www.car.cz
 

Letošní nejprestižnější akce v Sosnové : MS v supermotu již o víkendu!!
     tisková zpráva


MISTROVSTVÍ SVĚTA V SUPERMOTU
MISTROVSTVÍ EVROPY V SUPERMOTU
AUTODROM SOSNOVÁ   20. – 22.8.2004
 
V loňském roce jsme  poprvé v České republice přivítali nejlepší světové jezdce mladé motocyklové disciplíny – supermota. Přestože to pro nás byla premiéra, byli jsme vyhodnoceni jako jeden z nejlepších pořadatelů celého seriálu Mistrovství světa. Velmi úspěšně jsme uspořádali i závod Mistrovství Evropy, který se konal samostatně.
V letošním roce jsme byli požádáni promotérem Mistrovství světa a evropy, abychom tyto závody uspořádali v jednom termínu. Na Autodrom Sosnová se tak sjedou všichni jezdci z obou seriálů což slibuje velmi zajímavou podívanou. Závod v Sosnové bude třetím podnikem desetidílného seriálu.
 
Co vlastně je Supermoto? Je to mladá motocyklová disciplína která má původ v USA. Teprve v roce 1999 se jel první závod Mistrovství Evropy. Supermoto je takový rallycross motocyklů. Trať je tvořena zčásti asfaltem (u nás motokárová dráha) a zčásti nezpevněným povrchem. Velice zajímavý je styl projíždění zatáček. Používané motocykly jsou v podstatě motokrosové speciály s malými  koly obutými silničními pneumatikami. Na Autodromu Sosnová se konal v roce 1996 první závod této velmi rychle se rozvíjející motocyklové disciplíny. Poprvé se na Autodromu Sosnová konalo Mistrovství Evropy v supermotu v roce 2002.
 
Mezi světovými esy (Lazzarini, Chambon, Seel) se neztratí ani čeští jezdci. V letošní sezóně se Mistrovství světa pravidelně zúčastňuje Jan Kvasnička, který zatím figuruje na třináctém místě. Náš zatím nejúspěšnější jezdec Petr Vorlíček musel ze zdravotních důvodů vynechat první závod v Belgii.
 
Supermoto je i mediálně zajištěno na velmi vysoké úrovni. Záznam z loňského závodu byl odvysílán na mnoha satelitech, včetně Eurosportu. V tomto záznamu je také představení města Česká Lípa. Několik desítek novinářů a fotografů posílalo zprávy o našem závodě do celého světa.
 
Mistrovství světa v supermotu bude letošní nejprestižnější akcí, kterou budeme pořádat. Zároveň se zařadí mezi nejvýznamnější motocyklové závody pořádané letos v České republice.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose