www.car.cz
 

V kotlině u Kaplic leží balík peněz! Přijedou i světová jména
     7.10.2005 10:18 - tisková zpráva


V kotlině leží balík peněz!
Poté co mezinárodní mistrovství České republiky přešlo předloni pod vlajku PAP OIL CUPu, neperou se motokrosaři na domácích tratích o žádný tzv. hrnec nudlí. To platí také v případě sobotního vyvrcholení letošní sezóny v kaplické Blanské kotlině. Z celkové sumy 235.000,- Kč, vložené do banku
promotérem a jeho partnery, připadne 150 000,- korun pětici nejúspěšnějších družstev.

Konkrétně: vítězný tým se podělí  o prémii 50.000,- korun, druhé družstvo si odveze z Kaplice 40.000,- Kč, třetí 30.000,- Kč, čtvrté 20.000,- Kč       a ani 10.000,- korun určených v cíli pátému družstvu není zanedbatelný obnos.

Evropská i světová jména
Podle momentálního stavu přihlášek se v Kaplici objeví v dresech jednotlivých družstev jezdci z Belgie, Rakouska, Švýcarska, Slovenska a pochopitelně převážně i z České republiky
.

Definitivní seznamy družstev upřesní až páteční administrativní a technická přejímka přímo v areálu Blanské kotliny, nicméně pořadatelé kalkulují se startem zhruba patnácti až dvaceti tříčlenných týmů. Vzhledem k řadě zranění (např. čerstvý mezinárodní mistr České republiky Zaremba si minulý pátek po závodě v Třemošnici vykloubil pravé rameno, zatímco Kučírek si ze závodu světového šampionátu národních družstev ve Francii přivezl frakturu klíční kosti               a zádového žebra) prožívala řada manažérů při nominaci svých týmů perné chvíle.

Výsledky jejich úsilí jsou nicméně velmi slibné. Například manažer ORION RACING TEAMu Litomyšl Petr Kovář složil družstvo, v němž se vedle Petra Bartoše představí přední rakouský jezdec Kurt Machtlinger (jeho u nás dobře známý starší bratr Erwin už sportovní kariéru ukončil) a Belgičan Patrick Caps. Ten se před třemi lety stal vicemistrem světa třídy 125 ccm a příslušníkem světové motokrosové elity zůstává i nadále.

K horkým favoritům patří také východočeský UFO racing team, jehož barvy budou v Kaplici hájit letošní mezinárodní mistr České republiky v superkrosu třídy 125 ccm Michal Votroubek, mistrovství světa třídy MX3 jezdící talentovaný Švýcar Patrick Walther a Martin Žerava. Jeho letošní jezdecká fazóna je skutečně parádní v celkovém pořadí mistrovství světa třídy MX3 obsadil šestou příčku (ve Švýcarsku, jakožto po dlouhé době prvnímu českému jezdci, se podařilo závod světového šampionátu vyhrát), navíc ho zdobí letošní tituly superkrosového   a motokrosového mezinárodního mistra republiky třídy Open.

V týmech, jejichž přihlášky do Kaplice teprve míří, by se měli objevit další elitní jezdci – loňský mezinárodní mistr České republiky stopětadvacítek                Jan Brabec (nedávno přešel z dvoutaktního stroje KTM na čtyřtaktní Yamahu), Jindřich Hrabica a výborné slovenské trio Martin Kohút, Tomáš Bučenec a Josef Kulhavý.

Silní Jihočeši!
Svoje žhavá želízka budou mít v Kaplici také hostitelské jižní Čechy. Letošní mezinárodní vicemistr České republiky třídy Open David Čadek a nadějný Jan Hlaváč se budou spolu s Martinem Kuklíkem bít za úspěch týmu KTM CZ, na solidní umístění právem pomýšlí i další jihočeský tým FOX riders – SUPER POSTER RACING s Martinem Michkem, Zdeňkem Blábolilem a Václavem Malkusem.

Veteráni bojují o stříbro
Teprve sobotní závod v Kaplici rozhodne o definitivní podobě výsledků mezinárodního mistrovství České republiky třídy Veterán. Titul si už v předcházejícím závodě v Třemošnici zajistil rodák z Pacova a nadále enduro a motocyklovou Šestidenní jezdící František Hrobský
, za jeho zády se však odehrají tvrdé boje o konečnou stříbrnou a bronzovou medaili.

Naději na tyto posty si uchovává nadále pětice jezdců v prozatímním pořadí Jaroslav Potůček, Zdeněk Velký, Miroslav Štaud, Bohuslav Vaňous a Roman Heinrich. Ten byl loni mistrem, šanci o úspěšnou letošní obhajobu mu však překazila absence zaviněná zraněním.

 

-FOR-


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose