www.car.cz
 

Do Ronda přijede i Jihoafričan Dugmore. Prolomí Filip Neugebauer prokletí?
     17.1.2008 11:10 - tisková zpráva


Přijede Jihoafričan Dugmore

 

Brněnským pořadatelům se podařilo výrazně posílit i startovní listinu prestižní motokrosové třídy Intercross Open. Po nedělních halových závodech v německém Dortmundu se speciálně do Brna přesouvá populární Jihoafričan Colin Dugmore, který v Rondu triumfoval už v roce 2005.

 

Dugmorem se tak rozšířil počet horkých favoritů i jezdců úspěšných v Rondu v minulých letech.

 

Vedle Dugmora budou startovat Jan Brabec (vítěz stopětadvacítek v roce 2005) a Michal Votroubek, který třídu 125 ccm vyhrál v Rondu předloni. Pokud do zdárného konce dospějí jednání s německým jezdcem Stefanem Ludwigem (vítěz v roce 2001), sejdou  se na startovní čáře hned čtyři vítězové z předcházejících motokrosů v Rondu.

 

 A chybět nebudou  ani hrdinové éry dřívější dřevěné dráhy v Rondu: o Petru Kuchařovi už byla řeč a Petr Kovář bude spolu s Borkem Kapitánčikem závody zasvěceně moderovat.

 

Prolomí Neugebauer prokletí?

 

Do okruhu favoritů patří nesporně i dvacetiletý Jihomoravan Filip Neugebauer. V minulých letech mu závody v Rondu pokazilo zranění ruky, po přestupu do dresu německého týmu Pfeil Kawasaki však v letošní halové sezóně velice důrazně zasahuje do závodů v Německu. Dařilo se mu i v prvním dni halového mistrovství Evropy, kdy v pátečním finále dojel na pátém místě.

 

 „Poslední dva závody v Rondu jsem odnesl naštípnutým zápěstím, ale už se zase těším na tamní skvělou atmosféru. Doufám, že v pátek i v sobotu se dostanu na bednu. Rondo je pro mne navíc příležitostí ukázat se po delší době zase českému publiku,“ těší se Filip Neugebauer, který před třemi lety bojoval v brněnské úrazové nemocnici s životu nebezpečným zraněním.

 

Michek v pozici lídra

 

Rondo uzavře nový halový seriál LR Cosmetic Ados Cup, jehož zahajovací podnik hostila o minulém víkendu ostravská ČEZ Aréna. Po tvrdých soubojích ve čtyřech finálových jízdách se dvakrát radoval světovým šampionátem zocelený Martin Michek, po jednom zlatém věnci vydolovali Jan Brabec a Jiří Bittner. (Dugmore ani Neugebauer v Ostravě nestartovali).

 

 „Doufám, že trať a atmosféra v Rondu budou na velmi dobré úrovni. Mezi největší favority patří Colin Dugmore, Honza Brabec, Filip Neugebauer a Slovák Martin Kohút. Tipovat si však netroufám, halové závody jsou hodně nevyzpytatelné. Z padesáti procent záleží na startu, navíc se v halách také víc padá,“ nechal se slyšet lídr Martin Michek, který v Rondu osedlá čtyřtaktní Hondu 450 se startovním číslem 1.

 

Průběžné pořadí LR Cosmetic Ados Cupu před Rondem:

 

1.Martin MICHEK (Honda) 87, 2.Jan BRABEC (Yamaha) 73, 3.Martin KOHÚT (Slovensko, KTM) 68, 4.Michal VOTROUBEK (Yamaha) 50. 5.Jiří BITTNER (Suzuki) 41, 6.Heinz STRAUB (Rakousko, KTM) 38, 7.Michal KADLEČEK (Honda) 34, 8.Jan ZAREMBA (KTM) 30, 9.Petr BARTOŠ (Suzuki) 26, 10.Marek SUKUP (KTM) 25, 11.Josef KULHAVÝ (Suzuki) 20, 12.Michael STAUFER (Rakousko, KTM) 8.

 

Bodovací systém (pro celkové pořadí seriálu se body ze čtyř finálových jízd v Ostravě a ze čtyř finalových jízd v Brně sčítají) - platí pro každou finálovou jízdu:

1.místo - 25 bodů, 2. - 20, 3. - 17, 4. - 15, 5. - 13, 6. - 11, 7. - 9, 8. - 7, 9. - 5, 10. - 3, 11. - 2, 12. - 1 bod.

 

Forsage


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Rondo, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose