www.car.cz
 

Halový motokros se vrací do Ostravy. Týden po brněnském Rondu
     15.12.2005 10:47 - Pavel Jelínek


Motokrosaři budu  mít  v lednu poměrně napilno, přestože v tomto období by se dal očekávat naprostý klid, alespoň pokud jde o vlastní závody. Skutečnost je ale poněkud jiná:

Jednak odstartuje šampionát v motoskijöringu ( viz : MČR v motoskijöringu, nazvané Orion Cup 2006, se blíží ), ale také se blíží tradiční halové závody v brněnském RONDU. ( viz: Motokrosové hvězdy opět v lednu pod střechou brněnského Ronda). Hned týden po  Rondu budou  ovšem motokrosové stroje  burácet také v ostravské ČEZ Aréně.

Tam se už také závodilo, ale naposledy to bylo v roce 1998. Podobně jako v Brně se i zde  začínalo závodit na dřevěné trati. Nyní již pořadatelé plánují závody na navezené hlíně.

Fanoušci motokrosu se tak i na severu Moravy mohou těšit na zajímavou  podívanou. Organizátoři navezou do ČEZ Arény 230 nákladních aut hlíny, z níž vytvoří trať dlouhou 400 metrů s mnoha skoky, jak je u  superkrosu běžné.

Chybět nebude ani takzvaný freestyl, přičemž přijede i česká jednička Petr Kuchař, který  plánuje ukázat mimo jiné  své salto, které uměl jako první Evropan. Ukazoval ho  i  vloni v Rondu, kde je ale velmi nízký strop. A tak kromě vydařených pokusů v tom posledním, který přidal navíc, spadl a  pěkně   si natloukl.

Motokrosová show v Ostravě se uskuteční ve dnech  21. a 22. ledna 2006 ( sobota a neděle). Po oba dva dny je připraven totožný program. Vstupenky v předprodeji pořídíte za 200 korun a na místě budou v prodeji o dvacet korun dražší. Brno se uskuteční o týden  dřív a vstupné je zhruba  dvakrát  vyšší. I když  zde lze očekávat asi lepší konkurenci, včetně řady  zámořských jezdců.


 
 
Fotogalerie:   Orion Cup 2004 od Ladislava Rohlíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose