www.car.cz
 

KBS Unhošť se po sedmi letech vrací do motokrosu
     tisková zpráva


KBS ÚAMK TEAM Unhošť se po sedmi letech opět vrací na motokrosové okruhy

Velikonoční neděle 11.04.2004 se na známé trati v Pacově, kde začíná úvodním podnikem letošní seriál domácího šestidílného šampionátu v motokrosu PAP OIL CUP 2004, stane pro Unhošťský KBS ÚAMK Team staronovou premiérou na domácích motokrosových tratích. Na motokrosové okruhy se KBS ÚAMK Team, jeden z nejúspěšnějších týmů posledních let v disciplině enduro, vrací po sedmi letech.
Po loňské úspěšné obhajobě prvenství v soutěži klubových týmů na Brazilské šestidenní, kde pomohl k obhajobě svými výkony i motokrosař Jan Zaremba se tým KBS ÚAMK dohodl s tímto závodníkem i na podpoře v sezóně 2004. Zaremba už za KBS startoval před sedmi lety (sezóna 1997) a byl posledním členem KBS, který tento tým reprezentoval právě v oblasti motokrosové discipliny. Za zmínku stojí, že v KBS začínal s motokrosem v roce 1992 i Jiří Čepelák a tým reprezentoval až do roku 1996, kdy ho po odchodu do LR Cosmetic nahradil pro sezónu 1997 Jan Zaremba. V letech 1998 - 2003 se tým KBS specializoval pouze na motocyklové soutěže Enduro.

Jan Zaremba se představí ve žlutočerných týmových barvách KBS na stroji KTM 125 v celém domácím motokrosovém šampionátu ve třídě do 125 ccm a dále pak v seriálu mistrovství Evropy v téže třídě. Hlavním cílem Honzy je prosadit se mezi domácí elitou doplněnou o zahraniční jezdce a pokusit se vylepšit si loňské konečné 3.místo v Mez.mistrovství ČR ve třídě do 125 ccm. Loňské zkušenosti z odjetých podniků MS třídy 125 by měli Zarembovi napomoci k pravidelnému bodovému zisku v letošním seriálu mistrovství Evropy.
Kromě těchto seriálů se Jan Zaremba představí ve volných termínech i v letošním seriálu mistrovství Evropy Enduro a v mezinárodním mistrovství ČR - SKANSKA ENDURO 2004. Pokud vše dopadne dobře, měl by se Zaremba opět postavit v barvách KBS na start mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže, která se jede v polovině září v Polských Kielcích a pomoci tak týmu k další obhajobě v soutěži klubových týmů.

V Pacově se v týmových barvách KBS představí kromě Zaremby ve třídě Veterán ještě jeden z nejzkušenějších českých soutěžáků Bohumil Poslední. Ten letos bude startovat za KBS ÚAMK Team Unhošť se strojem KTM 525 4T.

Ostatní jezdci, především mladí, o jejichž výchovu se v KBS týmu pečuje, se představí především v domácím mezinárodním mistrovství ČR - SKANSKA ENDURO 2004 a vybraných motokrosů se zúčastní jen v rámci celkové přípravy, jejímž vrcholem by měl být rovněž start na Polské šestidenní, kde chce vedení týmu, kromě jednoho hlavního týmu, dát možnost startu i mladým talentovaným jezdcům.



L Krupička
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose