www.car.cz
 

Rondu vládli Brabec a Letellier. Kuchař si při třetím saltu vzad namlátil
     16.1.2005 13:51 - Pavel Jelínek


Také druhý den halového arenacrossu v Rondu 2005 se dařilo Moravákovi Janu Brabcovi. A zatímco vpátek jednou vyhrál a jednou dojel  druhý, v sobotu  kraloval dokonce v obou jízdách. Zcela po právu se tak stal i celkovým  vítězem třídy 125 ccm.

Ve třídě silnějších strojů třídy Open byl v součtu jízd nejlepší Ital Salvini, za nímž  druhý skončil Francouz Letellier ( oba suzuki). V celkovém pořadí si ale pořadí prohodili. Zato obhájce prvenství  neměl svůj  den - vloni suverénní Collin Dugmore (JAR) získal v pátek jen 11 a v sobotu 18 bodů a skončil až  osmý. Příliš se nedařilo ani  našemu Mirkovi  Kučírkovi , či Martinu Žeravovi. Ti skončili celkově na desátém a 13 místě.

Skvělou tečkou za celým programem byla opět freestylová exhibice. Petr Kuchař zopakoval své salto vzad - Backflip a nechal  se nabitou halou vyhecovat i ke zopakování. Jenže  do třetice již nedotočil svůj stroj a pěkně si  namlátil. Po pádu ovšem ještě mohl chodit po hale, takže snad  si neodvezl žádnou zlomeninu nebo vážnější zranění.

 

A ještě podrobnější info z úvodního dne AKAI ARENACROSSU 2005

Ve velkém stylu odstartoval páteční pořad mezinárodního halového motokrosu v brněnském Rondu. Hned v úvodu si kalich hořkosti vypili hned dva jezdci ambiciózního Emos Kawasaki Racing Teamu. V dopoledním tréninku musel péči zdravotníků vyhledat nejprve Neugebauer, který si po nevydařeném doskoku pohmoždil levé zápěstí, mnohem hůř však dopadl jeho novopečený stájový kolega Dokoupil. Ten z haly Rondo putoval do brněnské Úrazové nemocnice, kde mu lékaři operovali zlomené pravé zápěstí.

Závody zahájila nadmíru dramatická první jízda třídy 125 ccm, kdy na obávané roletě došlo k několika hromadným kolizím. Na jednu z nich po nárazu do mantinelu doplatil Jiří Jankovský, jehož pochroumané vazy v koleni zřejmě také neminou chirurgické nástroje. Průběh pátečního večera pak potvrdil mimořádnou kvalitu startujících jezdců.Konkurence se tady sešla obrovská, vyhrát může klidně šest nebo sedm jezdců,“ upozornil ještě před sugestivní zahajovací show obhájce loňského vítězství ve třídě Open Jihoafričan Dugmore.
O vrtkavosti sportovního štěstí se přesvědčil na vlastní kůži, když poslední finálovou jízdu vinou pádu za “Veselým tunýlkem“ nedokončil a v celkovém pátečním účtu klesl o několik příček.

To už se mezitím na povrchu hliněné dráhy objevily střepy z rozbitého plexiskla nad mantinelem, rozbité strojem Itala Salviniho, který brzy po startu nezvládl poslední fázi zmíněné rolety. K výborným výkonům se ve třídě Open rozjel během večera francouzský jezdec Letellier, jehož forma gradovala vítězstvím v obou finálových jízdách.

Jeho double málem napodobil ve třídě 125 ccm mistr republiky Brabec, ve druhém finále však neodolal tlaku Američana Pingreeho, nabuzeného svým vyloučením v jedné z předcházejících jízd za předjíždění při signalizací žlutou vlajkou. Smutný však Brabec nebyl, kombinace vítězství a jedné druhé příčky mu stačila k pátečnímu triumfu.

Program vyvrcholil freestylovou exhibicí, korunovanou před pěti tisíci nadšených diváků vydařeným kouskem Kuchaře, který jako první na světě předvedl salto vzad pod neobvykle nízkou střechou.

Všichni jsme se dost báli, aby krásná akce neskončila nešťasným pádem při slibovaném triku. Ale KUCHTA ukázal, že je opravdu třída. Backflip provedl s takovou elegancí a grácií a ještě měl rezervu.
KUCHTO, SEŠ FAKT JEDNIČKA! A říkali si to včera určitě všichni, kdo tomu aspoň trošku rozumí.
Dnes si to zopakuje? Záleží na divácích, jak ho vyhecují. Nenechte si to ujít. Je to super.

Forsage

Výsledky zde


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na skoky v Rondu 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose