www.car.cz
 

Rondo 2005: Jezdci ze čtyř kontinentů! Již v pátek a sobotu
     12.1.2005 01:14 - tisková zpráva


Vážení přátelé,

lednovou atrakcí našich motoristických fanoušků se nesporně stane AKAI ARENACROSS 2005, mezinárodní halový motokros na hlíně v brněnské hale Rondo, který AGENTURA FORSAGE pořádá už nyní,   v pátek 14. ledna a v sobotu 15. ledna 2005.

Halové motokrosy se v Brně jezdí už od roku 1991 a protože v některých letech se konaly dvakrát, docházíme včetně nastávajícího AKAI ARENACROSSU 2005 k pozoruhodnému celkovému počtu sedmnácti podniků! Nicméně AKAI ARENACROSS 2005 bude teprve pátým, tedy jubilejním ročníkem v hale Rondo, kdy jezdci ze všech koutů zeměkoule budou bojovat   na hliněné trati.

 

 

O žezla Prince a Krále

Po oba dny budou probíhat samostatné závody tříd 125 ccm a Open. Sítem dvou rozjížděk, jednoho semifinále a dvou finálových jízd každé třídy postoupí k bojům o dekorované stupínky po dvanácti nejlepších jezdcích. Každý den vyvrcholí vyhlášením vítězů, v sobotu pak slavnostní ceremoniál rozšíří korunovace Prince (součtem pátečních a sobotních výsledků nejúspěšnější jezdec třídy 125 ccm) a Krále, jimž se stane podle stejných kritérií nejlepší jezdec třídy Open.

 

Jezdci ze čtyř kontinentů!

Podle posledních informací by se mělo v Rondu objevit ve třídách 125 ccm a Open celkem 44 jezdců včetně náhradníků, kterým kvůli lepší rozježděnosti dají pořadatelé příležitost už v rozjížďkách.                 To znamená, že oproti předcházejícím ročníkům Ronda uvidí diváci už na startu úvodních jízd maximálně možný počet dvanácti jezdců místo dosavadních deseti. Ve startovních listinách figurují jezdci z deseti zemí čtyř kontinentů, konkrétně budou zastoupeny USA, Kanada, Jihoafrická republika, vůbec poprvé Austrálie, dále Itálie, Francie, Německo, Rakousko, Slovensko a Česká republika.

 

Kdo místo Hemeryho?

Poněkud s obavami brněnských pořadatelů na dálku sledovaný víkendový motokros v Dortmundu, který uzavřel zimní sérii halových závodů v Německu, zřejmě nepřinesl Rondu vážnější jezdecké ztráty. Z jezdců přihlášených k AKAI ARENACROSSU 2005 nepřijede pouze Francouz Hemery, kterého vyřadila už při pátečním tréninku v Dortmundu zlomená ruka. Mezeru po Hemerym možná zacelí jeho neméně kvalitní krajan Vialle nebo nadějný mladý Němec  Herrmann.

 

Bez šrámů nevyvázl z Dortmundu ani Ital Salvini, ten však pořadatelům vzkázal, že do pátku bude fit. Chybět nebude ani Němec Siegl (loni v Rondu 3. ve třídě 125 ccm a 4. ve třídě Open), který je po listopadové havárii v Chemnitzu už v pořádku.


 
 
Fotogalerie:   Arenacross v Rondu 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose