www.car.cz
 

Také třebíčský František Máca pojede halový motokros v Rondu
     11.1.2006 10:45 - Pavel Jelínek


Máca pojede v Rondu

Jaromír Navrkal

 

Brno/Třebíč: Již tento pátek a sobotu se uskuteční v brněnské hale Rondo osmnáctý ročník Akai Arenacross Brno 2006 neboli mezinárodní halový motokros na hliněné trati na níž se pojede po šesté. Pořadatelé letos připravili v programu určité změny a to s přihlédnutím na větší plynulost a dynamičnost pátečního i sobotního čtyřhodinového programu.

 

 Do startovního pole SKANSKA 125 Junior Cup nominovali dvanáct nejlepších juniorů a dva náhradníky, do hlavního pole třídy AKAI Open Inter – Cross nastoupí 24 jezdů a dva nahradníci. Kvůli zranění bude na startu chybět obhájce loňského prvenství Francouz Antoine Letellier, ale i tak uvidí příznivci motokrosu skvělou elitní společnost jezdců z Itálie, USA, Jihoafrické republiky, Francie, Německá, Rakouska, Slovenska a samozřejmě i domácích jezdců.

 

Radostné zjištění je v tom, že mezi čtyřiadvacítkou přijatých jezdců je i třebíčský jezdec, loni čtvrtý nejlepší český motokrosař,  František Máca. Startovat bude se strojem Suzuki 450 RMZ za tým Racing Team Max 2. „V Brně jsem měl startovat již loni, ale v přípravě ve volarské hale jsem se těsně před brněnským závodem zranil a bylo po všem“ vzpomíná Máca na nepříjemné zážitky z loňska. Přesto se Fanda Máca letos opět připravoval ve Volarech, kde se zúčastnil volného  závodu.

 

Skončil jsem na pátém místě, ale výsledek  závodu není vůbec rozhodující. Hlavním důvodem bylo získání co nejvíce jistoty při atipické jízdě v hale. Na Brno si nekladu žádný cíl, hlavně si chci dobře zazávodit s vynikající konkurencí a zároveň získat další zkušenosti“ konstatuje Fanda Máca.

 

Páteční závod začíná v 19.30 hodin, v sobotu se bude závodit od 18.00 hodin a po oba dva dny bude na úvod bombastická laserová show na níž zcela určitě diváci nezapomenou.   


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Jihlava 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose