www.car.cz
 

Mistrovství republiky v superkrosu letos opět : v Kramolíně a v Litovli !!
     19.6.2007 13:34 - tisková zpráva


SUPERKROS (SX)
Je to specifická motoristická disciplína - jedná se o motocyklové terénní závody pořádané na uměle zbudovaných krátkých přírodních okruzích nebo stadiónech. Tratě se vyznačují maximem náročných překážek a skoků, jsou vysoce divácky přehledné a reklamně velmi účinné.

Celodenní závody jsou velkou sportovní show s gradující sportovní atmosférou. Sítí krátkých rozjížděk  se jednotliví jezdci probojovávají do závěrečných finálových jízd, které letos jedeme v každé kubatuře tři. Napínavé souboje dávají vyniknout jezdeckému umění, špičkové technice, bojovnosti a odvaze jezdců. Dynamický program přináší divákům vrcholné motoristické zážitky.

II. Mistrovství republiky, superkros v Litovli 6.7. 2007
Pro letošní rok se podařilo získat ještě pořadatele v Kramolíně / Záp. Čechy/ a tak oba závody jsou zařazeny do seriálu  Mistrovství republiky ve dvou základních kubaturách:

Je to tř. do 125 ccm a tzv. „Open „, t. j. stroje až do objemu 650 ccm  Závod bude doplněn třídou do  80 ccm. V Kramolíně se jede v neděli 1.7. a v Litovli v pátek 6.7.

O prvenství  svede boj celá špička  českých motokrosařů z České republiky. K ozdobám jezdeckého pole budou ale patřit  jezdci, KUČÍREK, MASAŘÍK, BARTOŠ,VOTROUBEK, BITTNNER, MÁCA a další. Zahraniční účast je pouze přislíbená, skutečná jména budeme znát až v týdnu před závodem.

          Program závodu začíná dopoledními tréninky v 9.00 hod. a kvalifikačními jízdami. Vlastní závod pak začíná ve 13.00 hod. V každé třídě se během závodů představí jezdci v kvalifikačních  rozjížďkách (celkem až 30 jezdců), opravném semifinále a vždy ve třech finálových jízdách, kde startuje 20 nejlepších postupujících jezdců.

Občerstvení a Litovelské pivo je zajištěno.

Parkoviště osobních aut návštěvníků je těsně u areálu a má dostatečnou kapacitu.

Zveme všechny příznivce superkrosu.

 

ing.Karel Haderka,CSc.
předseda AMK Litovel
a tajemník závodu

V Litovli  18.6.2007


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose