3. David ČADEK (CZ, KTM CZ, KTM) 176, 4. František MÁCA (CZ, RACING TEAM MAX 2, Suzuki) 142, 5. Vítězslav MAREK (CZ, ORION RACING TEAM LITOMYŠL, KTM) 128, 6. Petr MASAŘÍK (CZ, HIPOZ, Honda) 124, 7. Jindřich HRABICA (CZ, SMS motokrosu Opava, Suzuki / MFC Slušovice, Suzuki) 123, 8. Miloslav ROŽEC (CZ, HYPO RACING TEAM, Honda) 97, 9. Zdeněk BLÁBOLIL (CZ, FOX riders - SUPER POSTER RACING, Yamaha) 88, 10. Jan HLAVÁČ (CZ, TYLL RACING TEAM, KTM) 86.
Třída Veterán: 1. František HROBSKÝ (CZ, CASIO TEAM, Suzuki) 239, 2. Jaroslav POTUČEK (CZ, Motoklub Kříše v AČR, KTM) 183, 3. Zdeněk VELKÝ (CZ, YOKO CZ RACING TEAM, Honda) 172, 4. Miroslav ŠTAUD (CZ, SK POLICIE ZLÍN TEAM, Yamaha) 170, 5. Bohuslav VAŇOUS (CZ, NOVA RACING, Honda) 149, 6. Roman HEINRICH (CZ, SK POLICIE ZLÍN TEAM, Honda) 126.

V Třemošnici vlajky čtyř zemí
Loučení s letošním individuálním motokrosovým šampionátem soustřeďuje zájem více než stovky jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska a Švýcarska. Vlajka země precizních hodinových ručiček a děravých sýrů zavlaje nad závodištěm PAP OIL CUPu 2005 letos vůbec poprvé. Stane se tak zásluhou Harry Näpflina, který bude v Třemošnici startovat ve třídě
Open.

Předchází ho solidní pověst a pokud se dokáže rychle s tamní tratí seznámit, mohl by si do Švýcarska odvézt slušnou porci bodů. Tradičně největší tlačenice bude ve třídě 125 ccm, u jejíž technické přejímky by se mělo objevit kolem půlstovky jezdců. Velký zájem o závod v Třemošnici projevují aktéři třídy Veterán, jejichž počty balancují kolem číslice 40, takříkajíc o pár drobných   za veterány zaostávají zatím jezdci třídy Open.

Zvládne Zaremba závěr?
Doslova krůček dělí Jana ZAREMBU od trůnu krále letošních stopětadvacítek. V jízdách předcházejících pěti dílů PAP OIL CUPu 2005 triumfoval celkem pětkrát, jednou vyhrál dnes už neúspěšný obhájce loňského titulu Jan Brabec. K drtivému finiši naopak nasadil se slovenskou licencí jezdící Josef KULHAVÝ, který zvítězil v posledních čtyřech jízdách.

Pokud dotáhne Zaremba svoje úsilí ke zdárnému konci, každopádně Třemošnice uvidí obrovskou řež o stříbrnou medaili, v níž kromě Slováků Tomáše BUČENCE a Martina KOHÚTA figurují zmíněný Kulhavý a Petr BARTOŠ. Zaremba bude muset v Třemošnici navíc vstřebávat únavu z mistrovství světa národních družstev, které je na pořadu tuto neděli ve Francii. „Loni jsem v termínu Třemošnice          jel Šestidenní v Polsku, ale nemám strach, že bych si z tratě nic nepamatoval. Pár závodů už mám v Třemošnici odjetých, několik i úspěšných, takže snad se mi bude dařit i tentokrát.

K titulu potřebuji získat , ještě sedm bodů, ale po sérii závodů v zahraničí to bude dost náročné. Pokud se mi podaří titul zajistit už v první jízdě, budu se ve druhém závodě snažit ušetřit nějaké síly pro následující mistrovství Evropy družstev v Polsku,“ říká Jan ZAREMBA.

Třída Open: Žerava? Kučírek?
Bitva roku čeká v Třemošnici třídu Open. Po dramatických zápletkách v minulých závodech PAP OIL CUPu 2005 v Petrovicích a v Šumperku vede úřadující mezinárodní mistr republiky Martin ŽERAVA o jediný bodík před českou motokrosovou legendou Miroslavem KUČÍRKEM. Také toto duo kohoutů prožívá tvrdý závěr sezóny, protože rozhodující závod PAP OIL CUPu 2005 se vešel do těsné termínové skulinky mezi mistrovstvím světa a mistrovstvím Evropy reprezentačních družstev, v nichž české barvy reprezentují právě Žerava, Kučírek a Zaremba.

„Závodit s takovým množstvím cestování je hodně náročná záležitost,        ale na Třemošnici mám dobré vzpomínky. Trať je pěkná, rychlá, pro diváky přehledná a loni jsem tam vyhrál obě jízdy stylem start – cíl. Závěr v Třemošnici bude velice těžký, očekávám velký boj. Kučírek se ke konci sezóny dobře rozjel a přestože jsme týmoví kolegové, žádnou strategií nejsme vázáni,“ upozorňuje Žerava, který si zajistil konečnou šestou příčku v seriálu mistrovství světa třídy MX3. Kučírek sice favorizuje Žeravu, flintu však do žita rozhodně nehází.

Třemošnická trať je už dlouho pro mne jakoby zakletá a mohu jen doufat, že se to ve středu konečně zlomí k lepšímu. Už dlouho nepamatuji,            aby se v našem mistráku bojovalo o titul až do posledního závodu. A jestli náš souboj ovlivní některý z dalších jezdců? V případě Žeravy určitě ne, letos je opravdu hodně rychlý. U mne by se to mohlo stát, pokud se mi nebudou dařit starty,“ míní Kučírek, jehož nos, zlomený v závodě mistrovství světa MX3  ve Švýcarsku, je prý už v pořádku.

Balzám na psychiku
Předehru posledního závodu PAP OIL CUPU 2005 jednotlivců obstará, stejně jako při všech letošních dílech,  zábavná CROSS PARTY v třemošnickém motokrosovém areálu „Kubíkovy Duby“. Pod střechou velkokapacitního stanu, vybaveného i vytápěním, odstartuje v úterý 27. září ve 20.00 hodin, hudba k tanci       a poslechu pozve i širší veřejnost.

-FOR-


 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup Brno 2005- havárie na startu od M. Folty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose