www.car.cz
 

Vranovská rokle 2006: Třída Open se světovým puncem
     11.5.2006 10:07 - tisková zpráva


Startovní listina třídy Open letos hýří dosud nebývalou jezdeckou kvalitou. Po delší přestávce, zaviněné sérii zranění, se za řídítka vrátil Jiří ČEPELÁK, svého času náš nejúspěšnější reprezentant v seriálu mistrovství světa tříd 125 ccm a 250 ccm.

Velikán českého motokrosu obléká, stejně jako v nižší třídě Neugebauer, dres přerovského Emos Kawasaki Racing Teamu a nebýt v Lokti zaváhání ve druhé jízdě, dekorované stupínky by mu tam zřejmě neunikly. Staronovou posilou třídy Open je její šampion z roku 2003 Petr BARTOŠ, který loni jezdil stopětadvacítky. Ty opustil i loňský mezinárodní mistr Český republiky republiky Jan ZAREMBA  a jeho příchod do třídy Open se dá srovnávat s výbuchem bomby pořádného kalibru.

V Lokti triumfoval v obou jízdách a navíc v pořadí mistrovství světa M3 figuruje Zaremba po nedělních závodech v Maďarsku na výborném devátém místě. „V takové konkurenci, jaká se letos v PAP OIL CUPU sešla se nedá nic dopředu odhadovat, sezóna je hodně dlouhá. Každopádně udělám všechno proto, abych ve Vranově zopakoval double z Lokte,“ sálá ze Zaremby bojová nálada.

Diváci uvidí ve Vranovském žlebu i loňského vicemistra republiky třídy Open Davida ČADKA, který byl v Maďarsku dvakrát devátý a v průběžné klasifikaci mistrovství světa MX3 se posunul už na dvanáctou příčku. Po zranění ruky teprve podruhé do šampionátu MX3 zasáhl Martin ŽERAVA a díky solidnímu bodovému zisku v Maďarsku rázem poskočil z 24. na 16. místo. Žerava v minulých dvou sezónách seděl na českém trůnu třídy Open a pokud zachová jeho forma nadále vzrůstající tendenci, nepochybně se tvrdě porve o mistrovský hattrick.

Dalším velkým adeptem na přední domácí příčky  je Michal KADLEČEK. Bohužel v Lokti ho stroj zklamal na startu druhé jízdy a závada svíčky postihla Kadlečka  nyní          i v úvodu druhé jízdy mistrovství světa MX3 v Maďarsku. Smůla se už několik měsíců lepí na brněnského matadora Miroslava KUČÍRKA. Ten startoval v Lokti s obrovským sebezapřením, konkurenci šokoval skvělými startovními manévry, ty však kvůli bolestivému zranění klíční kosti nemohl zúročit odpovídajícími výsledky.         

Z dalších jezdců je třeba počítat s bučovickým rodákem žijícím v Praze Petrem MASAŘÍKEM, ve velmi příznivém světle se v Lokti představil další přeběhlík ze stopětadvacítek Martin MICHEK, jižní Moravu reprezentují ve třídě Open například i Brňan Vojtěch BRUMLA a mladý Michal PUZRLA z Tvrdonic, syn bývalého velmi úspěšného cyklistického reprezentanta Milana Puzrly. Už Loket ukázal, že v první desítce třídy Open bude silně míchat kartami i Novozélanďan Scott COLUMB,  s nimž česká stáj Delta Racing Team vedená Ervínem Krajčovičem počítá podobně jako s Italem Pellegrinim pro závody světového šampionátu.


Pořadí třídy Open před Vranovem u Brna:
1.Jan ZAREMBA (KTM) 50, 2.Martin ŽERAVA (Honda) 40, 3.Petr BARTOŠ (Suzuki) 36, 4.Jiří ČEPELÁK (Kawasaki) 33, 5.Martin MICHEK (Suzuki) 31, 6.David ČADEK (KTM) 28, 7.Scott COLUMB (Nový Zéland, Suzuki) 27, 8.Petr MASAŘÍK (Honda) 27, 9.Michal KADLEČEK (Yamaha) 22, 10.Miroslav KUČÍREK (Honda) 21.


První je zatím Poslední
Ohromný zájem jezdců provází letos i třídu Veterán, obohacenou nově o další výborné představitele české motokrosové a soutěžácké minulosti, jako například Zdeňka ŠPAČKA, Františka FÜRBACHERA a Stanislava VAŠÍČKA. Prvořadou událostí je návrat Bohumila POSLEDNÍHO
, dlouholetého reprezentanta v mistrovství světa v enduru a kapitána našeho Trophy teamu v Šestidenní. Jeho dvojnásobné vítězství v Lokti hodně pálí obhájce titulu Františka HROBSKÉHO, který ve Vranovském žlebu hodlá svému soutěžáckému kolegovi porážku oplatit i s úroky.

Kategorii jezdců nad 50 let opět vládne nestárnoucí Zdeněk VELKÝ, bývalý mistr světa v zápolení motokrosových národních družstev. K předním jezdcům třídy Open patří i Jihomoravané Miroslav ŠTAUD, Vladimír HLADÍK a Libor KLIMEK, reprezentující Maxtrade Motocross Team.  


Pořadí třídy Veterán před Vranovem u Brna:
1.Bohumil POSLEDNÍ (Suzuki) 50, 2.Roman HEINRICH (Honda) 44, 3.František HROBSKÝ (Suzuki) 38, 4.Jaroslav POTŮČEK (KTM) 34, 5.Zdeněk VELKÝ (Honda) 33, 6.Zdeněk ŠPAČEK (Honda) 31, 7.Milan HEŘMAN (Honda) 29, 8.Miroslav ŠTAUD (Yamaha) 27, 9.Vladimír HLADÍK (Yamaha) 24, 10.Petr PŘIBÁŇ (Honda) 22.

Neuvěřitelných 70 korun!
Při nedělním příchodu do areálu Vranovský žleb diváky nepochybně příjemně překvapí výše vstupného.   Ta oproti loňsku činí pouhých 70 Kč, znamenajících mezi jednotlivými podniky seriálu PAP OIL CUP 2006 naprosto bezkonkurenčně příznivou částku. Pořadatelé tak chtějí umožnit co největšímu počtu příznivců motoristického sportu návštěvu letos na jižní Moravě ojedinělé motokrosové podívané.

Příjezd k Vranovskému žlebu
Vranov je od centra Brna vzdálen pouhých 15 kilomterů. Návštěvníci z Brna zamíří směrem Svitavy, u obce Česká sjedou doprava směr Lelekovice a dále budou pokračovat zhruba 5 km do Vranova, kde odbočí             směrem na Šebrov. Diváci směrem ze Svitav pojedou po trase Lipůvka (doleva směr Blansko) – Šebrov,      tam doprava směr Vranov.

Příjezd k závodišti bude v obou směrech označen tabulemi MOTOCROSS.

Z časového harmonogramu nedělního RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSSU 2006

08.00 – 09.25   Volný trénink
10.00 – 12.20   Kvalifikační trénink
13.00 – 13.25   Slavnostní zahájení s představením jezdců
13.30 – 15.20   Postupně první jízdy tříd 125ccm, Veterán, Open
15.50 – 17.40   Postupně druhé jízdy tříd 125ccm, Veterán, Open
17.45 – 18.00   Postupně vyhlášení vítězů tříd Veterán, 125ccm, Open

PR


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2006,neděle od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose