www.car.cz
 

Již POPÁTÉ bude v hokejové hale RONDO Arenacross
     19.12.2004 19:59 - tisková zpráva


Nová motocyklová sezóna začne v České republice tradičně opět ve městě motorismu Brně. Již POPÁTÉ bude v hokejové hale RONDO vytvořena umělá superkrosová trať navezením hlíny v celém profilu hokejového kluziště. Proběhne dvoudenní galashow-sportovní superkrosové závody s bohatým doprovodným programem.„ARENACROSS RONDO“ je svátkem české zimní motoristické sezóny s bohatou účastí motoristických odborníků, médií i široké motoristické a laické veřejnosti.

Podobně jako doposud při SX v RONDU chceme i nadcházející akci koncipovat jako velkolepou sportovně-kulturní show. Dva samostatné závody jsou pořádány jako čtyřhodinová sportovní show s bohatým doprovodným programem. Postavena bude opět kvalitní hlinitá trať v délce cca 300 metrů-vysoce divácky přehledný okruh se 100% viditelností ze všech míst, s pěknými skoky a překážkami včetně u nás unikátního podjezdového „TUNÝLKU“. Trať připravíme podle dobrých loňských zkušeností - zajímavá pro diváky, ale v začátku motokrosové sezóny ne extrémně náročná, bezpečná a technická.


„ARENACROSS RONDO“ je svátkem české zimní motoristické sezóny s bohatou účastí motoristických odborníků, médií i široké motoristické a laické veřejnosti. Podobně jako doposud při SX v RONDU chceme i nadcházející akci koncipovat jako velkolepou sportovně-kulturní show. Dva samostatné závody jsou pořádány jako čtyřhodinová sportovní show s bohatým doprovodným programem.

 Postavena bude opět kvalitní hlinitá trať v délce cca 300 metrů-vysoce divácky přehledný okruh se 100% viditelností ze všech míst, s pěknými skoky a překážkami včetně u nás unikátního podjezdového „TUNÝLKU“. Trať připravíme podle dobrých loňských zkušeností - zajímavá pro diváky, ale v začátku motokrosové sezóny ne extrémně náročná, bezpečná a technická.


 TERMÍN ZÁVODU
Dvojzávod „“ proběhne v polovině ledna ve dnech 14. až 15. ledna 2005, časový průběh v PÁTEK cca 19.30 - 23.45 hod., v SOBOTU cca 18.00 - 22.15 hod.

TRAŤ
Je v Evropě unikátně vybudovaná navezením hlíny přímo do prostoru ledové plochy stadionu. Za 30 hodin je do sportovní haly navezeno 600 nákladními auty na 1.500 m3 hlíny! Vedle skoků, rolet a toboganových zatáček je naše koncepce pověstné svým unikátním dřevěným „TUNÝLKEM“, který je rovněž pokryt hliněnou vrstvou a umožňuje na malém prostoru křížení tratí ve formě podjezdu a centrálního veleskoku. Startovací zařízení pro 12 jezdců v krajní části ledové plochy vymezuje cca 12 širokou a 40 metrů dlouhou startovní rovinku, ve které probíhají i vlastní soutěžní jízdy a kde se odehrává také většina zábavného doprovodného programu a show.

 

JEZDECKÁ ÚČAST
V Evropě i v zámoří dnes již velmi známé a uznávané atypické akce „ARENACROSS RONDO 2005“ se pravidelně účastní přes 40 předních jezdců z České republiky a ze zahraničí - Slovensko, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko, Německo, Francie, Itálie, Belgie, Španělsko, Švédsko, Lucembursko, Nový Zéland, USA a Kanada. V každé třídě (125 ccm a OPEN) bude startovat vždy 20 jezdců (8-10 zahraničních a 10–12 našich) + 2 náhradníci.

SPORTOVNÍ PROGRAM
Po oba závodní dny probíhají samostatné jízdy pro jezdce třídy 125 ccm a třídy OPEN- dvě rozjížďky, jedno semifinále a dvě finále v každé třídě, celkem 10 jízd během vlastního programu. Jednotlivé jízdy se jedou na pevně stanovený počet kol, který se zvyšuje až do finále. Ve finále každé třídy tak startuje vždy dvanáctka nejlepších závodníků.


Závěrem každého dne závodu bude vyhlášení vítězů (3 nejlepší jezdci v každé třídě). Po skončení nedělního vyhlášení bude po započítání výsledků obou dnů korunován PRINC (nejlepší jezdec třídy 125 ccm) a KRÁL (nejlepší jezdec třídy OPEN) halového „ARENACROSS RONDO 2005“.

 


 
 
Fotogalerie:   Motokros 2004 od Ladislava Rohlíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose